LISTA: Här är Nybrovillorna som flest varit nyfikna på | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
KLICKTOPPEN

LISTA: Här är Nybrovillorna som flest varit nyfikna på

En villa i Örsjö tar sig in höst upp listan.

Faton Pasho

Kl.13:09, 11 mars, 2018

LISTA: Här är Nybrovillorna som flest varit nyfikna på
Foto: Hemnet/Mäklarhuset
1. Centralvägen 21, Örsjö, Nybro. Pris: 650 000 kronor. (Foto: Kronofogden/Hemnet)

693b12e97be4caaca75284b96575774c

”1½-planshus med källare beläget i Örsjö ca 13 km från Nybro. Bostadsarea ca 150 kvm fördelat på 6 rok. Tågförbindelse till Växjö och Kalmar”. Läs mer om fastigheten här.

2. Ölandsgatan 4, Nybro. Pris: 3 390 000 kronor (Foto: Hammarström/Hemnet)

o%cc%88landsgatan

”Detta är absolut en av Nybros mest karaktärsfulla villor. Med en spännande exteriör och en interiör som inte gör någon besviken.” Läs mer om fastigheten här.

3. Symfonivägen 38, Nybro. Pris: 2 495 000 kronor. (Foto: Mäklarhuset/Hemnet)

f04f1d61a5a40497c7ef75385289e7e9

”Stort enplanshus i vinkel byggt 2009 med hela fem sovrum på en återvändsgata. En öppen planlösning med ett stort kök som hänger ihop med vardagsrummet där braskaminen är placerad.” Läs mer om fastigheten här.

4. Ludvigsgatan 2, Nybro. Pris: 1 975 000 kronor. (Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)

ludvigsgatan

”Enastående elegant villa som talar för sig själv! En villa som har det mesta. Renoverats mycket smakfullt med tilltalande interiör.” Läs mer om fastigheten här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

App ska få unga att börja jobba hos grannen

"Många hushåll kämpar för att få tiden att räcka till och samtidigt finns det duktiga ungdomar precis över gatan".

Matilda Larsson

Kl.15:26, 23 maj, 2018

App ska få unga att börja jobba hos grannen
Jacob Rudbäck, grundare och vd på Yepstr. Foto: Yepstr.

I en studie med över 200 HR-chefer så säger åtta av tio att svenska ungdomar är tillräckligt utbildade men helt saknar arbetslivserfarenhet.

Frågar man istället ungdomarna så säger nio av tio att det är avsaknaden av arbetslivserfarenhet som gör att de inte får något jobb.

Enligt Sveriges kommuner och landsting tredubblas chanserna till ett arbete efter gymnasiet om personen har haft ett extrajobb under studietiden. Samtidigt har antalet unga som extrajobbar vid sidan av studierna halverats under det senaste decenniet.

Nu vill man på ett nytt sätt hitta unga mellan 15-21 år som vill jobba.

Yepstr, en app-baserad tjänst som tidigare testats i Stockholm, lanseras i hela Sverige i dag, den 20 maj 2018, och kopplar ihop arbetssugna ungdomar med privatpersoner som behöver enklare sysslor utförda.

Uppgifterna varierar, från gräsklippning till barnvakt, läxhjälp eller biltvätt, enligt företaget.

– Många hushåll kämpar för att få tiden att räcka till och samtidigt finns det duktiga ungdomar precis över gatan som vill jobba. Vi gör det tryggt och enkelt för dem att träffas, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trio startar nytt boende: ”Stort behov”

Efter ett och ett halvt års arbete är det dags för det nyrenoverade boendet att öppna.

Faton Pasho

Kl.19:52, 22 maj, 2018

Trio startar nytt boende: ”Stort behov”
Isak Boers, Tomas Theorin och Carl Barrington startar nytt LSS-boende i Målerås. Foto: Faton Pasho

För knappt två år sedan sjösatte trion, Isak Boers, Carl Barrington och Tomas Theorin sina planer med ett nytt LSS-boende vid gamla hembageriet i Målerås. 

Efter mycket blod, svett och tårar står de nu klara med ett nytt, fräscht och modernt LSS-boende efter renoveringen av det gamla hembageriet.

– Vi satte igång arbetet i slutet på 2016 och har sedan dess arbetat med att renovera byggnaden, söka tillstånd och pratat med bygden, säger Tomas Theorin, som idag bedriver ett HVB-hem i Rockneby. 

Just på HVB-hemmet möttes Tomas och duon Isak och Carls vägar. Efter en del idéer och diskussioner beslöt sig trion för att köra på en gemensam LSS-verksamhet, något som det är stort behov av i hela landet.

– Det fattas boende i hela Sverige och idag finns det inga grenar att bygga vidare på från ett HVB-hem. Det här kommer att fungera som en förlängd arm, säger Isak Boers.

Varför blev det just Målerås och ingen annan ort?
— Naturen och närheten till mycket, säger Tomas snabbt och fortsätter.

– Personer som är i behov av ett LSS-boende behöver ett lugn och här kan de få det. Dessutom är läget alldeles perfekt, vi har ungefär 50 meter till närmaste busshållsplats.

Trion har efter möten med samhällsborna i Målerås fått positiv respons, något som alla tre vittnar om.

– Samhällsborna har varit jätteöppna och väldigt glad över att vi ska öppna ett nytt LSS-boende i samhället. Även näringslivet tycker det är jättepositivt att vi kommer hit. Så vi har bara fått positivt bemötande hittills, säger Carl Barrington.

Det gamla hembageriet i Målerås har fräschats upp ordentligt och blivit plats för fem hela tillgänglighetsanpassade lägenheter, med moderna och justerbara kök, stora utrymmen och tjusig inredning. Trion har även byggt ut huset för att få in en hiss i fastigheten.

LSS-boende MåleråsDet justerbara köket, med höj- och sänkbar bänk. Foto: Faton Pasho

Förutom det har det nya LSS-boendet, innan själva öppnandet, redan fått in två ansökningar och en förfrågning av personer som är i behov att ett nytt boende.

– Det känns spännande och väldigt häftigt att vi snart kan dra igång verksamheten här i Målerås. Vi har gjort en rolig resa hittills och kommer göra en jäkla resa tillsammans, avslutar Carl Barrington.

LSS-boendet riktar sig till samtliga personer som är i behov att ett boende i både Nybro och Emmaboda men även i hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Central villa med pool upp i topp

Här är husen som tar sig upp på Klicktoppen.

Faton Pasho

Kl.20:25, 20 maj, 2018

LISTA: Central villa med pool upp i topp
Foto: Hammarströms
1. Vasagatan 8B, Nybro. Pris. 2 750 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

vasagatan 8b

”Det är en generös och inbjudande villa som möter oss. Smakfullt renoverad och ombyggd med omsorgsfullt gjorda materialval.” Läs mer om fastigheten här.

2. Passvägen 14, Nybro. Pris: 885 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

Passvägen

”Med en insynsskyddad uteplats i perfekt söder/västerläge ligger denna trevliga villa. En villa med stor potential.” Läs mer om fastigheten här.

3. Vilhelmsgatan 18, Nybro. Pris: 785 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

vilhelmsgatan 18

”På en lugn gata i Paradiset har vi den charmiga villa som har gjort omfattande renoveringar de senaste åren. Ljust fräscht kök.” Läs mer om fastigheten här.

4. Hälleskalla 141, Nybro. Pris: 575 000 kronor (Foto: Mäklarhuset/Hemnet)

Hälleskalla

”Mysigt hus 15 minuter från Nybro, 30 minuter till Kalmar. Här har en hel del gjorts och en del finns att göra. Nya fönster, tilläggsisolerat, duschrum e.t.c. gjort på 2000-talet.” Läs mer om fastigheten här.

5. Västrakulla 403, Nybro. Pris: 1 375 000 kronor (Foto: Pontuz Löfgren/Hemnet)

Västrakulla 403

”Mitt emellan Kalmar och Nybro ligger Västrakulla 403. En funktionell och mycket välskött villa från mitten av 50-talet med natursköna omgivningar.” Läs mer om fastigheten här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på

Så undviker du fällorna när du ska hyra ut fritidshuset.

Matilda Larsson

Kl.09:27, 15 maj, 2018

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på
Caroline Starck, informationschef på If. Foto: Wikimedia Commons/Holger.Ellgaard, If.

Allt fler är villiga att hyra ut fritidshuset. Enligt en ny undersökning som försäkringsbolaget If har gjort kan en av fyra tänka sig att hyra ut sin stuga en längre eller kortare period.

De flesta gör det för att de vill tjäna extra pengar, men det finns fler anledningar samt viktiga saker att tänka på för att undvika fällor.

– Många tycker att det är positivt att huset utnyttjas, och dessutom slår man två flugor i en smäll eftersom någon samtidigt tar hand om huset och minskar risken för inbrott, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Mest positiva till att hyra ut sin stuga är unga mellan 18-34 år, varav 52 procent kan tänka sig att hyra ut stugan en längre eller kortare period.

– Yngre har generellt en mer öppen attityd till delningsekonomi och är mer benägna än äldre att låna, dela eller hyra av andra privatpersoner. Många ser de det som något positivt att man delar på tjänster och prylar, vilket minskar konsumtionen och bidrar på långsiktighet till en bättre, mer hållbar miljö och utveckling, säger Caroline Starck.

Minst positiva till att hyra ut fritidshuset är de som är över 55 år, där endast 15 procent kan tänka sig en uthyrning.

Av dem som inte kan tänka sig att hyra ut sin stuga uppger hälften att det beror på att de inte vill ha andra bland sina saker. Andra är oroliga för skadegörelse och slitage, eller att det ska blir krångligt med överlämning av nycklar och städning, enligt undersökningen.

Åtta tips om du planerar att hyra ut ditt fritidshus:

  • Uthyrningsförmedlare erbjuder ofta ett visst skydd till den som hyr ut. Kontrollera vad som ingår i det skyddet.
  • Välj hyresgäst med omsorg – gå igenom potentiella gästers profiler och tidigare omdömen om du använder en förmedlare. Gör en inventering av stugans skick och vilka saker du har i den innan du hyr ut.
  • Märk dina saker med MärkDNA. Om det sker ett inbrott eller om dina saker stjäls kan de spåras tillbaka till dig.
  • Fråga om hyresgästen själv har en hemförsäkring. I den ingår ett ansvarsskydd om hyresgästen orsakar en skada.
  • Skriv ett avtal där det framgår vad som gäller kring städning och inventarier.
  • Om du hyr ut regelbundet eller i större skala kan uthyrningen räknas som affärsverksamhet och då behöver du teckna en särskild försäkring.
  • Din tillfälliga hyresgäst bör ha en egen försäkring som gäller för hans eller hennes ägodelar som förvaras i din stuga.
  • Om du hyr ut fritidshuset och inte har en separat uthyrningsförsäkring får du inte ersättning vid stöld eller skadegörelse som orsakat av hyresgästen. Därför är det viktigt att meddela sitt försäkringsbolag om man planerar att hyra ut, och skaffa ett fullgott försäkringsskydd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Experter: Därför ska du vända på böckerna i bokhyllan

Det har blivit viktigare hur du placerar böckerna i bokhyllan, enligt mäklare.

Matilda Larsson

Kl.10:04, 14 maj, 2018

Experter: Därför ska du vända på böckerna i bokhyllan
Foto: Flickr/Quinn Dombrowski.

Trender inom inredning kommer och går – ibland är de revolutionerande och smarta, ibland är de mest märkliga.

En av årets trender inom inredning handlar om hur du placerar böckerna i bokhyllan.

Det är framförallt på nätet som som trenden att vända böckerna i bokhyllan har åberopats. På bland annat Instagram och Pinterest läggs fler och fler bilder ut på bokhyllor där bokryggarna är vända. Även Hemtex har använt sig av vända böcker i sin reklambroschyr tidigare i år.

img-1056

Foto: Instagram/thistle.harvest.

Enligt SR används knepet oftast av mäklare och inredningsexperter för att ge en enhetlig känsla och i DN vittnade en person tidigare i år om hur mäklaren vände på alla hans böcker när hans skulle sälja sin lägenhet.

Somliga tycker att det är minimalistiskt och snyggt medan andra anser att det är opraktiskt och onödigt.

Flera nyhetsmedier beskriver trenden som något människor ”älskar att hata.” Det återstår helt enkelt att se hur länge trenden varar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng