Laddar

Ägaren ser ljust på framtiden – efter 20 år som aktiva

Allt startade 1998 – 20 år senare går verksamheten i Agebo fortfarande framåt.

delningar

Cirka en mil utanför Nybro ligger Agebo Aktivitetsgård och Spa. I det alldeles lugna skogsområdet har familjen Jonsson med Lotta i spetsen haft verksamheten igång i 20 år.

– Vi öppnade aktivitetsgården 1998 och har sedan dess varit aktiva. Vi valde att lägga ner själva aktivitetsgården 2012 och har sedan dess enbart satsat på Spa-delen, säger Lotta Jonsson.

 

Sedan en tid tillbaka har familjen Jonsson haft svårigheter med att hålla verksamheten löpande konstant – då Roy och Lotta tog hand om två fosterflickor.

– Det krävde sin tid vilket drabbade verksamheten. Nu har de flyttat ut så nu kör vi på igen som vanligt, säger Lotta och fortsätter.

– Det är fler och fler som efterfrågar spaanläggningar och söker lugnet. Här på Agebo Spa så stressar vi aldrig och som besökare får man alltid vara ensam. Vi sätter fullt fokus på kunderna som är här och då finns det inga andra som kan komma.

Intresset för att gå på spa har ökat med åren enligt Lotta, och de flesta som besöker Agebo åker en bit för att komma till gården.

– Vi har kunder mestadels från 10 mils radie. De som är mindre frekventa besökare är Nybroborna faktiskt, säger hon.

Hon var med och startade Montessoriskolan i Nybro men valde att sluta sin tjänst då aktivitetsgården rullade på.

– Jag var med och startade upp Montessoriskolan i Nybro men valde att säga upp mig 2002. Nu har jag världens bästa jobb. Jag går till jobbet och kopplar av, det är inte många som kan göra det. Jag älskar helt enkelt att vara här inne, säger Lotta.

Vad framtiden har att bjuda på har inte Lotta Jonsson bestämt – det som är klart är att hon ser framtiden med positiva ögon.

– Detta är superkul och jag kan bara se på framtiden med positiva ögon. Fler och fler hittar hit och de flesta har väl kommit på att man inte behöver åka så långt för att få sig en bra behandling, säger hon och fortsätter.

– Vi har alla möjligheter som finns här redan i dag så det är inget som saknas. Det enda jag kan tänkta mig och som är möjligt är att aktivitetsgården kommer tillbaka, avslutar hon.