Efterlängtade festen kommer tillbaka till Nybro

Den traditionsenliga cykelfesten kommer tillbaka till Nybro: "Riktigt kul att få till det ännu en gång dock".

Faton Pasho

Kl.18:56, 9 januari, 2018

Förra året ställdes det populära evenemanget in då arrangörerna hade andra åtaganden att fokusera på. Inför i år är den traditionsenliga cykelfesten tillbaka för sjätte gången någonsin.

– Riktigt kul att få till det ännu en gång. Det är extra roligt att få koppla ihop Nybrobor som kanske annars inte heller hade träffats, säger Morgan Rydbrink, en av arrangörerna. 

Det är den ideella föreningen Round Table som står bakom evenemanget som kommer hållas den 5 maj. Eventet kan beskrivas som ett stort socialt engagemang och en form av ”speed-dating”.

Under kvällen äter man förrätt, varmrätt och efterrätt – tillsammans med tre till fyra olika par som man på förhand inte vet vilka de är. Den ena rätten tillagar man dock själv.

Alla deltagare träffas på en bestämd plats för en fördrink, där man får ett hemligt kuvert med karta och hålltider på. Deltagarna får sedan följa kartan som tar dem runt om i hela Nybro.

– Intresset för cykelfesten har förstås varierat lite mellan åren. Vi har haft mellan 100 till 250 deltagare med ungefär. I år hoppas vi att vi kan få med oss fler mellan 20-30 år samt 50+. Ju fler desto bättre blir det, säger Morgan och fortsätter.

 

 

– Cykelfesten är viktig för oss då det är vårt sätt att försöka ge något till bygden där vi finns. Att anordna en riktigt kul fest helt enkelt, avslutar han.

Kvällen avslutas med en gemensam efterfest.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort intresse när revyn kommer tillbaka

Gruppen är redo inför fredagens premiär.

Faton Pasho

Kl.06:54, 22 mars, 2018

Stort intresse när revyn kommer tillbaka
Foto: Faton Pasho

Efter förra årets revysuccé och nystart för NybroTeatern laddar gruppen om för en återkomst. På fredag har den nya revyn Plötsligt i Nybro premiär när det bjuds på en salig blandning av sketcher, musik och dans.

– Precis som förra årets revy så blir det en salig blandning den här gången med. Inför årets revy har vi skruvat upp skämten en aning även om vi fortfarande är snälla, säger Robin Sörbom, producent och manusförfattare och fortsätter.

– De flesta av årets sketcher är allmänna, så att alla ska kunna förstå och skratta till de. Sedan kommer det finns inspel inspirerat från det lokala där vissa personer åker på en kärleksfull satirsketch.

Inför årets revy har ensemblen utökats och intresset för teater i Nybro har växt, enligt gruppen.

– Förra årets lokalrevy gav mersmak och i år har vi utökat ensemblen från fem personer till åtta, säger Thea Lundgren. 

Två utav de nytillkomna är Nybrobon Therés Nordström samt Ludvig Nyberg från Kalmar. 

– Jag har varit med och övat med dem innan men så valde jag att hoppa av förra året. Inför i år kände jag att det var dags att engagera mig på nytt, säger Therés Nordström.

– Jag och en kompis skrev teatermanus, så vi bestämde oss för att kolla vart man kunde skicka in det här i närheten och då fick vi reda på Nybroteatern, säger Ludvig Nyberg.

Under tre föreställningar på Folkan i Nybro, med start på fredag, hoppas gruppen att Nybroborna sluter till och ser på revyn.

– Vår försäljning online har gått bättre än förra året och vi ligger ungefär på samma nivå som förra året. Jag tror att vi kommer att sälja runt 200-250 biljetter i år, säger Robin Sörbom.

– Vi hoppas givetvis på att det blir fullsatt alla tre dagar och att många köper biljetter under den sista veckan, avslutar Therés Nordström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Filmbolag söker Nybrobor till stor filmsatsning

De ska göra en ny filmatisering av Vilhelm Mobergs klassiska roman "Utvandrarna". Nu söker man småländska skådespelare – gärna med dialekt.

Axel Brantemo

Kl.20:00, 21 mars, 2018

Filmbolag söker Nybrobor till stor filmsatsning
Foto: SF Studios/Imdb

SF Studio söker nu småländska barn och ungdomar till deras nyfilmatisering av Vilhelm Mobergs klassiska roman ”Utvandrarna” i regi av Daniél Espinosa. Filmbolaget är nu på jakt efter tjejer tjejer mellan 4-10 år, killar 4-6 år samt killar 15-20 år och till helgen kommer filmbolaget anordna drop-in uttagningar i Jönköping och Växjö.

De som inte har möjlighet att närvara vid drop-in intagningarna kan dessutom skicka in en ansökan med foto och kontaktuppgifter till bolaget.

Nyfilmatiseringen har lite att leva upp till. Det var 1971 som Jan Troells klassiska filmversion av boken släpptes med Max Von Sydow och Liv Ullman i huvudrollerna. Den filmen belönades bland annat med fem Oscarsnomineringar, två Golden Globes och två Guldbaggar.

