Så blir januari årets bästa månad

Julledigheten är över och nyårslöftena känns inte lika hoppfulla som de gjorde över vackra champagneglas. Det är januari och nu börjar ett nytt år. Mörkret och kylan kan få vem som helst att uppleva att januari är en månad som inte behövs. Men det går att göra januari till årets bästa månad genom att se den som startskottet till ett fantastiskt år. Nu är det dags att testa nya saker, jobba med motivation och fundera lite mer på mål i livet.

Martin Sköld

Kl.12:19, 17 januari, 2018

Vågorna piskar mot Helsingborgs hamn och det blåser isbitar i luften. Det dröjer några månader innan det blir trevligt att ta promenader utomhus igen. Besök stadens museum för misslyckande och inse att det är många som har försökt utan att lyckas. En stund i detta museum gör det tydligt att man måste våga misslyckas för att lyckas. Det här kan ge motivation och en riktigt bra start på januari för den som kanske har drömmar om att göra något nytt.

1

Mer spänning och förväntan

Då man inte kan vara utomhus så mycket som man skulle vilja så kan man alltid ge sig ut på upptäcktsfärd via dator och mobil. Skaffa VR glasögon och lev dig in i en annan värld. Du kan också ta chansen att vinna pengar på casinospel på nätet. Med hjälp av en sajt som Casumo bonus så hittar du bonuserbjudanden som gör att du kommer igång gratis med chansen att vinna på riktigt. Spel bidrar med nöje och känslan av spänning och förväntan. Det frigörs endorfiner i kroppen och så kan man ju få ett glädjerus när man snurrar fram en bra peng.

Se till att boka in lite speltid varje vecka i januari. Köp en lott till nästa stora dragning och dröm lite extra om vad du hade gjort med flera miljoner på ditt bankkonto. När man tänker positivt och lever sig in i en annan verklighet så påverkar det sinnet på ett hälsosamt sätt. Positiva tankar kan förlänga livet så betänk hur det hade känts att vinna en jackpott på flera miljoner kronor.

2

Värm kropp och själ

I januari så är det kallt från södra Sverige och hela vägen upp till Haparanda. Då behöver vi värma upp både kropp och själ. Med lite extra tid i bastu, på spa, och varm choklad i goda vänners lag så blir det här årets bästa månad. Det är ju när det är bitande kallt som man bäst uppskattar värmen ii bubbelpoolen och i bastun. Kontrasten gör att ett helt vanligt badkarsbad därhemma känns som något av det bästa som livet har att erbjuda så passa på innan det blir vår och sommar igen!

En ny plan

Då du känner dig gladare med mer dopamin i kroppen så blir det också lättare att skapa en ny livsplan. Lovade du att gå ner i vikt då klockan slog 12 den sista december? När du inser att januarikassan inte rymmer ett nytt gymkort så ska du veta att det finns bra mycket mer än spinning och styrketräning på gym för den som vill ta hand om sin kropp. Låna en hund och ta dagliga promenader. Ladda ner en gratis app för att utmana dig själv i löpning. Spring lite längre och lite fortare varje dag och håll ordning på dina framsteg.

3

En ny plan kan också handla om vad du gör på jobbet. Ta ett möte med chefen och se om det eventuellt finns utrymme för utveckling. Du skulle kunna leda ett nytt projekt i personalvård där du kommer att engagera fler som också behöver få en bättre start på det nya året. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir heter det ju. Få med dig fler och lyckas bättre med målsättningen.

Sätt upp mål för det kommande året. Kanske går det att lägga undan lite pengar varje månad till en långresa till hösten. Tankarna om resan till Australien ger samma positiva effekt som spelen. Det är väldigt viktigt att ha saker att se fram emot så ett personligt projekt som en resa eller kanske en stor fest (bröllop?!) kan få stor betydelse för hur januari upplevs. Man kan bli så engagerad i planering och i tankarna om framtiden att man inte ens märker hur januari glider över i februari. Februari årets kortaste månad och ett steg närmre våren då det blir grönt därutanför igen och man kan äta glass på utomhusserveringar…

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Se över dina försäkringar och spara tusentals kronor

Försäkringar är en tung utgift som i många fall kan kännas helt onödig. Speciellt om man inte behöver utnyttja försäkringen. Men försäkringar är i många fall en nödvändighet och vissa varken kan vi eller vågar vi vara utan. Det finns också många som tar helt onödiga försäkringar och då är det bara pengar rakt i sjön.

Martin Sköld

Kl.22:45, 2 december, 2017

Se över dina försäkringar och spara tusentals kronor

Börja med att bena ut vilka försäkringar du faktiskt behöver
En av de viktigaste försäkringarna är en hemförsäkring. En hemförsäkring skyddar dig till exempel om det skulle börja brinna hemma, om din plånbok blir stulen eller om du ska ut och resa. En hemförsäkring är helt enkelt ett måste för alla.

Andra viktiga försäkringar är livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Dessa två försäkringar skyddar dig om du råkar ut för något. Livförsäkringen betalar ut ett engångsbelopp till efterlevande om du avlider och olycksfallsförsäkringen täcker upp om du råkar ut för en olycka helt enkelt.

Försäkringar utöver ovan nämnda är väldigt individuellt och beror på vad du äger och hur din livsstil ser ut. Bilförsäkring, djurförsäkring och barnförsäkring för att nämna några. Du bör se över vad just du behöver för slags försäkringar.

Det finns sätt att spara pengar på försäkringar
Att spara pengar på försäkringar är absolut ingen raketforskning och något alla enkelt kan göra. Ger du det en eftermiddag eller ett par timmar kan du enkelt spara tusentals kronor.

Först och främst bör du sätta dig ner och gå igenom vilka försäkringar du har och om de är nödvändiga. Se även över om det finns några försäkringar du saknar. När du har gjort det bör du undersöka vilka försäkringsbolag som erbjuder dessa försäkringar. Att samla alla försäkringar på ett ställe ger dig rabatt och på så sätt sparar du enkelt pengar. De flesta försäkringsbolag ger 5% eller 10% rabatt för varje försäkring du tecknar hos dem. Du slipper dessutom att hålla reda på olika betalningar och du behöver endast förhålla dig till ett försäkringsbolag.

Ring runt till försäkringsbolag som kan erbjuda de försäkringar du behöver och få en offert. Ställs sedan dessa mot varandra och ring och förhandla om dina försäkringar. Säg att du har fått samma erbjudande för X kronor hos ett annat försäkringsbolag och se om de kan matcha priset. Så kan du hålla på tills du inte längre kan pressa ner priset.

Det som sparar dig mest pengar
Är oftast att betala hela premien på samma gång. Att betala varje månad eller varje kvartal är ofta mycket dyrare. Berätta för försäkringsbolaget att du kan betala allt samtidigt och fråga om de då kan gå ner i pris. Du är nästan garanterad ett ja här!

Det kan vara svårt att få råd att betala alla premier samtidigt och eventuellt kan du då överväga att ta ett lån. Räkna på räntan mot vad det skulle kosta dig att betala FörsäkringarFöFörsäkringarförsäkringarna varje månad. På så sätt kan du spara massor av pengar. Det är inte ovanligt att folk tar ett lån för att kunna betala premien direkt. Bara du har koll på räntan, löptiden och att du kan betala av lånet blir det inga problem. Det är en bra idé att jämföra lån online innan du tar ett lån för att säkra dig det bästa lånet med lägst ränta. Detta kan du bland annat göra på jämförelsessiten fair-laan.se där du bland annat kan jämföra olika långivare på ränta, löptid och andra villkor.

Genom att betala premien med en gång sparar du även aviavgifterna som ofta tas ut vid varje betalning. Dessutom sparar det dig tid. Både i form av att du endast behöver betala en faktura per år men även i form av att du slipper förhålla dig till många olika bolag. Dessutom är det ingen som säger att du inte kan ringa till ditt befintliga försäkringsbolag då och då och förhandla ytterligare. Ta det för vana att ringa 1-2 gånger per år för att försöka förhandla ner priserna ytterligare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng