LISTA: Villa i lantlig miljö upp i topp | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: Villa i lantlig miljö upp i topp

90-talsvillan letar sig upp i topp på Klicktoppen.

Faton Pasho

Kl.19:50, 10 februari, 2018

LISTA: Villa i lantlig miljö upp i topp
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet
1. Gränö 161, Nybro. Pris: 1 595 000 kronor (Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)

gra%cc%88no%cc%88

”Enastående fin villa med unik planlösning i lantlig miljö. Underbart läge med endast 15 min från centrum. Renoverats smakfullt med elegant stil”. Läs mer om fastigheten här.

2. Ölandsgatan 4, Nybro. Pris: 3 390 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

o%cc%88landsgatan

”Detta är absolut en av Nybros mest karaktärsfulla villor. Med en spännande exteriör och en interiör som inte gör någon besviken imponerar villan på Ölandsgatan”. Läs mer om fastigheten här.

3. Slåttervägen 27, Hanemåla, Nybro. Pris: 1 395 000 kronor. (Foto: Hammarströms/Hemnet)

sla%cc%8atterva%cc%88gen

”Denna fräscha villa ligger på en lugn gata med närhet till skogen och Svartbäcksmålas friluftsområde. Villan är smakfullt renoverad och har stora öppna ytor för samvaro samt inglasad altan”. Läs mer om fastigheten här.

4. Sommargatan 8, Hanemåla, Nybro. Pris: 965 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

sommargatan

”Lättskött enplans radhus i gott skick. Trevlig planlösning med öppna ytor och en stor insynsskyddad uteplats under tak”. Läs mer om fastigheten här.

5. Ludvigsgatan 2, Nybro. Pris: 1 975 000 kronor (Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet).

ludvigsgatan

”Enastående elegant villa som talar för sig själv! En villa som har det mesta. Renoverats mycket smakfullt med tilltalande interiör”. Läs mer om fastigheten här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan

Här är sakerna du bör ha koll på för att undvika bränder när du vårstädar.

Matilda Larsson

Kl.08:14, 19 april, 2018

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan
Foto: Matilda Larsson. Grafik: Pixabay.

Vårstädningen är i full gång i många hem och många öppnar upp sommarstugor som varit stängda hela vintern.

Elsäkerhetsverket varnar nu för elrelaterade bränder och tipsar vad man bör tänka på då elprodukterna ansluts till elnätet.

Vid säsongens första besök i sommarstugan är det till exempel bra att se över stugans elprodukter eftersom elsäkerheten kan ha försämrats under vintern då apparaterna varit oanvända och avstängda.

Kontrollera också att kablar, stickproppar och uttag inte sitter löst eller har synliga fel som exempelvis sprickor. Använd också laddare som är avsedda för produkten.

– Vi fick nyligen in anmälan om en batteridriven fönstertvätt som brunnit. Det visade sig att man använt fel adapter, 12 volt istället för 5 volt med förödande konsekvenser. Det är viktigt att alltid använda den laddare som är avsedd för produkten, säger Martin Gustafsson på Elsäkerhetsverkets produktavdelning.

Har din sommarstuga jordfelsbrytare ska du kontrollera att jordfelsbrytaren fungerar och att strömmen bryts när du trycker på testknappen. Om den inte slår ifrån, kontakta ett elinstallationsföretag för kontroll.

En jordfelsbrytare bryter strömmen snabbt om till exempel en apparats hölje skulle bli spänningsförande och minskar därmed risken att någon i din omgivning skadas av el. Om jordfelsbrytare saknas finns det portabla att köpa, tipsar Elsäkerhetsverket.

Se till att säkringarna i proppskåpet fungerar. Om de är av den gamla sorten se till att de är ordentligt fastskruvade. Det passar till exempel bra att kontrollera i samband med att du slår på gruppcentralen.

När du stänger av eller slår på gamla kylskåp och frysar ska du vara uppmärksam. Enligt Elsäkerhetsverket kan kompressorn i dessa ha startproblem och det kan uppstå elektriska ljusbågar eller elektriska gnistor. Finns det damm och smuts bakom kylskåpet kan det antändas och leda till en brand. Dammsug därför utrymmet bakom kylskåpet ibland i de fall du kommer åt.