– En historia som bara måste berättas igen. Inte minst i dessa tider med flyktingar som riskerar sina liv på Medelhavet, sa Daniél Espinosa till Aftonbladet när filmplanerna blev kända.

Mer information om hur du går tillväga för att söka hittar du här.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Munnen förde honom till Regionfinal: ”Kunde knappt få fram några ord”

Den 19-årige Nybrobon tog sig till Regionfinal i den internationella tävlingen. Se när Ibrahim showar loss på Fryshuset.

Faton Pasho

Kl.18:33, 20 mars, 2018

Han använder munnen som sitt instrument för att återskapa ljud som slagverk kan åstadkomma. För 19-årige Ibrahim Kastalani blev en video på internet, startskottet till hans stora intresse, nämligen beatboxing.

Gymnasieeleven och den syriske killen Ibrahim Kastalani har sedan fyra år tillbaka, dagligen, gått runt och gjort olika ljud med sin mun. Han har gjort det så ofta att familjen hemma har fått nog, berättar han.

– Sedan starten för fyra år sedan har jag gått runt dagligen och övat och övat. Min familj har börjat tröttna kan man nog säga, säger han och skrattar.

I söndags ställde Nybrobon upp i den internationella musiktävlingen Imagine som hölls på Fryshuset i Nybro. 

Av tio tävlande akter var Ibrahim en av fyra lokala bidrag som gick vidare till regionfinalen den 7 april.

– Det var jätteskönt och roligt att jag valdes ut som en av fyra som gick vidare, säger han och fortsätter.

– Jag var jätteglad när jag fick höra att jag gick vidare. Jag var så glad att jag knappt kunde få fram några ord.

Tillsammans med Leo Hertzberg, Seyed Morteza och DCR Future Music ska nu Nybrobon Kastalani ställas mot vinnarna från Västervik i en regionfinal den 7 april på UNIK i Kalmar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Startfältet klart till den internationella musiktävlingen i Nybro

Premiär för musiktävlingen.

Faton Pasho

Kl.07:57, 17 mars, 2018

Startfältet klart till den internationella musiktävlingen i Nybro
Foto: Louise Lilja

Den stora musiktävlingen, Musik Direkt har bytt namn och har inför årets musiktävling fått namnet Imagine. 

Imagine är ett av Sveriges bredaste tävlingar för musiker mellan 13 och 21 år. Syftet med tävlingen är att ge unga musiker tillfällen att stå på scenen med just den musik de vill framföra.

– Med Imagine skapar vi tillfällen för musikalisk utveckling, nya musikaliska erfarenheter och möten, skriver tävlingen i ett pressmeddelande.

Musiktävlingen Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling som är öppen för alla genrer. Där unga musiker tävlar i att framträda live inför publik.

Uttagningarna sker lokalt och regionalt för att avslutas med en riksfinal. Steget efter riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen.

Den 18 mars är det dags för musiktävlingen att komma till Nybro och Fryshuset. Artisten Ida Gratte kommer att vara konferencier och totalt ska 11 bidrag framföras.

Regionfinalen hålls på UNIK i Kalmar den 7 april.

FaktaELIN,  Country/Singer-Songwriter/Blues, Mörbylånga, Alingsås, Färjestaden, Gnesta

Tilda, Pop, Oskarshamn

Aleksander Pettersson, Pop, Orrefors

Anna och Nadine, 80-tal/Indiepop, Vassmolösa

DCR Future Music, Ballad, Kalmar, Ljungbyholm

I feel it, Soul/Pop, Borgholm

Murre, Hiphop/Rap, Degerhamn

Seyed Morteza Dari, Pop, Mörbylånga

Smilla Appelqvist, Indiepop/Klassiskt, Torsås

Yonas Kidane, Krar, Kalmar

Zahir Alizada, Afghansk pop, Mörbylånga

Hanan & Morteza, Arabisk pop, Mörbylånga, Oskarshamn

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Unika dockteatern kommer till Nybro

Spelas upp i privata hem.

Faton Pasho

Kl.11:03, 12 mars, 2018

Unika dockteatern kommer till Nybro
Foto: Peder Nabo

Henrik Ibsens relationsklassiker – Dockteatern, kommer i en helt ny tappning, nämligen i privata hem.

– Ibsen ville att teater skulle vara ungefär som det verkliga livet, skådespelarna skulle agera som riktiga människor och scenen skulle likna ett verkligt hem, skriver Byteatern i ett pressmeddelande.

I en unik uppsättning kommer Byteaterns tre skådespelare att åka hem till ett privat hem någonstans i Nybro, tillsammans med en publik på upp till 30 personer och spela upp teatern.

– En exakt adress till det privata hemmet skickas ut till publik och skådespelare via sms fyra timmar innan föreställningen, allt för att hålla det så autentiskt som möjligt, skriver byteatern.

Pjäsen kommer att spelas den 15 mars klockan 19.00 i Orrefors samt den 16 mars klockan 19.00 i Nybro. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng