Laddar

Avtal sägs upp: ”Kan bli tal om uppsägningar”

Kährs Group har sagt upp avtalet med DB Schenker: "Det kommer påverka våra underleverantörer", säger pressansvarig Pierre Olsson på DB Schenker.

delningar

Under torsdagen blev det klart. Efter många år så säger Kährs Group upp sitt stora avtal med DB Schenker.

– Det stämmer att Kährs Group har avslutat kontraktet med oss efter många år. Kährs är en stor kund för oss och det är klart att det kommer påverka våra underleverantörer eftersom det handlar om stora volymer, säger DB Schenkers pressansvarig Pierre Olsson och fortsätter.

– Vi befinner oss i en förhandlingsfråga. Det gamla kontraktet är uppsagt så vi får se om de lämnar oss helt eller delvis. Vi vet inte hur det kommer att se ut i framtiden. Det vi vet är att det kommer påverka våra transportörer, säger Pierre Olsson.

En av underleverantörerna för DB Schenker som kan påverkas i och med att avtalet med Kährs sägs upp är Nybro Transport.

– Vi har faktiskt inte hunnit gå igenom detta hos oss än men det jag kan säga är att Kährs är en utav våra större kunder, säger Nybro Transports ekonomiansvarig Jessica Gunnarsson.

Kan det bli tal om nedskärningar? 

– Ja hittar vi inget ersättningsgods så kan det bli att vi måste skära ner tyvärr. Hur många det handlar om sedan vågar jag inte säga nu eftersom det här är utspritt på väldigt många ställen. Det är helt omöjligt att säga, avslutar Jessica Gunnarsson.