Internationella framgångar för Nybrotrio

Syskontrion golvade motståndarna i Tyskland.

Faton Pasho

Kl.10:59, 13 februari, 2018

Internationella framgångar för Nybrotrio
Foto: Privat

Nybro Kampsportcenter med syskontrion Elias, Elin och Sanna Fransson Ingholt var i helgen i väg i Tyskland för att tävla i International Kodokan Open i Ju-Jutsu. 

Där golvade syskontrion motståndarna. Elin och Sanna Fransson Ingholt gjorde debut i u18-klassen, ett år i förväg.

– Tyvärr hade de inte några motståndare i sina viktklasser så det blev ihopslaget med en grupp som väger 10 kilo mer än vad tjejerna gör, säger tränare Martin Ingholt. 

Trots en nervös inledning så klarade tjejerna att knipa medalj i Tyskland. Elin knep en silverplats och Sanna slutade tre och fick bronsmedaljen runt halsen.

För brodern Elias blev det fyra vinster av fyra möjliga i klassen u21.

– Det var första gången i den klassen utanför Sveriges gränser. Han såg väldigt stabil och samlad ut i alla sina matcher. Elias såg till att styra matcherna till sitt favoritläge redan från början i samtliga fighter och kunde utan alltför stora problem avsluta matcherna på submission, säger Martin Ingholt.

Sedan tidigare står det klart att Elias Fransson Ingholt är uttagen till den svenska juniortruppen som åker till Abu Dhabi den 1 till 4 mars för att tävla i junior-vm.

– Det här var en bra uppladdning för honom trots att det inte går att jämföra motståndet här och på j-vm, avslutar Martin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – KRISTIANSTADS IK 1-3

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings

Mardrömsmotståndarna vann sista hemmamatchen i Allettan.

Faton Pasho

Kl.21:50, 21 februari, 2018

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings
Foto: Faton Pasho

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte mot Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det är surt så klart. Jag tycker vi har dem på linan samtidigt som de gör en bra bortamatch. De spelar tråkigt och chippar ut pucken, vi får hämta den i egen zon och det tar mycket kraft, säger backen Rasmus Johansson och fortsätter.

– Jag tycker att vi kan göra några mål men får inte dit pucken. Sedan släpper vi in två billiga mål och då blir det svårt att vinna matcher.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Jag ser inte så mycket mer än att han ska ta ner den och fumlar till. Det är sådant som händer givetvis men vi och Hugo lyfter oss igen och kommer in i matchen, säger Johansson.

Trettonde raka förlusten mot Kristianstad på hemmais – förbannelsen verkar fortsätta för Vikings. 

– Jag vet inte, visst de är ett bra lag. De ligger först i serien men samtidigt har vi saknat det där lilla extra för att trycka dit dem, säger Johansson.

Nu väntar Kallinge/Ronneby i den sista matchen i Allettan innan Nybro får spela playoff.

– Jag tycker vi kan ta med oss mycket från kvällens match. Vi spelar jämnt mot de bästa lagen så det handlar om att gå hårt på mål och trycka dit våra chanser, avslutar Rasmus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fotboll för alla – ger glädje för LSS-ungdomar

De gör det möjligt för alla ungdomar att spela fotboll.

Faton Pasho

Kl.15:33, 21 februari, 2018

Fotboll för alla – ger glädje för LSS-ungdomar
Foto: Faton Pasho

Duon Christian Pettersson och Emma Coucher satt och tänkte på hur de kunde aktivera LSS-ungdomarna i Nybro under deras fritid – svaret blev fotboll för alla.

Sedan en månad tillbaka har ett 15-tal ungdomar träffats fyra gånger för att aktivera sig med en boll vid fötterna.

– De har pratat om det i flera år inom LSS-verksamheten, att det är svårt att få ungdomarna att komma ut och röra på sig. De blir lätt sittandes hemma på fritiden, säger Christian Pettersson och fortsätter.

– Jag och Emma sa att vi skulle hitta på någonting för dessa ungdomar, vilket resulterade i fotboll för alla.

Sedan tidigare har LSS-ungdomarna sin kubb och mattcurling, och nu även fotboll.

– Vi tänkte mer modernare och någonting alla kan relatera till. Då blev det fotboll. Eftersom vi har en jättefin hall som står tom på dagtid så skickade vi ut ett intresse och det var 13-14 stycken som nappade direkt, säger Pettersson.

Den positiva responsen LSS-ungdomarna gav efter några gånger fick Emma och Christian att söka sig till kommunens största fotbollsförening.

– Från början startade vi det här i egen regi men efter att ha fått så positiv respons så ville vi involvera Nybro IF i det här och fortsätta spela utomhus på Victoriavallen. De var positiva till konceptet och nu kör vi det här tillsammans, säger Christian.

Under tisdagens fjärde gång fanns även ett antal spelare ur Nybro IF:s u-trupp.

– De har sportlov den här veckan och erbjöd sig själva att komma ner och träna lite med ungdomarna, säger Christian.

I framtiden är tanken att Nybro IF FFA (Fotboll För Alla) ska spela matcher mot liknande lag.

– Vi ska försöka få till lite matcher i framtiden. Vi kanske kan möta Kalmars dito eller Vimmerbys på fotbollens dag. Vem vet, avslutar Christian.

 

FaktaVad betyder ordet LSS?
Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. I lagen står det att personer med funktionshinder ska kunna få hjälp att leva som andra. En del personer med funktionshinder behöver mer hjälp.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO VIKINGS – KRISTIANSTADS IK

Jonsson: ”Rätt läge att sätta käppar i hjulet”

Mardrömsmotståndaren Kristianstads IK gästar Nybro Vikings och Liljas Arena – då vill hemmalaget bryta den negativa trenden.

Faton Pasho

Kl.06:42, 21 februari, 2018

Jonsson: ”Rätt läge att sätta käppar i hjulet”
Foto: Faton Pasho

Tolv raka förluster mot Kristianstad på hemmais – nu vill Nybro Vikings skrämma bort mardrömsmotståndaren som gästar Liljas Arena under onsdagskvällen.

– Det är lite så, dem har väl rätt bra plusstatistik på oss. Jag tycker dock att vi har gjort en hel del bra sekvenser mot dem tidigare så det är verkligen rätt läge att bryta den trenden och sätta käppar i hjulet för dem, säger assisterande tränare Jerker Jonsson. 

Nybro Vikings har på dem fem senaste matcherna inte förlorat under ordinarie tid – något som bäddade för playoffplatsen, som säkrades i helgen.

Nu vill laget skapa sig goda förutsättningar inför playoff-spelet.

– Vi vill vinna onsdagens hemmamatch mot Kristianstad för att skapa oss bra förutsättningar inför playoff. För vår del hade det varit skönt med en extra skjuts och ett boostat självförtroende, säger Jerker.

Till onsdagens match har Jonsson tillsammans med huvudtränare Holfelt fullt manskap tillgängligt.

– Alla är tillgängliga förutom Mellström. Han gick på is under tisdagsträningen och var med utan gips. Det finns en lite öppning för honom i playoff-spelet, avslutar Jerker.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Missad pallplats för Eriksson i Göteborg Horse Show

Se ekipaget från Nybro hoppa i Göteborg Horse Show.

Faton Pasho

Kl.18:55, 20 februari, 2018

Nybrotjejen Amanda Eriksson och sexåriga hästen Fifty Cent skrittade in på Scandinavium för att medverka i Swedish Warmblood Trophy i Göteborg Horse Show under tisdagskvällen. 

71,98 sekunder senare hade ekipaget från Nybro touchat den näst sista bommen, som fallit till marken, och missat pallplatsen.

– Det är alltid små marginaler som skiljer och i dag hade vi inte turen på vår sida. Vi touchade bommen lite och den föll men det är så det fungerar. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Amanda Eriksson direkt efter tävlingen och fortsätter.

– Fifty gjorde det superbra för övrigt. Han hade aldrig varit på en så stor arena tidigare men var bara så cool.

Ekipaget slutade tia, i en väldigt tuff tävling, där 9 av de 15 tävlande rev.

– Det är som sagt små marginaler. Bommarna är väldigt lätta. Vi red fram lite på distansen mellan hinderna innan, då får man lätt de tillbaka på hindret efter. Vi kom lite lite nära bommarna för att hinna upp med frambenen tyvärr, säger Amanda Eriksson.

Nu väntar vila i veckan innan Eriksson och Fifty Cent åker till Kungsbacka för att debutera i höjden 130.  

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ida Storm vann SM-guld i överlägsen stil

Vid inne-SM i friidrott slog Nybrotjejen Ida Storm till med ett nytt SM-guld.

Michael Olsson

Kl.16:30, 18 februari, 2018

Ida Storm vann SM-guld i överlägsen stil
Foto: Carl Sandin / Bildbyråm

Under söndagen arrangerades finalen av viktkastning vid inne-SM i Gävle. Nybrotjejen Ida Storm, som tävlar för Malmö AI, dominerade finalen och stod för finalens fem längsta kast. Vinnarkastet mätte 23,72 – hela 5,05 meter längre än tvåan Grete Ahlberg.

Viktkastning fungerar som släggkastning, men då traditionell släggkastning inte är optimerat för inomhustävlingar används grenen vid inne-SM. Grenen finns däremot inte finns med i EM och VM.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng