Laddar

Bekräftat: Victoriahallen ett minne blott – biljätten tar över arenanamnet

På en presskonferens bekräftades 24Nybros uppgifter om att Liljas Personbilar AB köper arenanamnet av Nybro Vikings. "Vill ge någonting tillbaka", säger Liljas ägare Ingemar Andersson.

delningar

Det senaste dygnet har kommit att handla mycket om Nybro Vikings och Victoriahallen. Skulle Nybro kommun godkänna att klubben säljer namnet på Ishallen? Och om det blev så – vilket namn blir det? På onsdagsförmiddagen fick Vikings klartecken och omedelbart började sociala medier svämma över med potentiella förslag på arenanamn. Börjes Lada, Lintex Arena och Kährs Arena var några av förslagen.

På torsdagens presskonferens bekräftades uppgifterna som 24Nybro var först med att rapportera om tidigare under torsdagsmorgonen. Klassiska Victoriahallen döps om till Liljas Arena.

– Det här ligger helt i linje med föreningens ambition sedan jag tog över. Fokus ska inte bara ligga på vad som händer på isen, utan vi ska ha en stabil grund att stå på. Det här är ett stort steg i detta, säger Nybro Vikings ordförande Krister Engdahl.

Ingemar Andersson, ägare för Liljas, är uppvuxen i Flerohopp och har sedan barnsben varit med och följt Nybro Vikings.

– Man kan säga att jag har varit med och följt det här ända sedan 1963, säger han och fortsätter:

– Jag vill gärna vara med på Vikings resa upp mot toppen av hockeyligorna. Nybro Vikings är ett viktigt varumärke för hela Nybro.

Avtalet är inte undertecknad ännu, men parterna är muntligt överens och inom kort kommer ett femårigt samarbetsavtal signeras.

– Jag vill ge någonting tillbaka till folket i Nybro, säger Andersson.

Hur mycket kontraktet och köpet av arenanamnet är värt vill varken Krister Engdahl eller Ingemar Andersson gå in närmare på. Klart är dock att det är ett välkommet tillskott i Nybro Vikings kassa, där man haft en skuld som hängt med sedan en tid tillbaka.

– Vi har god likviditet i dag och hoppas kunna utveckla såväl ungdomsverksamheten som själva kringarrangemanget. Vi vill ha en arena, inte bara en ishall, säger Krister Engdahl.

Det nya arenanamnet kommer gälla från och med den 1 september och det kommer även att ske en ceremoni i samband med hemmapremiären den 17 september. De nya skyltarna på ishallen kommer att sättas upp inom kort.