Laddar

Ägaren efter industribranden: ”Ska inte behöva hända”

Fastighetsägaren var fåordig efter nattens brand.

delningar

Det var under onsdagsnatten vid 23-tiden som en brand blossade upp vid brödfabriken Therese Bageri, på Transtorpsvägen i Nybro.

När räddningstjänsten kom till platsen stod ena delen av lokalen i lågor och de närboende i området fick evakueras. Runt 23.30-tiden hade räddningspersonalen lyckats begränsa branden och hade kontroll på situationen.

Under hela natten var räddningstjänsten på plats för efterarbete och bevakning av byggnaden, för att se till så att branden inte blossade upp på nytt.

– Jag har inte haft tid att tänka så mycket. För mig har det handlat om att skydda byggnaden så mycket det bara går, säger Hugo Kjellin, fastighetsägare. 

Området vid den gamla Jysk-lokalen är avspärrat av polis sedan tidigare imorse.

– Jag vet ingeting än. Det jag vet är att det började brinna vid kallagret men inte mer. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde begränsa branden, säger Hugo Kjellin.

Hur stor del av byggnaden har tagit skada av branden? – Det är en hel del rökskador men jag kan inte säga exakt hur mycket då vi inte får gå in i området, säger han innan han avslutar.

– Vi får vänta på polisens utredning och vad den säger innan jag och försäkringsbolaget får göra en skadebedömning.

Tidigare under torsdagen gick polisen ut med att branden kan vara anlagd.

– – Vi misstänker att branden kan vara anlagd. Vi har fått uppgifter som pekar på att den kan vara anlagd, sa Robert Loeffel, presstalesman från polisen.