Laddar

Andra perioden och bortdömt mål sabbade för Vikings

Nybro Vikings var närmare en vinst under onsdagskvällen än vad slutresultatet visar.

delningar

Under onsdagen spelade Nybro Vikings bortamatch mot smålandskollegan Tranås. Enligt lagens placeringar i tabellen borde Vikings ha vunnit men matchen slutade dessvärre inte till deras fördel.

I första period inledde Tranås med att göra mål efter drygt tre minuter men det var inte förrän i andra perioden som Vikings tappade form på riktigt och hemmalaget utökade ledningen till 3-0.

– I andra perioden bjuder vi i stort sett på två mål. Vi är inte ödmjuka och försöker göra det svårt för oss själva. Vi har några bra lägen men vi trycker inte till pucken, säger coach Andreas Holfelt.

I tredje period plockade man upp sig och reducerade efter två minuter genom Linus Olsson. Snabbt därefter är Kim Runermark framme med klubban och slår in 3-2.

Vikings var även närmare en kvittering än vad resultatet visar. I slutet av tredje perioden när Nybro gör 3-3 så blåser domaren i pipan.

– Av någon anledning dömer han bort målet. Det var ingen i hallen, varken publik eller motståndare, som reagerade på att det inte skulle ha varit mål. Jag tycker det var ett konstigt beslut men vi får kolla på videon i efterhand.

Med 10 sekunder kvar på klockan fick Tranås göra matchens sista mål.

– Med tanke på andra perioden kanske vi inte är värda mer i slutändan. Men jag måste ändå säga att spelarna visar karaktär i sista perioden där de krigar på och är nära att vända matchen, avslutar Andreas Holfelt.

Härnäst väntar serietrean HC Dalen hemma i Liljas Arena den 5 november.

Tranås AIF – Nybro Vikings 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

Mål: Linus Olsson & Kim Runermark

Relaterade artiklar