BETYGEN: Viktor Elm frälste Kalmar FF

Foto: Suvad Mrkonjic. - Foto: Bildbyrån

Mittbackens mål blev dagens enda, så bra var spelarna i matchen.

delningar

Under lördagen tog Kalmar FF säsongens första seger hemma på Guldfågeln Arena efter att Viktor Elm tryckt in 1-0-målet vid en hörna.

Lucas Hägg-Johansson: 6

Sattes inte alls på prov i den första halvleken. Gjorde knappt ett ingripande. Lugn och behärskad. Gjorde två riktigt vassa räddningar i början av den andra halvleken.

-----

Emin Nouri: 6

Tillbaka efter att ha varit utanför startelvan några matcher. Spelade mycket på rutinen. Hade flera farliga inlägg under matchen. Såg stabil ut defensivt.

Viktor Elm: 7

Bra i luften, trygg med fötterna. En dag på jobbet, varken mer eller mindre. Visade vägen med sitt 1-0-mål. Så skönt för honom och inte minst – så skönt för Kalmar FF.

Fidan Aliti: 7

Härlig offensiv. Resolut och stabil defensivt. Sprang mycket och var stark i duellspelet. Återigen en bra match från ett av KFF:s stora utropstecken hittills. Räddade bollen på egen mållinje och nickade fram till Viktor Elm. Viktig viktig idag.

-----

Piotr Johansson: 6

Tillbaka på sin "rätta" position efter att ha fått ta plats i backlinjen sedan Henrik Löfkvist gått sönder. Han har gjort det bra i backlinjen – men passar mycket bättre i dagens position. Springer mycket och erbjuder ett fint alternativ på sin högerkant.

Måns Söderqvist (UT 62): 5

Sprang mycket och jobbade mycket i det tysta. Måns blir bättre och bättre för varje match som går. Sätter igång flera anfall och vänder spel, trocklar och tar jobbet. Försvann något i andra halvlek.

Rasmus Elm: 6

Slarvade lite i passningsspelet. Men alltid spelbar, alltid hårt jobbande. Tar stort ansvar och fördelar boll. Men en bit kvar till den nivå som vi vet att han besitter.

Romario: 6

En fin match från brassen. Kvicka fötter och fantastiska spelvändningar som öppnade upp spelet flera gånger i matchen.

Viktor Agardius: 5

Man vet vad man får. Lite slarvig i den sista tredjedelen. Erbjöd förvånansvärt mycket offensivt idag.

-----

Moestafa El Kabir (UT 79): 5

Svag första halvlek. Kändes som att han började bli desperat och jagade mål. Slog bort passningar och sköt när han skulle spelat. Dock alltid ett hot och alltid farlig utanför och i straffområdet. Men vi har sett bättre.

Maxwell (UT 61): 4

Syntes inte särskilt mycket. Sprang, men slog bort mycket passningar. Kändes som att mycket studsade ifrån brassen under matchen.

-----

Papa Diouf (IN 61): 5

Gjorde ett fint inhopp. Erbjöd mycket i djupled och skapade flera halvchanser. Frågan är om det inte är Papa Diouf som gör El Kabir gör sällskap på topp nästa match.

Mahmoud Eid (IN 62): 4

Tog jobbet, täckte ytor och vann boll. Hotade vid ett par tillfällen. Stabilt inhopp.

Nils Fröling (IN 79):

Spelade för lite för att betygsättas.

FAKTA

Betygsskala:

1 – Usel

2 – Dålig

3 – Icke godkänd

4 – Godkänd

5 – Bra

6 – Mycket bra

7 – Lysande

8 – Världsklass

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar