Begagnade möbler får nytt hem i Madesjö

Kennerth Gustafsson. - Foto: Faton Pasho

Han startade Madesjö Möbler för fyra år sedan – nu har verksamheten tagit nya kliv: "Det behöver inte kosta skjortan att handla möbler."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Han ville ge möjlighet till alla, oavsett plånbok, att få köpa möbler till sitt hushåll för en förmånlig peng.

För fyra år sedan öppnade Kennerth Gustafsson, Madesjö Möbler vid gamla bensinmacken i Madesjö. Han har fått kämpa och kämpa och tillslut har det äntligen vänt för butiken på Jutarnas väg 11 i Nybro.

– Jag öppnade verksamheten för drygt fyra år sedan och det gick till en början lätt att få in möbler hit men allteftersom blev det svårare att köpa in. Intresset från kunderna svek och vi hade det rätt jobbigt en period, säger Kennerth och fortsätter.

– Det har under åren gått både upp och ner för verksamheten men för cirka fyra månader sedan vände det. Det kändes som proppen gick ur och i dag mår vi bra.

Madesjö möbler är en butik som köper in möbler från dödsbon och privatpersoner. Tillskillnad från andra liknande verksamheter har Kennerth valt att enbart satsa på möbler.

– Vi köper in allt och hela dödsbon för att förenkla för de som behöver bli av med sakerna. Sedan är det inte så att allt hamnar i butiken utan vissa saker är tyvärr alldeles för slitna för att ens kunna sälja vidare, säger han och fortsätter.

– Jag brukar tänka såhär. Är det här en möbel jag själv skulle kunna gå och köpa, svarar jag ja på den frågan så hamnar den i butiken. Är den i för dåligt skick så hamnar den inte här ute.

I slutet av november i år hade Madesjö Möbler en nystart av sin verksamhet och framtiden ser ljus ut för företaget.

– Det är mycket att göra just nu. Vi kommer att få in en rad olika möbler nu efter årsskiftet och det känns som det äntligen har vänt. Det ser positivt ut för oss, säger Kennerth och fortsätter.

– Jag hoppas innerligt att folk tittar in. Det finns saker för humana priser och du behöver inte spendera hela plånboken för att köpa en möbel här.

Butiken har i dag öppet två dagar i veckan, lördagar och söndagar men förhoppningen finns att utöka det i framtiden.

– Förhoppningsvis har vi öppet fler dagar i veckan men det ligger i framtiden. Vi är inte där än men vi hoppas kunna vara där en dag, avslutar Gustafsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar