Barnen överraskades med sena julklappar: "Det kändes jättebra i magen"

Miranda Arvidsson - Foto: Faton Pasho

Med hjälp av lokala företagen delade Miranda Arvidsson och företaget NO Exclusion ut sena klappar till barnen på Madesjöskolan.

delningar

Miranda Arvidsson och UF-företaget NO Exclusion släppte för två år sedan boken "Maja och Hugo – upptäcker att alla är olika" som är baserad på två karaktärer där varje kapitel tar upp ett scenario inom mobbning och utanförskap.

– Det unika med vår bok är diskussionsfrågorna efter varje kapitel som ska få barnen själva att fundera över vad som är rätt och vad som är fel, för att slutligen acceptera alla människors olikheter, säger Miranda Arvidsson.

Boken har sålts i närmare 1 500 exemplar och i år ville hon och företaget nå ut till fler för att gå hårdare mot mobbning.

– Jag riktade mig till lokala företag. De tyckte det var en bra idé att stötta Nybro kommuns förstaklassare och valde att köpa presenterna till barnen, säger hon och fortsätter.

– Paketen består av huvudboken, en tillhörande pysselbok, t-shirt, armband samt en ballong.

Under veckan hade Miranda Arvidsson delat ut böckerna till Västerängskolan, Flerohoppsskolan samt Kristvallaskolan och under tisdagen var det dags för Madesjös årskurs 1 att få sina presenter.

– Det kändes jättebra i magen när vi fick erbjudandet att vara med och sponsra Miranda i det här, avslutar Mia Eknerts från Bong i Nybro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar