Laddar

Annika avvecklar sin B&B – Satsar på att guida

FruGans B&B blir FruGans natur- och kulturguidningar. Annika Gans ändrar riktning i verksamheten men har fler planer för framtiden.

delningar

Det blir bara lite drygt ett år för FruGans B&B i Örsjö. Nu avvecklas verksamheten inför 2016 trots att bärigheten i det hela är god. Men det är andra orsaker som gör att Annika Gans inte vill satsa vidare.

– Det går inte att sticka under stolen med att diska och bädda sängar inte är det roligaste jag vet. Jag tycker om att bemöta folket. Samtidigt känner jag att jag inte längre vill arbeta hemifrån, säger Annika.

Beslutet är något som vuxit fram under de senaste månaderna. Men det är ett beslut hon våndats för att ta. Till stor del baserat på vad andra skall tycka.

– Jag vet att alla som bor i Örsjö har varit stolta över att vi haft den här typen av verksamhet. Det har varit tungt att ta beslutet och sedan behöva berätta att vi inte ska ha det mer. Samtidigt har vi ju satsat mycket pengar på det här. Men till slut blev det här det enda rätta.

Första året har dock varit mer än godkänt, berättar Annika. Att fylla rummen har inte varit något problem. Tvärtom.

– Under juli och augusti fick jag tacka nej till 47 personer som ville hyra ett rum. Så att ha beläggning är det minsta bekymret.

Vad ska du göra nu? – Vi har lite på gång som jag inte kan berätta om men jag kommer att satsa mycket på natur- och kulturguidningar. Det är något jag tror mycket på i framtiden. Annars vet jag inte med säkerhet vad som ligger framför mig.

Annika och hennes make Martin kommer dock bo kvar i huset i Örsjö. Där de trivs väldigt väl.