LISTA: De populäraste namnen bland singlar | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: De populäraste namnen bland singlar

Har du något av dessa namn? Då är du väldigt eftertraktad på singelmarknaden.

Mia Martelleur

Kl.17:54, 22 april, 2018

LISTA: De populäraste namnen bland singlar
Foto: Pixabay.

Vilka personer får mest uppmärksamhet i dejtingvärlden? Enligt en kartläggning från dejtingappen Happn är det personer som heter Anna och Johan som verkar falla flest i smaken. På andra och tredje plats finns Emma, Malin, Fredrik och Daniel.

Såklart kan det också vara profilbeskrivningar, härliga bilder eller spännande fritidsintressen som får andra singlar på kroken. Men enligt Happns undersökning har även förnamnet en betydelse.

– Våra namn sänder ofta ut signaler om oss. Troligtvis eftersom vi alla bär på associationer kopplade till olika namn, säger Claire Certain, Head of Trends på happn.

Dejtingappen har över 47 miljoner användare världen över och i Sverige använder fler än 315 000 personer appen. Det är här som Happn har sett ett mönster bland singlarna i Sverige som får fler gilla-markeringar än andra. Deras förnamn verkar kunna spela en roll i uppvaktningen.

– Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en kombination av en rad faktorer som avgör om vi blir intresserade av någon. Med andra ord finns ingen anledning att misströsta om just ditt namn inte finns med på topplistan, säger Claire Certain, Head of Trends på Happn.

Ett annat mönster är att fem profilbilder verkar öka chanserna till flört. Helst ska det vara en kombination av olika sorters bilder som porträtt och helkroppsbilder. Den första bilen bör visa ansiktet tydligt.

De mest populära singlarna verkar dessutom vara de som beskriver sig som positiva personer som gillar att resa, festa och träffa nya människor.

Här är de tio mest populära namnen bland svenska singlar: 

Populäraste kvinnliga namnen:

 1. Anna
 2. Emma
 3. Malin
 4. Sara
 5. Johanna
 6. Sofia
 7. Elin
 8. Frida
 9. Ida
 10. Hanna

Populäraste manliga namnen:

 1. Johan
 2. Fredrik
 3. Daniel
 4. Erik
 5. Andreas
 6. Martin
 7. Mikael
 8. Marcus
 9. Jonas
 10. Peter

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så förbereder sig vården inför sommarperioden

Inga vårdcentraler stängs – förstärker primärvårdsjouren.

Axel Brantemo

Kl.15:01, 14 maj, 2018

Så förbereder sig vården inför sommarperioden
Foto: Arkiv.

Landstinget i Kalmar län genomför ett antal åtgärder för att möjliggöra en bra bemanningssituation under semesterperioden – och enligt landstinget har förberedelserna pågått ända sedan förra sommaren.

– Sedan i höstas har vi haft en löpande dialog med medarbetare och fackliga representanter. Nu pågår ett intensivt arbete för att vi på bästa sätt ska erbjuda en god personal- och patientsäkerhet, samtidigt som våra medarbetare ska få välbehövlig sommarsemester, säger HR-direktör Peter Rydasp, i ett pressmeddelande.

Exempel på åtgärder som vidtas är schemaläggning förändrat resursutnyttjande, hjälp av nyligen pensionerad vårdpersonal med mera. Samtliga hälsocentraler i länet kommer att vara öppna hela sommaren.

– Länets samtliga hälsocentraler kommer att vara öppna under hela sommaren, och vi förstärker även primärvårdsjouren i Kalmar för att kunna hantera det ökade trycket, säger primärvårdsdirektör Niklas Föghner.

Det som kommer att prioriteras under sommaren är det akuta vårdbehovet.

– Vi prioriterar all akutverksamhet och annan medicinskt prioriterad verksamhet, som exempelvis cancervård. Den vård som kan planeras genomförs under övriga månader på året, när flest är i tjänst, vilket också bidrar till högre kvalitet. Samtidigt är vi väl medvetna om de utmaningar och svårigheter som uppstår under sommaren. Situationen kan emellanåt vara väldigt ansträngande och inom vissa verksamheter krävs särskilda åtgärder och daglig dialog och styrning för att göra rätt prioriteringar, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sjuksköterska i Nybro anmäls som patientfara

Fråntas patientansvar.

Axel Brantemo

Kl.14:24, 7 maj, 2018

Sjuksköterska i Nybro anmäls som patientfara
Foto: genrebild/Arkiv.

Det var ett lex Maria-ärende som ledde till en större utredning av Nybro kommun. Nu anmäler kommunen en sjuksköterska som en patientfara.

I handlingen radas en lista av misstag upp. Det handlar bland annat om att sjuksköterskan inte ska ha lämnat ut dosrullar till en hel avdelning, talat kränkande om patienter och trots uppmaning från läkare inte kollat blodtrycksvärden på en strokepatient, vilket var av betydelse för patientens hälsa.

Det ska dessutom ha förekommit brister i hantering av dokumentation och hantering av mediciner. Sjuksköterskan har tillsvidare kopplats bort från direkt patientansvar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Möt Nybros eldsjäl: ”Roligt att landsbygden lever”

Margareta Andersson prisas av kommunen för sitt föreningsengangemang.

Axel Brantemo

Kl.20:06, 5 maj, 2018

Möt Nybros eldsjäl: ”Roligt att landsbygden lever”
Margareta Andersson är en av två vinnare av Nybro kommuns Eldsjälspris 2018. Foto: Axel Brantemo.

Det var under torsdagen som det stod klart att teknik- och samhällsbyggnadsnämnden utsett inte en – utan två pristagare till Nybro kommuns eldsjälspris 2018. Det är Roy Runmark från Örsjö byalag och Margareta Andersson från Oskars hembygdsförening och Björnsjö badförening som kommer att dela på priset. 24Nybro tog ett snack med den senare nämnda.

– Jag blev så överraskad när jag fick veta att jag fått priset. Det hade jag aldrig tänkt på innan och det är så många som har ringt till mig och gratulerat, säger Margareta Andersson.

76-åringen har i flera år varit en aktiv del av Nybros föreningsliv – framför allt i Alsjöholm och i Björnasjö badförening där hon varit aktiv i 45 år.

– Jag tycker att det är roligt att landsbygden lever. Vi behöver en levande landsbygd och även om jag bor här i Nybro nu åker jag ofta ut till Alsjöholm. Vi är som en stor familj och vi jobbar ihop, säger Margareta Andersson.

Hon lever ett aktivt liv som, förutom föreningslivet, består av bland annat promenader med hunden Nelly, fiske och både barnbarn och barnbarnsbarn.

– Vi är en stor familj. Sammanlagt har jag elva barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Vi brukar samlas här i trädgården och då brukar vi vara 30 till 35 stycken, säger Margareta Andersson.

Hon har levt större delen av sitt liv i Alsjöholm där hon bland annat arbetat som mattant på skolan. Men för snart tre år sedan gick flytten in till Nybro.

– Vi ville inte längre ha ett så stort hus och ville ha närmare till stan. Men jag kör ofta de två milen ut till Alsjöholm och hälsar på. Det är roligt att Alsjöholm känns mer levande än någonsin. Det har flyttat ut många ungdomar dit och det föds många barn. Det är jätteskojig, avslutar Margareta Andersson.

Hon kommer att ta emot Nybro kommuns pris i samband med nationaldagsfirandet på Qvarnaslät den 6 juni senare i år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ska bli billigare att resa över länsgränserna

Länen har kommit överens.

Axel Brantemo

Kl.10:58, 2 maj, 2018

Ska bli billigare att resa över länsgränserna
Foto: Arkiv.

Länen i södra Sverige har nu kommit överens. Extrakostnad som tillkommer vid resa över länsgränserna med buss och tåg tas bort, det rapporterar SVT Nyheter Småland.

Enligt SVT har länen i SmålandHallandBlekinge och Skåne deltagit i diskussionerna och nu har de kommit fram till att kostnaden mellan länen ska jämnas ut. Förändringen kommer att ske någon gång under 2019 i samband med att de nya taxorna börjar gälla.

– För de som åker mycket kortare resor mellan länen kommer det bli ungefär 100 kronor billigare på månadskortet, säger Sven Sunesson (C), gruppledare för Centerpartiet i Region Kronoberg, till TV-kanalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför är första maj en helgdag med demonstrationer

År 1939 blev första maj återigen en röd dag i Sverige.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:36, 1 maj, 2018

Därför är första maj en helgdag med demonstrationer
Bild från en första maj demonstration i Stockholm 1917. Foto: Wikipedia Commons

Bakgrunden till första maj och den politiska betydelse den har i dag sträcker sig bak till 1889. Vid en socialistkonferensen i Paris beslutades det att socialister från hela världen skulle demonstrera för åtta timmars arbetsdag den första maj.

Året därpå skedde den första organiserade första maj-demonstrationen och sedan dess har demonstrationerna utvecklats. Även om demonstrationerna inledningsvis gjordes av socialister är det i dag flera andra partier som demonstrerar.

På den tiden var dock inte första maj en röd dag, utan det blev det först 49 år senare, år 1939. Därmed blev första maj den första helgdagen som var en icke-kyrklig dag.

Däremot har första maj varit en röd dag tidigare, men då med kyrklig koppling. På 700-talet tillägnades första maj till apostlarna Filippos och Jakob, men på 1400-talet omvandlades dagen. Istället valde man att tillägna dagen till minne av helgonet Walpurgis, mer känd som Valborg i Sverige.

På 1500-talet blev första maj återigen en aposteldag, men några hundra år senare, år 1772 förlorade apostladagarna sin status och första maj blev inte längre röd.

I dag finns det en del som anser att första maj borde avskaffas och så sent som 2013 lämnade Sverigedemokraterna in en riksdagsmotion i ämnet. Motionen fick dock avslag.

Källa: Metro förklarar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng