Arbetskraftsbrist ska lösas med körkortsstipendium - Nyheter i Nybro - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Arbetskraftsbrist ska lösas med körkortsstipendium

”Ett win-win-scenario från alla synvinklar”.

delningar

Det är Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge som har beslutat att från och med höstterminen 2018 erbjuda eleverna ett körkortsstipendium.

Erbjudandet gäller elever antagna till Naturbruksprogrammet eller bygg– och anläggningsprogrammet vid GamlebygymnasietNaturbruksgymnasiet Kalmar och Ingelstadsgymnasiet. 

– Det här är ett sätt för oss att säkerställa våra elevers anställningsbarhet. Vi vill inte att kostnaden som ett körkort medför ska bli en flaskhals för en framtida yrkeskarriär. Alla våra elever ska, i den mån vi kan bistå, ha samma förutsättningar när de ställs till förfogande på arbetsmarknaden, säger Hushållningssällskapets vd Mats Halling i ett pressmeddelande.

I flera yrken ställs det krav på körkort i samband med rekrytering.

–– Förhoppningsvis blir det också en morot för eleven att sköta sina studier, eftersom det är ett av kriterierna för att få stipendiet. Det som är bra för eleven är bra för oss och yrkesbranscherna. Ett win-win-scenario från alla synvinklar helt enkelt, fortsätter Mats Halling.

Sponsrat inlägg

Gran Canarias pärlor

Gran Canaria har i årtionden varit ett av de resmål svenskar föredrar. Här finns det fler än 80 stränder, allt från ganska otrevliga stränder med vass lavasten till underbart dolda remsor av mjuk sand.