Även om eluttag och strömbrytare ser hela ut är det ingen garanti för att elledningarna i väggen är det. Äldre byggnader är ofta inte anpassade till dagens användning av elapparater, vilket kan innebära att elledningarna blir överbelastade.

Eftersom elmateriel har en begränsad livslängd bör till exempel en renovering av ett äldre hus även omfatta elanläggningen. Finns det synliga skador eller missfärgningar på elledningarna i huset ska du kontakta ett elinstallationsföretag för att byta ut dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyresgasten får rätt – JO kritiserar nämnd

Nu har beslutet kommit.

Faton Pasho

Kl.18:02, 17 april, 2018

Hyresgasten får rätt – JO kritiserar nämnd
Foto: Faton Pasho

Det var i slutet på augusti förra året som den ideella föreningen Hyresgasten i Nybro skickade in en JO-anmälan angående uteblivna svar från Hyresnämnden i Jönköping. 

Efter flera pågående mål vid nämnden, fick den ideella föreningen till svars att en besiktning skulle ske i maj – vilket aldrig hände.

Nu har Justitieombudsmannen tagit ställning i frågan och går på Mikael Jörgenstam, ordförande i Hyresgasten och den ideella föreningens linje.

– Efter det inledande skedet med bland annat diarieföring av ingivna handlingar och en skrivelse från nämndens sida präglades handläggningen i stora delar och under lång tid av passivitet, skriver JO i sitt beslut och fortsätter.

– Ärendet återkallades sedermera den 5 maj 2017. Trots detta fattade hyresnämnden ett beslut om att skriva av ärendet först den 31 oktober samma år, det vill säga över fem månader senare. Detta är inte acceptabelt.

För ordförande i Hyresgasten, Mikael Jörgenstam var det här ett efterlängtat beslut från JO.

– JO har idag riktat kritik mot Hyresnämndens ordförande och går på vår linje. De har skrivit ett yttrande där de ställer sig bakom oss, säger Mikael och fortsätter.

– Det har tagit Hyresnämnden i Jönköping ett år och sju månader att komma med ett svar, vilket är helt undermåligt, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Villa i central Nybro upp i Klicktopp

50-talsvillan mitt i centrala Nybro blev den mest klickade i kommunen.

Faton Pasho

Kl.19:58, 15 april, 2018

LISTA: Villa i central Nybro upp i Klicktopp
Foto: Hammarströms Fastighetsförmedling.
1. Linneavägen 8, Nybro. Pris: 2 250 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

linneava%cc%88gen

”Det är en spännande villa som Arkitekt Sven L Sjöwall ritade och lät bygga 1954. Arkitekturen präglas av hög kvalitet i detaljer och materialval.” Läs mer om fastigheten här.

2. Vädergatan 32, Nybro. Pris: 1 350 000 kronor (Foto: Svensk fastighetsförmedling/Hemnet)

va%cc%88dergatan

”Trivsamt och välskött radhus i Hanemåla i 1 1/2-plan på 137 kvm med 2 vardagsrum och 3 sovrum.” Läs mer om fastigheten här.

3. Hellmans väg 18, Alsterbro, Nybro. Pris: 1 995 000 kronor (Foto: Hemverket/Hemnet)

ska%cc%88rmavbild-2018-04-12-kl-16-22-02

”Flerbostadshus med 8 lägenheter. Omgiven av vacker natur med närhet till fiskesjö och badsjö med kiosk under sommaren.” Läs mer om fastigheten här.

4. Vegagatan 1, Nybro. Pris: 2 650 000 kronor (Foto: Hammarströms/Hemnet)

vegagatan-1

”En välkomnande entré med öppet till nock möter oss och man blir överraskad av rymden.” Läs mer om fastigheten här.

5. Balebovägen 13, Nybro. Pris: 250 000 kronor (Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)

Balebovägen

”Ett unikt hus med härlig planlösning. Stora möjligheter att sätta sin egen stil här.” Läs mer om fastigheten här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brandvarnare räddade Mikael från elden: ”Tack och lov”

Nu kämpar de vidare för att fler ska få brandvarnare i hemmet.

Faton Pasho

Kl.15:52, 12 april, 2018

Brandvarnare räddade Mikael från elden: ”Tack och lov”
Mikael Jörgenstam och Mikael Nord. Foto: Faton Pasho

Han låg och sov en våning över när branden på Algatan i Nybro blossade upp. För Mikael Jörgenstam blev brandvarnarna och djuren räddningen när  lägenhet började fyllas på med rök.

– Jag låg och sov när allt skedde. Tack och lov att jag har två brandvarnare och djur som stod och skällde, annars hade jag sovit vidare, säger han.

I drygt 30 minuter kämpade Mikael med att få ut samtliga djur ur bostaden som hade fyllts med rök.

– Det tog ungefär 30 minuter för mig att komma ut ur bostaden då jag var tvungen att samla in alla djuren. Det var ingen som knackade på eller frågade efter mig, säger han och fortsätter.

– En kompis till mig sprang hit för att se om jag var ute, men då hade det gått 45 minuter sedan branden hade blossat upp.

Mikael Jörgenstam som är ordförande i den ideella föreningen Hyresgasten har sedan tre år tillbaka kämpat, tillsammans med Mikael Nord, om att samtliga bostäder ska ha en brandvarnare – något som inte uppfylls.

– Vi har lägenheter på Algatan, Platåvägen och Kungshallsvägen som helt saknar brandvarnare. Vi har kämpat i tre års tid med får inget gehör av hyresvärden, säger han och fortsätter.

– Av 203 lägenheter i området saknar 46 stycken av dessa brandvarnare, vilket absurt.

Vad har ni fått för svar av hyresvärdarna?
– Vi har inte fått något svar utan de har duckat frågan många gånger, säger han och fortsätter.

– Jag tycker det är det minsta kravet en bostad borde ha, nämligen en brandvarnare. Det ligger i allas intressen, både hyresvärden och hyresgästen, att det finns sådana.

Vad hade kunnat hända om branden hade blossat upp i en utav de 46 lägenheterna istället?
– Bränder som dessa kan sprida sig snabbt och kan få förödande konsekvenser. Då fungerar det inte att 46 av lägenheterna i ett så tättbebyggt område inte har brandvarnare, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rekorddyra elpriser – så oroliga är svenskarna

Så förväntas framtida elpriser utvecklas.

Matilda Larsson

Kl.09:20, 12 april, 2018

Rekorddyra elpriser – så oroliga är svenskarna
Foto: Pixabay, Matilda Larsson.

Mer än var femte svenskt hushåll känner oro varje månad när elfakturan kommer. Det visar en ny undersökning av energianalysföretaget Greeneley.

Enligt undersökningen beror det på framförallt ökade elpriser som tillsammans med en ovanligt kall vinter har lett till ökade elkostnader för hushåll runtom i hela Sverige.

LÄS MER: Efter vinterkylan – då slog elpriset nordiskt rekord

Trots den senaste veckans högtryck och vårvärme i många delar av landet, håller sig det nordiska elpriset på en relativt hög nivå. Som vi tidigare har rapporterat, var det nordiska elpriset under mars månad det högsta sedan 2011, på grund av kylan.

Enligt elbolaget Bixia så har elpriserna under 2017 samtidigt varit de högsta på fyra år. Priserna förväntas dessutom öka framöver, enligt Greenely.

Under den kalla vintern är elfakturor på runt 5 000 kronor inte ovanliga för svenska villaägare. Elnätsbolagen har samtidigt valt att höja sina avgifter med flera tusenlappar per år för ett vanligt villahushåll vilket har varit en ytterligare bidragande faktor till den ökade oron.

De ökade elnätsavgifterna är något som oroar de flesta hushåll. Undersökningen visar också att över 70 procent av hushållen oroar sig för ytterligare höjning av elnätsavgifterna.

Energimarknadsinspektionen har uppmärksammat detta och har därför lagt fram en rapport till regeringen med rekommendationer kring hur man ska ta tillvara på kundernas intressen och begränsa hur mycket elnätsbolagen kan höja sina avgifter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng