Laddar

Allsång tillbaka på Qvarnaslät: ”Ser fram emot det”

Biljetterna till sommarens allsångsfest är släppta – duon arrangerar för tredje gången.

delningar

Succéduon Thomas Pettersson och Hanna Holmgren har blivit ansiktet utåt för konserter i Nybro under den senaste tiden. På kort tid har de anordnat de populära evenemangen Allsång på Qvarnaslät och Julens toner. 

Nu är det dags igen. Den 10 juni intar Thomas, Hanna och vännerna scenen på Qvarnaslät för att bjuda på en hejdundrans konsert.

– Det blir ungefär samma upplägg som innan när vi har kört allsång på Qvarnaslät, dock med lite nya inslag. I år har vi till exempel två gästartister, säger Thomas Pettersson.

Konserten på Qvarnaslät och julens toner i kyrkan har varit populära bland Nybroborna. Föreställningarna har lockat över 300 personer varje gång. Nu hoppas duon att många fler kommer.

– Vi hade ungefär 300 personer första gången och har sedan dess successivt ökat lite för varje föreställning, säger Thomas.

– Vi hoppas kunna hålla den trenden och öka med lite fler den här gången med, säger Hanna Holmgren.

För Hanna, som inte har någon anknytning till Nybro sedan innan har orten blivit lite av en speciell plats under åren som duon arrangerat Allsång på Qvarnaslät. 

– Jag minns första gången vi mötte Nybro-publiken. Förutom genom Thomas fanns ingen annan anknytning men på något sätt kände jag mig direkt välkommen, säger hon och fortsätter.

– Nu känner jag mig som en del av Nybro. Det känns hemma och väldigt familjärt. Jag har fått många nya vänner så Nybro har blivit som ett hem för mig.

Under veckan kickstartade duon biljettförsäljningen utanför ICA Kvantum i Nybro.

– Vi ser fram emot det här väldigt mycket. Vi har i princip planerat färdigt och nu återstår bara det roligaste momentet, att finslipa på själva konserten säger Hanna.

Vad har ni att säga till de som inte har sett er än?  – Fråga någon som har varit och kollat på oss kanske. Om det rekommenderas så varför inte testa om det är något för dig? Jag tror att många som inte sett oss kan luras av ordet allsång och tänka att det inte passar dem. Publiken kommer givetvis bli erbjuden att ta ton i några allsånger, men stora delar av kvällen kan man luta sig tillbaka och bara njuta när våra artister tar ton, säger Thomas och avslutar.

– Ambitionen med Allsång på Qvarnaslät är att det ska vara proffsigt men samtidigt totalt prestigelöst, lättsamt och roligt. Det ska finnas nått för alla, från den yngsta till den äldsta.