NYBRO VIKINGS – VÄSBY

Så ska Vikings ta sig över strecket mot Väsby

Nybro Vikings har inte fått den starten laget har velat i Allettan. Inför onsdagens viktiga hemmamatch mot Väsby är tränaren Andreas Holfelt bestämd: "Vi behöver börja vinna hockeymatcher helt enkelt".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:05, 10 januari, 2018

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Fyra förluster på de inledande fem matcherna. Som grädde på moset saknas en hel del spelare på grund av skador. Läget för Nybro Vikings inför onsdagens viktiga hemmamatch mot Väsby kunde ha sett bättre ut. Trots det är tränaren Andreas Holfelt positiv inför onsdagens heta drabbning i Liljas Arena. 

– Det känns bättre nu än vad det gjorde i söndags när vi åkte hem från Hudiksvall och än vad det gjorde i måndags, säger han och fortsätter.

Marcus Mellström blir borta en lång tid tyvärr med bruten tumme. Markus Palmberg och Samuli Kivimäki kommer inte att vara med mot Väsby. Robin Wengdahl är positiv och kan troligtvis spela och Kim Runermark har sagt att det är okej. Patrik Fransson vet vi inte än så det är lite osäkert där. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha fyra kedjor imorgon, så läget ser bättre ut än vad man kunde tänka sig.

Till onsdagens match hemma mot Väsby har Nybro Vikings lånat in den SHL-meriterade forwarden Mattias Elfström från Allsvenska Västervik. 

LÄS MER: Vikings lånar in SHL-meriterad forward

Sedan söndagens förlustmatch borta mot Hudiksvall har tränarduon Andreas Holfelt och Jerker Jonsson tvingats pussla om en del i truppen. Inför Väsby-matchen ser det dock ut att kunna lösa sig för tränarna.

– Det har varit mycket fokus på vad vi kommer kunna ställa på benen mot Väsby. Vi behöver börja vinna hockeymatcher helt enkelt. Senaste matchen mot Hudiksvall var en besvikelse, den matchen var inte omöjligt för oss att ta poäng. Skillnaden var att vi inte gjorde mål och de gjorde några enkla. Så vi behöver bara vinna, det är inget att hymla med, säger han.

Tränaren Andreas Holfelt menar att lagets prestation i Allettan så här långt har att göra med misstagen i egen zon.

– Vi måste börja minimera våra misstag. Av alla mål vi har släppt in i Allettan så är 80 procent av dem något som vi hade kunnat förhindra. Vi har bland annat släppt in något mål för enkelt bakåt samt att i vissa stunder har vi haft pucken under kontroll själva och spelat i gapet på en motståndare med bra läge. Då vinner man inga matcher i tuffa Allettan, så enkelt är det, säger han och fortsätter.

– Sedan har vi inte gjort många mål framåt och gör man inte det så blir det ännu viktigare att man inte bjuder till något bakåt.

Trots defensiva misstag och bjudningar så vill Holfelt att spelarna ska fortsätta vara kreativa – men till en viss måtta.

– Det gäller att, utan att bli tråkig och ställa in bussen, så måste spelarna fortsätta vara kreativa. Dock måste de börja ta ansvar när man är kreativ och när man lägger en sarg ut eller bara lägger ner pucken djupt för att göra en smart sak, säger Andreas Holfelt och fortsätter.

– Vi har försökt tjata om back-to-basic i sex månader nu samtidigt som vi inte vill ta ifrån kreativiteten hos spelarna. De måste få vara kreativa. Vi har spelare som är oerhört skickliga samtidigt som det måste finnas en balans mellan det. Risktagandet måste helt enkelt bli bättre, avslutar han.

Matchen börjar 19.00 och du kan följa liverapporteringen via 24Nybro.se under onsdagskvällen. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings första trea på hemmais: ”Går inte att beskriva”

0-2 på tavlan efter 20 minuter – då hoppade Fagerblom in och spikade igen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:47, 14 januari, 2018

Vikings första trea på hemmais: ”Går inte att beskriva”
Foto: Faton Pasho

Det var ett sargat Vikings som kom till söndagens tidiga match hemma mot Visby/Roma med en tung förlust borta mot Huddinge senast.

Hemmalaget fick en tung uppförsbacke när ställningen efter 20 minuter var 0-2 till gästerna.

Då kom vändningen. Tränaren Andreas Holfelt plockade ut målvakten Alexander Johansson och ersatte honom med Hugo Fagerblom. 

Hemmaspelarna växlade upp och inom loppet av sex minuter hade Vikings hämtat upp 0-2 underläget till 2-2.

– Jag fick en skön start med några puckar rakt på. Sedan när vi fick in två snabba i början var det bara att fokusera att hålla Visby bakom sig, målmässigt, säger Hugo Fagerblom. 

Vikings fortsatte att trycka på i början av tredje perioden och kunde välförtjänt ta ledningen för första gången i matchen genom comebackande forwarden Samuli Kivimäki. 

Gästerna Visby/Roma försökte hitta tillbaka in i matchen med en kvittering men Fagerblom stod emot samtliga försök. Istället kunde Robin Wengdahl skicka in 4-2 med en sekund kvar av tredje perioden.

– Efter ett bottennapp senast så var det otroligt skönt att få chansen att hoppa in och avgöra i dag, säger Hugo Fagerblom och fortsätter.

– Det var ingen drömsituation jag fick men det var roligt att komma in.

Första trepoängaren på hemmais i Allettan. Hur viktig var den här segern?
– Det var en fantastisk skön seger. Det går inte att beskriva hur mycket den här segern betyder för oss i det här läget, avslutar målvakten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro Vikings–Visby/Roma

Stukat Vikings när gotlänningarna kommer på besök

Ny giv tätt inpå tunga förlusten. "Man blir irriterad."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:11, 14 januari, 2018

Stukat Vikings när gotlänningarna kommer på besök
Foto: Arkiv/Faton Pasho

Trots en bra match i fredags mot serieledande Huddinge kammade Nybro Vikings noll. På söndagen gästar Visby/Roma Liljas Arena.

– Man blir irriterad när man spelar bra men inte får någon utdelning. Nu handlar det om att bli mer effektiva och sätta dit puckarna. Får vi det att lossna tror jag att det kan rinna på. Men sedan är det klart att vi är stukade, rent självförtroendemässigt, säger coach Andreas Holfelt.

Vikings skapade mängder med chanser utan att man lyckades sätta pucken i nät mot Huddinge.

– Man kan inte skylla på oflyt heller. Någonstans handlar det om skicklighet och vi har kommit till en fas nu där saker inte sker naturligt. Vi måste jobba hårdare och fortsätta skjuta.

Matchen startar klockan 15:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Huddinge IK–Nybro Vikings

Vikings tunga period fortsätter – nollat mot serieledarna

Trots ett chansmässigt övertag kammade Nybro noll borta mot Huddinge.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:45, 12 januari, 2018

Vikings tunga period fortsätter – nollat mot serieledarna
Foto: Magnus Ekeros/Arkiv

Det var ett Nybro Vikings med bra fart under skridskorna som åkte ut på isen i den svåra bortamatchen mot Huddinge, som bara förlorat en match så här långt i allettan. Gästerna skapade de bästa chanserna – topplaget stod för det enda målet.

– Vi har pratat om vad vi vill försöka göra och tycker att vi gör precis så. Vi är minst lika bra som dem och ändå ligger vi under efter första, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

Efter två perioder var ställningen 2-0 till hemmalaget.

– Vi har öppet mål, skjuter på målvaktens klubbskaft och så vidare. Vi har förtvivlat svårt att få in pucken.

I tredje gick Huddinge i från till 3-0. 4-0 kom i tom kasse.

– Man blir så jäklar irriterad. Vi åker upp hit och gör en bra match. Matchen är jämn, men vi får inte med oss någonting. Det handlar om att bli effektivare, för nu har vi hamnat i en fas där saker inte sker naturligt. Vi behöver hitta vägen och om någon snubblar in en puck kanske det lossnar till slut.

På söndag tar Nybro Vikings emot Visby/Roma i Liljas Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrotjejen klar för OS: ”En mogen trupp”

AIK-forwarden från Nybro är klar OS i sydkoreanska Pyeongchang.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:28, 12 januari, 2018

Nybrotjejen klar för OS: ”En mogen trupp”
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Om knappt en månad drar OS i sydkoreanska Pyeongchang igång. Under fredagseftermiddag presenterade damkronornas förbundskapten Leif Boork truppen som får följa med till Asien.

Bland namnen som Boork presenterade fanns Nybrotjejen Lisa Johansson med, som en av de 13 forwardsen.

– Vi har försökt satsa på ett moget lag. Det här är ett stort mästerskap och man kan inte bara kastas in och tro att man har mod att prestera. Man måste ha med sig lite i bagaget, sa Boork vid presentationen av uttagningen.

Damkronorna finns i grupp B tillsammans med Japan, Schweiz och hemmanationen Sydkorea. 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings ska dra fördel av underläget mot serieledarna

Nybro Vikings åker uppåt i landet för att ta sig ann Huddinge under fredagskvällen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:09, 12 januari, 2018

Vikings ska dra fördel av underläget mot serieledarna
Foto: Faton Pasho

Fem poäng på de tre senaste matcherna. Nybro Vikings har vaknat till liv, om än lite smått i alla fall, i Allettan Södra.

Efter förlängningsvinsten mot Väsby IK med 3-2 i Liljas Arena i onsdags, åker laget upp till Huddinge på fredagen för att sno åt sig poäng från serieledarna.

– Vi är i alla fall på väg någonstans efter de senaste två poängen mot Väsby, säger tränare Andreas Holfelt och fortsätter.

– Det blir en tuff bortamatch men det är ingenting som är omöjligt. Vi har ett tacksamt läge, eftersom vi ligger lite skrynkligt till i tabellen. Därav har vi ingen press på oss och ingen som väntar något av oss. Förhoppningsvis kan vi åka upp dit och sno åt os tre poäng, säger han.

Efter den senaste vinsten mot Väsby har Vikings lämnat bottenskiktet och placerar sig precis över strecket. Laget är dock hela tio poäng bakom serieledande Huddinge.

– I den här serien kan alla slå alla i princip. Så vi ska åka upp dit och göra vårt jobb. Det gäller för oss att vara mer effektiva i det offensiva spelet och stabila bakåt, säger Holfelt.

Truppläget inför fredagens bortamatch är densamma som i onsdags – med ett enda undantag. Det är osäkert om den inlånade 21-åringen Mattias Elfström kommer finnas med på bussen upp till Huddinge.

– Det vet vi inte än. Vi får se om han är med imorgon eller inte, avslutar Andreas Holfelt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng