Krögaren bygger imperium – tar över sin fjärde restaurang

Nybrobon tog över restaurangen i torsdags. "Det ska bli oerhört kul."

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:49, 6 mars, 2018

Krögaren bygger imperium – tar över sin fjärde restaurang
Foto: Karl-Oskar Karlsson

Han har bott i Sverige i tolv år. För tre år sedan tog han över sin första restaurang – och inom kort siktar han på att ta över sin fjärde.

– Varför inte, känner jag. Det är kul att satsa och jag har väldigt bra och självgående personal på alla mina ställen, säger Nybrobon Haval Khalaf, som tog över Södra Grill i Kalmar i torsdags.

Sedan tidigare driver han Pizzeria Victoria i Emmaboda och Orrefors pizzeria. Inom ett par veckor räknar han även med att ta över Trekantens pizzeria.

På restaurangen Södra Grill i Kalmar kommer han satsa stort på livesport på tv.

– Det är en väldigt fin lokal och vi har bara kunnat köra i gång direkt, vilket är jätteskönt, säger han.

Inom kort kommer menyn att bytas ut – men gästerna kommer inte behöva märka av någon märkbar skillnad.

– Jag känner den förra ägaren (Niko Saber) och det var på så vis jag fick reda på att den var till salu. Det ska bli oerhört kul, säger Haval Khalaf, som siktar på att ha tio anställda på Södra Grill.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pangstart när ny restaurang slog upp dörrarna i Nybro

Sålde slut på allt redan första dagen.

Faton Pasho

Kl.17:59, 21 mars, 2018

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Det har varit på gång under några månader men nu står det klart. Efter ofantligt mycket renoveringsarbete var det på söndagen dags för restaurangen, Burek House, vid den gamla Sveakiosken i Nybro att äntligen öppna sina portar. Och vilken pangstart det blev.

– Vi var här redan vid klockan 08.00 på söndagsmorgonen och då hade vi ett par personer som stod utanför och köade, säger William Appelton, som tillsammans med Afrim Dalipi, äger den nya restaurangen i Nybro.

Redan vid klockan 12.00 hade den nya restaurangen i Nybro sålt slut på all sin burek.

– Vilken start. Vi var inte förberedda på det här. Vi sålde slut på i princip allting redan vid 12.00, säger William och fortsätter.

– Det här hade vi inte ens kunnat drömma om. Det har varit ett fantastiskt intresse för restaurangen. Jag har fått diverse samtal redan innan vi öppnade av personer som ville beställa mat härifrån.

Burek House hämtar sin inspiration från Balkan med rätter som Burek, Cibapcici samt kebab. Dessutom finns det även bröd, inbakade korvar, smördeg med inbakad ost och skinka och olika sötsaker.

– Vi har känt under ett bra tag att det har saknats en medelhavsinspirerad restaurang och ville testa på det. Responsen från Nybroborna de första dagarna har varit enorm och vi hoppas att det fortsätter på det viset, avslutar William Appleton.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hemtrevlig känsla när Curts öppnade i centrum

Klassiska verksamheten hade smygpremiär i helgen.

Faton Pasho

Kl.15:51, 21 mars, 2018

Hemtrevlig känsla när Curts öppnade i centrum
Foto: Faton Pasho

Det stod klart redan i höstas att Curts Färg lämnar sin stora butik på Fågelvägen vid glasrondellen för en mindre butiksyta på Storgatan 20 i centrum, där gamla kommissionsaffären låg.

LÄS MER: Femtio år med anrika butiken: ”Driva det i samma anda”

– Vi vill hitta tillbaka till den hemtrevliga känsla som vi hade i Madesjö och det tror vi att vi kan göra i den nya lokalen inne i centrum, sa en av ägarna, Ewa Hagman till 24Nybro då. 

Just den hemtrevliga känslan var något som lyste starkt när ägarna slog upp portarna till den nya butiken inne i centrum.

Med en ny och fräsch lokal ska nu Ewa, Pia och Anna driva butiken i samma anda som deras far, Curt Johansson, gjorde en gång i tiden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring

Skatteåterbäringen är till glädje för många - men det finns de som riskerar att missa den helt och hållet.

Kim Ahlqvist

Kl.17:47, 20 mars, 2018

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring
Foto: Bildbyrån/arkiv

Vid 07.00 på tisdagen öppnade skatteverket sin deklarationstjänst och närmre 2 miljoner svenskar väntas besöka tjänsten under dagen. Av dessa väntas 500 000 deklarera.

Deklarerar man före den 28 mars kommer skattepengarna att finnas på kontot veckan efter påsk, den 5-6 april.

LÄS MER: Marias varning om skatteåterbäringen: ”Skrämmande”

Men det finns en hake – som gör att det inte blir något klirr i kassan.

Ska man få tillbaka mindre än 100 kronor i skatteåterbäring blir det inte några pengar efter påsk. Skatteverket betalar nämligen inte ut om beloppet understiger 100 kronor. Så blir din återbäring en femtiolapp kommer pengarna att ligga kvar på ditt skattekonto tills dess att det överstiger 100 kronor.

Det kan alltså dröja till nästa år innan du får ta del av din skatteåterbäring.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Besiktningsjätten flyttar till Nybro

De flyttar in vid Glasrondellen.

Faton Pasho

Kl.11:58, 20 mars, 2018

EXTRA: Besiktningsjätten flyttar till Nybro
Foto: Arkiv

Den gamla gör-det-själv-hallen och spolhallen vid Glasrondellen i Nybro har under en tid stått tom, men inte längre. Till hösten ska en ny och modern verksamhet flytta in i lokalerna på Fågelvägen 2. 

– Ja det stämmer. Carspect börjar med sin renovering i augusti och förväntas vara klara sedan under hösten med en modern bilhallsanläggning, säger Mikael Lindgren, fastighetsägare.

Carspect är i dag utbrett i hela landet med 75 besiktningsstationer och 250 anställda i hela Sverige. Dessutom ingår Carspect i A-Katsastuskoncernen med totalt fler än 270 stationer i länderna kring Östersjön. Till hösten kommer företaget till Nybro.

– Vi finns i dag med 76 stationer i landet och har även enheter i Estland, Lettland och Polen. Vi ska öka med 10 stationer om året och när vi kommit upp i 125 räknar vi med att vara Sveriges största bilbesiktningsfirma, säger regionschefen Marcus Johansson.

– Det är med glädje som vi kan hälsa Carspect välkomna till våra lokaler vid Glasrondellen. Carspect är ett företag med ett start varumärke och har ett gott samarbete med andra aktörer på marknaden, säger Lindgren.

Ombyggnationen av de gamla spolhallarna på Fågelvägen sätts igång i augusti och förväntas vara klara till hösten.

– Vår styrka är tillgängligheten. Vi satsar på ett antal mindre anläggningar på ett flertal ställen där folk rör sig, avslutar Marcus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Azads miljövänlig lampa kammade hem pris

Gymnasieelevens idé prisades på UF-mässan i Kalmar – nu drömmer han vidare: "Vill starta eget företag efter gymnasiet".

Faton Pasho

Kl.06:45, 16 mars, 2018

Azads miljövänlig lampa kammade hem pris
Azad Ali. Foto: Faton Pasho

Han saknade en lampa i sitt vardagsrum och beslutade sig för att göra en. Det blev startskottet till gymnasieeleven Azad Alis UF-företag Trälampor UF. 

För sistaårseleven på hantverksprogrammet finsnickeri på Åkrahällskolan i Nybro, Azad Ali var det till en början inte en självklarhet att det skulle bli så här stort men efter att kompisarna gillade idén och köpt varsin lampa så växte tankarna.

– Det började med att jag saknade en lampa i mitt vardagsrum så jag satte mig ner och skissade en jag tyckte skulle passa. När mina kompisar sedan fick syn på den tyckte de att den var jättefin, säger han och fortsätter.

– Kompisarna valde att köpa varsin lampa och det blev startskottet till mitt UF-företag.

Lamporna som Azad Ali tillverkar är gjorda av ask och plywood och har varken spikar, skruvar eller lim.

– Det är en miljövänlig lampa helt enkelt, säger han.

Under onsdagen fanns han och företaget Trälampor UF på UF-mässan i Kalmar. Där prisades Nybrobon och hans idé till Årets Hantverkare. 

– Jag har kämpat och slitit. Jag har kommit hit efter min praktik som slutar klockan 16 och arbetat sent många dagar. Vissa dagar har jag gått hem runt 20-21.00, säger han och fortsätter.

– Det kändes oerhört skönt att kamma hem priset årets hantverkare efter allt slit man har lagt ner. Jag kände att jag var värd det.

Efter utmärkelsen väntar nu Stockholm och SM-mässan senare i vår.

– Det ska bli roligt att åka dit. Vi får se hur långt det räcker där, säger Azad.

Han har under den första tiden sålt hela 20 stycken lampor och även tagit patent på idén. Efter studenten i sommar vill ha satsa vidare på lamptillverkningen.

– Planerna är att starta ett eget företag och fortsätta tillverka lamporna, säger han bestämt och fortsätter.

– Jag har tagit kontakt med ett italienskt företag som ska hjälpa mig med en del i processen. I framtiden vill jag köpa in egna maskiner och tillverka allt på plats, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng