Laddar

2017 var ett starkt år för Nybro kommun

Tredje gången Nybro redovisar ett positivt resultat.

delningar

Nybro kommun redovisar, för tredje året i rad, ett positivt resultat med 75,7 miljoner kronor för 2017 – vilket var bättre än budget på 28,5 miljoner kronor.

Efter ett starkt år bakom sig beslutade kommunfullmäktige under måndagen att godkänna resultatet för 2017.

– Våra verksamheter fortsätter leverera god service och fina utmärkelser som bidrar till att sätta Nybro kommun på kartan. Jag är stolt och glad över alla kompetenta och professionella medarbetare, sa kommunstyrelsens ordförande, Christina Davidson (C). 

Kommunens ekonomiska överskott grundade sig på ett samarbete i förvaltningarna, lägre räntekostnader samt att de finansiella intäkterna ökat.

Dessutom hade Nybro kommun en positiv befolkningsutveckling, där flera invånare generat i ökade skatteintäkter.

 

– Vi har beslutat om en ny vision för Nybro kommun. Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro. Den berör alla och blir ett viktigt draglok i utvecklingen i Nybro kommun, sa Christina Davidson.

Under kommunfullmäktige var flera partier framme och lovordade resultatet för år 2017, en av dem var Martina Aronsson (S) som också ville belysa framtida problemen i kommunen.

– Jag är glad och stolt över att det går bra för kommunen jag bor i. När jag reflekterar över resultatet är det tre år sedan vi bytte regering, tre år sedan alliansen i Nybro höjde skatten och vi kan konstatera att det går bra för Sverige och Nybro, sa hon och fortsatte.

– Jag kan inte bara titta bakåt utan måste även titta framåt. Under 2017 fick vi ett sjunkande skolresultat som vi måste hantera. Dessutom oroas jag över att vi har stora investeringsbehov för våra unga och äldre. Ett annat orosmoln är hur vi ska locka fler att vilja jobba i Nybro kommun. Vi står helt enkelt inför stora utmaningar.