Laddar

Berg: ”Viktigt att vi går för en seger hemma”

Nybro IF tar emot Österlen på Victoriavallen, där fokus ligger på att själva styra matchen.

delningar

Nybro IF tar emot seriens målgladaste lag, Österlens FF, hemma på Victoriavallen. En match där fokuset ligger på att själva styra matchen och inte låta det bollskickliga Österlen äga bollen så mycket. En tuff match, där Nybro har medvind i ryggen efter en bra prestation mot Vimmerby(2-2) senast och ett bra läge i truppen.

– Vi träffade bra mot Vimmerby i senaste matchen, även om vi var intresserade av att vinna matchen. Vi skapade mycket målchanser, vilket vi ville inför matchen, säger tränare Tommy Berg.

Inför matchen mot Österlen har Tommy Berg belyst vikten av att äga bollen mot det målglada Skånelaget. Där tränare Berg förutspår en idrottsklyscha, anfall är bästa försvar.

– Vi ska anfalla själva i matchen, eftersom de är duktiga framåt. De gillar att anfalla och ha boll. Så vi vill svara genom att anfalla själva och hålla i bollen mycket, säger Berg.

Från förra matchen är mittbacken Armin Mujkic tillbaka i truppen efter en avstängning. Däremot är backkollegan Oscar Sandin ej brukbar, då han har en skadekänning. Under söndagens match tyder mycket på att nyförvärven Phil Fives och Simon Megally kan göra hemmapremiär.

– Det är viktigt att vi går för en seger hemma och inte fokuserar så mycket på annat, säger Berg.

Matchen spelas på söndag, klockan 15:00 på Victoriavallen.