Ägaren väljer att lägga ner butik i Nybro

Lägger ner verksamheten på obestämd tid.

delningar

Han har i tre års tid jobbat med bilvård i alla dess slag. För mer än två år sedan öppnade Nybrobon Anders Andersson sin egna verksamhet, Steam to clean i Nybro.

Han skötte sin verksamhet ute hos sina kunder fram tills för drygt ett år sedan då han och verksamheten flyttade in i lokalerna på Grönvägen 74 i Nybro.

Drygt ett år efter inflyttningen på Grönvägen meddelar nu ägaren Anders Andersson att han lägger ner verksamheten.

– Det stämmer att den delen av företaget som vi har bedrivit bilvård kommer läggas på is på obestämd framtid. Under 2018 år gjordes vi vår största satsning och öppnade upp i egen lokal där även butiksdel med bilvårdsprodukter erbjöds. I och med detta gjorde vi också ett namnbytte för denna delen av verksamheten som då blev STC Bilvård Nybro som också blev en fristående del från Steam To Clean Nybro, säger han och fortsätter.

– Det rullade på ganska bra till en början och intresset fanns där men under hösten och vintern såg vi att underlaget i Nybro inte räcker till och detta med ökade omkostnader men också den försvagade kronan. Under våren 2019 gjorde vi en del förändringar dels genom att inleda ett samarbete med en lokal däckfirma för att dra ner på våra omkostnader samt se om vi kunde få verksamheten på rätt köl igen. Dock visade sig att marknaden är för liten och den tid och pengar det kostar att driva miljövänlig bilvård helt enkelt inte går ihop sig.

När läggs verksamheten ner?

– I juni 2019 skulle vi fira vårt 3 års jubileum, då beslutade vi istället för att lägga ner denna delen av verksamheten på obestämd framtid, och detta är givetvis med en viss sorg men som alla företagare måste kalkylera gå ihop sig, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Istället kommer jag lägga fokus på Steam To Clean Nybro där vi framöver kommer erbjuda ångtvätt inom en del nya områden där detta kan vara en effektiv lösning. Vilka områden det kommer bli exakt kan jag inte säga, men vi tittar bland annat på rengöra stallboxar, kundkorgar där vi vet att ånga är en effektiv och klimatsmart lösning. Men vi har också tittat på en del områden inom offentliga sektorn där vi kanske kan erbjuda bra lösningar med just ånga, säger han och avslutar.

– Så det som händer nu är att vi jobbar på att färdigställa vårt helt nya hemsida för Steam To Clean samt göra en del slutgiltiga tester. Men ångtvätt är en smidig lösning och vi vet att med den stora miljö- och vattenfrågan som är idag kan vi göra skillnad inom flera områden. Jag ser ändå ljust på framtiden inom ångtvätt, även om inte delen med med miljöoptimerad bilvård inte gav det utslag vi hoppas på.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar