Laddar

21-åringen ger sig in i politiken på allvar

Hon har suttit med som ordinarie i lärande- och kulturnämnden. Nu kandiderar hon på allvar.

delningar

Inför valet 2014 var Matilda Erlandsson från Alsterbro alldeles för ung för att varken rösta eller finnas med på valsedeln. Inför valet 2018 är hon redo att kandidera på allvar när hon finns med på plats 23:e på Centerpartiets fullmäktigelista.

– Det är svårt att säga exakt varför man har gett sig in i politiken men jag har alltid känt ett driv inom mig att kunna påverka min och andras framtid, säger hon.

21-åringen studerar i dag på Linnéuniversitetet till socionom och sitter som ordinarie i lärande- och kulturnämnden.

– Den stora drömmen är att kunna hålla på med politik på heltid, varvat med en socionom-tjänst. Då gäller det att hitta en balans mellan rollerna, säger Matilda.

Varför det blev just Centerpartiet och inget annat parti för Matilda har en förklaring.

– Jag har alltid brunnit för landsbygdsfrågor och det närodlade, och kände tidigt att Centerpartiet var ett parti för mig. Sedan när det var tal om avvecklingen av högstadiet i Alsterbro så stärktes känsla för Centern ytterligare, säger hon.

Vad skulle det betyda för dig att ta en plats i fullmäktige efter valet 2018? – Det skulle betyda väldigt mycket. Det hade varit roligt att ta nästa steg i politiken och det hade varit fullmäktige i så fall, säger hon innan hon avslutar.

– Det jag vill är att alla, oavsett var man bor i kommunen, ska ha lika villkor.

Relaterade artiklar