Laddar

Betygen: Frölings drömdebut gav fjärde raka segern

18-årige Nils Fröling startade sin första allsvenska match någonsin. Resultatet? Matchhjälte direkt.

delningar

Lucas Hägg-Johansson 5

Ett skadedrabbat Sirius registrerades för noll skott på mål. Plockade säkert ner alla inlägg och hörnor.

Melker Hallberg 6

Inledde mer offensivt än i tidigare matcher som högerback men hade samtidigt full koll på defensiven. Flyttades upp på mittfältet när succémannen Fröling byttes ut. Hade ett bra läge i början av andra men avslutet var för tamt.

Viktor Elm 6

Dominerade totalt i luftrummet och hade tre farliga nickar mot mål. Ställdes inte på några jätteprov defensivt men skötte sig där utmärkt.

Viktor Agardius 6

Var, precis som vi har vant oss vid, grym i positionsspelet. Stod för flera viktiga brytningar – inte minst den framför Ogbu på stopptid.

Chima Akas 5

Slarvade en del men hade på det hela taget inga större problem att vinna kampen om sin kant. Har hittat en hög, jämn nivå.

Hiago 6 (ut 83)

Var piggt framme och slog in returen på Frölings skott till 2–0, men målet dömdes bort för offside. Brassen var betydligt mer delaktig i uppspelsfasen än tidigare och hade bättre träff i passningsspelet.

Herman Hallberg 5

Flyttade boll på ett fint sätt och käkades aldrig upp av motståndarna. Påminde om en viss Rydström.

Romario 7

Dominerade totalt på mitten i första halvlek där bland annat Albornoz fick en lektion av den tekniska brassen. Något sämre i inledningen av andra men hade en stark avslutning. Svaga avslut.

Nils Fröling (ut 31) 7

Vilken startdebut av den nyblivne 18-åringen! Var nära att bli målskytt redan efter tre minuter men fick vänta till matchminut nio innan han enkelt satte 1–0. Fortsatte att skapa lägen tills han fick en spark på knäet och tvingades utgå.

Papa Diouf 5

La ner ett fint arbete i presspelet. Borde stängt matchen i minut 78 men nicken från nära håll på Magnussons precisa inlägg gick rakt på Joakim Wullf.

Måns Söderqvist (ut 66) 6

Löpte perfekt i djupled och slog en lika perfekt passning till Fröling vid 1–0-målet. Mer delaktig i uppspelsfasen än han brukar vara.

Isak Magnusson (in 31) 7

Kom in och hade inga problem med att stänga ner Sirius vänsterkant. Visade härlig styrka när han med en ”offensiv tackling” motade bort Dan Sirelius. Retade gallfeber på de långsammare Sirius-spelarna och fick ta emot mycket stryk. Bäste KFF:are.

Erton Fejzullahu (in 66) 5

Kom in och skapade direkt en fin KFF-möjlighet. Stabilt inhopp men behöver fler matchminuter i kroppen.

Mikael Dyrestam (in 82)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskala: 1 – Usel 2 – Dålig 3 – Icke godkänd 4 – Godkänd 5 – Bra 6 – Mycket bra 7 – Lysande 8 – Världsklass

Relaterade artiklar