Laddar

Betygen: Kalmar FF saknade spets – förlorade premiären

En enda kvalificerad målchans – det var vad KFF skapade i förlustmatchen mot BK Häcken.

delningar

Lucas Hägg-Johansson 5

Häcken-spelarna surrade runt KFF-kassen i första halvlek men lyckades inte träffa mål med sina avslut. Hade det betydligt svettigare i andra då han nekade Faltsetas och Mohammed vid deras frilägen. Chansade åt fel håll på El Kabirs straff.

Tobias Eriksson 4

Hade bra koll på Paulinho och lyckades även hänga med upp i offensiven vid flera tillfällen. Försvann ur matchbilden i slutet.

Rasmus Elm 4

Startade som mittback där han levererade både i defensiven och i uppspelen. Tappade Kamara en gång men volleyskottet gick över. Klev upp på mittfältet i andra men fick inte ut någonting där. Utsedd till KFF:s bäste spelare på arenan.

Viktor Elm 4

Stabil insats. Dominerade som vanligt i huvudspelet. Klev upp som murbräckande anfallare sista tio men fick inga tacksamma höjdbollar att jobba med.

Markus Thorbjörnsson 4

Placeringssäker och bra samarbete med övriga i backlinjen fram tills Häckens 1–0-mål. Därefter virrigare med många luckor som resultat.

Chima Akas 2

Hade stora problem med Nasiru Mohammed i första halvlek. Var den som orsakade straffen då han klumpigt fällde Irandust i straffområdet. Svag debut.

Isak Magnusson (ut 76) 2

19-åringen spelade respektlös och skavde på både Paulinho och Ojala. Fick inte ut någonting i spelet med boll. Utbytt.

Herman Hallberg (ut 82) 3

Sprang kopiöst inne i mitten och täckte ytor. Hade bitvis problem med att fånga in Irandust. Utbytt.

Romario 3

Brassens 200:e allsvenska match blev ingen klang- och jubelföreställning. Hade inte i närheten av så mycket boll som han vill och bör ha. Fick en offensivare position i andra halvlek men injektionen uteblev. Varnad.

Erton Fejzullahu 4

Spelade till vänster i första – forward i andra. Lyckades vid några tillfällen hålla fast bollen på offensiv planhalva. Fin nernickning till Papa Diouf inne i straffområdet.

Papa Diouf 3

Hade KFF:s bästa och enda riktiga målchans då han i första halvlek fick bollen på fötterna i straffområdet av Fejzullahu. Lyckades inte skjuta förbi försvararen. Blev högermittfältare i andra halvlek där han sprang mycket utan att få någonting uträttat.

Hiago (in 76)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Gbenga Arokoyo (in 82)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskala: 1 – Usel 2 – Dålig 3 – Icke godkänd 4 – Godkänd 5 – Bra 6 – Mycket bra 7 – Lysande 8 – Världsklass

BK Häcken – Kalmar FF 1–0 (0–0)

Målskytt: Moestapha El Kabir ’74 (straff)

Relaterade artiklar