Årlig MC-kortege till Nybro: "Uppmärksamma bilister"

Hundratals motorcyklar väntas inta Nybro torg på lördag.

delningar

Den årliga MC-kortegen Spring Run - Hälsa våren närmar sig med stormsteg. På lördag klockan 10.00 startar mc-förarna sin resa från Ljungbyholm till Nybro och torget för ett stopp, innan de beger sig vidare mot Färjestaden.

– Vi kör årligen den här kortegen och den har pågått i många år. Förut var det en annan MC-klubb som anordnade den men för några år sedan fick vi ta över, säger Robert Sjöström från Hakas MC.

Ett hundratals motorcyklar väntas inta torget i Nybro på lördagsförmiddagen och i bästa fall kan uppemot 500 motorcyklar komma hit.

– Förra året var vi lite drygt 200 motorcyklar men under ett bra år brukar vi vara mellan 400 till 500, säger Robert.

Vad är syftet med den här kortegen?

– Dels är det för att uppmärksamma bilisterna att vi är ute på vägarna nu och dels för att samla in pengar och skänka till ett välgörande ändamål, säger han och fortsätter.

– Förra året samlade vi lite drygt 11 000 kronor till Barncancerfonden. I år ska insamlingen gå till föreningen BROMSA är det tänk.

Kortegen startar klockan 10.00 i Ljungbyholm, sedan går rundan via Rinkabyholm och raka spåret in till Nybro. Efter någon timme i Nybro bär det av mot Färjestaden.

– Vi kommer att passera Nybro bibliotek och Folkets hus, sedan kommer vi ställa oss på torget och visa upp våra motorcyklar lite innan vi beger oss mot hamnplan i Färjestaden, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar