NYBRO VIKINGS – VIMMERBY 1-3

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”

Vikings räckte inte till i länsderbyt och Allettan-premiären hemma mot Vimmerby. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 för bortalaget.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.22:05, 27 december, 2017

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”
Foto: Faton Pasho

Det var uppdukat för en härlig premiär i Allettan när Nybro Vikings tog emot länskonkurrenten Vimmerby inför 1 709 åskådare i Liljas Arena. 

I grundserien blev det två av två vinster mot just Vimmerby och frågan var om det skulle bli tredje gången gillt för Nybro Vikings? Svaret blev: Nej!

Nybro Vikings inledde matchen bäst och skapade några farligheter framför Jonathan Stålberg i mål men det var gästande Vimmerby som tog ledningen i matchen.

Efter att Linus Olsson åkt ut två minuter för hakning kunde Robin Höglund styra in 1-0 ledningen mellan benen på en annars storspelande Alexander Johansson. 

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget Nybro Vikings vaknade till och kunde utjämna. Andreas Anarps utvisning höll på att gå ut när Alex Ek testade lyckan. Efter att ha kämpat åt sig pucken och gjort bort en Vimmerbyförsvarare fick Nybroforwarden två chanser mot Stålberg, där den andra hittade in bakom gästernas målvakt.

– Jag tänkte först att ta mig in framför mål men sen såg jag att en back kom mot mig, så försökte ta mig förbi. Pucken stod på högkant och då sköt jag bara och så studsade den in i mål så det var skönt, säger Alex Ek. 

Det lilla hoppet som tändes i Liljas Arena släcktes när Anton Schou först styrde in 2-1 pucken bakom Johansson och när Markus Modigs pricksköt 3-1 målet.

De 1 709 åskådarna fick se Nybro Vikings plocka ut Alexander Johansson i hopp om en reducering men Jonathan Stålberg stängde igen butiken och plockade med sig samtliga tre poäng hem till Vimmerby.

– Surt! Jag tycker vi har matchen. Deras tre målen och alla deras lägen är det vi som bjuder på. Vi faller på våra egna misstag idag. Jag tycker det är som under början av säsongen, att vi har lägen men vi sätter inte vår chanser. Då blir det inga vinster helt enkelt, säger Alex Ek och fortsätter.

– Det som saknades där ute ikväll var mer trafik framför mål. Vi ser deras mål så har dem trafik framför mål. Vi kommer dit men stannar bredvid. Det är de sista detaljerna där vi gör det till 90 procent istället för 100 och det fungerar ibland men man ser att det straffas när vi inte gör det. När det blir fel så blir det fel ordentligt.

Vad var det som saknades där ute ikväll?

– Det blir vi som anpassar oss efter deras spel med långa puckar istället för att vi ska ta tag i det. Man ser att när det blir disciplinerat så är vi ett bättre hockeylag men Vimmerby gillar när det blir det här Hawaii-spelet, för det är så de vill spela. När vi faller in i det så gör dem mål men inte vi, säger han.

Vad krävs i returen på fredag mot just Vimmerby?

– Först och främst disciplinen. Att vi gör jobbet ordentligt i egen zon och sedan ha mer trafik framför mål. Vi måste vara mer rejäla när vi får lägena. Första tio så hade vi jättemånga lägen och sedan sätter dem dit 1-0 efter ett skitskott. Det kunde lika gärna ha varit vi som hade fått det målet istället. Så på fredag gäller det att vi får göra skitmålen, det är så man vinner matcher, säger Ek och fortsätter.

– Det här var onödigt. Varför kastar vi bort tre poäng? Det hade varit skönt att börja med tre poäng, speciellt mot Vimmerby och sedan sätta dit dem igen på fredag men nu får vi ta dem på fredag istället, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings första trea på hemmais: ”Går inte att beskriva”

0-2 på tavlan efter 20 minuter – då hoppade Fagerblom in och spikade igen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:47, 14 januari, 2018

Vikings första trea på hemmais: ”Går inte att beskriva”
Foto: Faton Pasho

Det var ett sargat Vikings som kom till söndagens tidiga match hemma mot Visby/Roma med en tung förlust borta mot Huddinge senast.

Hemmalaget fick en tung uppförsbacke när ställningen efter 20 minuter var 0-2 till gästerna.

Då kom vändningen. Tränaren Andreas Holfelt plockade ut målvakten Alexander Johansson och ersatte honom med Hugo Fagerblom. 

Hemmaspelarna växlade upp och inom loppet av sex minuter hade Vikings hämtat upp 0-2 underläget till 2-2.

– Jag fick en skön start med några puckar rakt på. Sedan när vi fick in två snabba i början var det bara att fokusera att hålla Visby bakom sig, målmässigt, säger Hugo Fagerblom. 

Vikings fortsatte att trycka på i början av tredje perioden och kunde välförtjänt ta ledningen för första gången i matchen genom comebackande forwarden Samuli Kivimäki. 

Gästerna Visby/Roma försökte hitta tillbaka in i matchen med en kvittering men Fagerblom stod emot samtliga försök. Istället kunde Robin Wengdahl skicka in 4-2 med en sekund kvar av tredje perioden.

– Efter ett bottennapp senast så var det otroligt skönt att få chansen att hoppa in och avgöra i dag, säger Hugo Fagerblom och fortsätter.

– Det var ingen drömsituation jag fick men det var roligt att komma in.

Första trepoängaren på hemmais i Allettan. Hur viktig var den här segern?
– Det var en fantastisk skön seger. Det går inte att beskriva hur mycket den här segern betyder för oss i det här läget, avslutar målvakten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro Vikings–Visby/Roma

Stukat Vikings när gotlänningarna kommer på besök

Ny giv tätt inpå tunga förlusten. "Man blir irriterad."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:11, 14 januari, 2018

Stukat Vikings när gotlänningarna kommer på besök
Foto: Arkiv/Faton Pasho

Trots en bra match i fredags mot serieledande Huddinge kammade Nybro Vikings noll. På söndagen gästar Visby/Roma Liljas Arena.

– Man blir irriterad när man spelar bra men inte får någon utdelning. Nu handlar det om att bli mer effektiva och sätta dit puckarna. Får vi det att lossna tror jag att det kan rinna på. Men sedan är det klart att vi är stukade, rent självförtroendemässigt, säger coach Andreas Holfelt.

Vikings skapade mängder med chanser utan att man lyckades sätta pucken i nät mot Huddinge.

– Man kan inte skylla på oflyt heller. Någonstans handlar det om skicklighet och vi har kommit till en fas nu där saker inte sker naturligt. Vi måste jobba hårdare och fortsätta skjuta.

Matchen startar klockan 15:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Huddinge IK–Nybro Vikings

Vikings tunga period fortsätter – nollat mot serieledarna

Trots ett chansmässigt övertag kammade Nybro noll borta mot Huddinge.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:45, 12 januari, 2018

Vikings tunga period fortsätter – nollat mot serieledarna
Foto: Magnus Ekeros/Arkiv

Det var ett Nybro Vikings med bra fart under skridskorna som åkte ut på isen i den svåra bortamatchen mot Huddinge, som bara förlorat en match så här långt i allettan. Gästerna skapade de bästa chanserna – topplaget stod för det enda målet.

– Vi har pratat om vad vi vill försöka göra och tycker att vi gör precis så. Vi är minst lika bra som dem och ändå ligger vi under efter första, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

Efter två perioder var ställningen 2-0 till hemmalaget.

– Vi har öppet mål, skjuter på målvaktens klubbskaft och så vidare. Vi har förtvivlat svårt att få in pucken.

I tredje gick Huddinge i från till 3-0. 4-0 kom i tom kasse.

– Man blir så jäklar irriterad. Vi åker upp hit och gör en bra match. Matchen är jämn, men vi får inte med oss någonting. Det handlar om att bli effektivare, för nu har vi hamnat i en fas där saker inte sker naturligt. Vi behöver hitta vägen och om någon snubblar in en puck kanske det lossnar till slut.

På söndag tar Nybro Vikings emot Visby/Roma i Liljas Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrotjejen klar för OS: ”En mogen trupp”

AIK-forwarden från Nybro är klar OS i sydkoreanska Pyeongchang.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:28, 12 januari, 2018

Nybrotjejen klar för OS: ”En mogen trupp”
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Om knappt en månad drar OS i sydkoreanska Pyeongchang igång. Under fredagseftermiddag presenterade damkronornas förbundskapten Leif Boork truppen som får följa med till Asien.

Bland namnen som Boork presenterade fanns Nybrotjejen Lisa Johansson med, som en av de 13 forwardsen.

– Vi har försökt satsa på ett moget lag. Det här är ett stort mästerskap och man kan inte bara kastas in och tro att man har mod att prestera. Man måste ha med sig lite i bagaget, sa Boork vid presentationen av uttagningen.

Damkronorna finns i grupp B tillsammans med Japan, Schweiz och hemmanationen Sydkorea. 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings ska dra fördel av underläget mot serieledarna

Nybro Vikings åker uppåt i landet för att ta sig ann Huddinge under fredagskvällen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:09, 12 januari, 2018

Vikings ska dra fördel av underläget mot serieledarna
Foto: Faton Pasho

Fem poäng på de tre senaste matcherna. Nybro Vikings har vaknat till liv, om än lite smått i alla fall, i Allettan Södra.

Efter förlängningsvinsten mot Väsby IK med 3-2 i Liljas Arena i onsdags, åker laget upp till Huddinge på fredagen för att sno åt sig poäng från serieledarna.

– Vi är i alla fall på väg någonstans efter de senaste två poängen mot Väsby, säger tränare Andreas Holfelt och fortsätter.

– Det blir en tuff bortamatch men det är ingenting som är omöjligt. Vi har ett tacksamt läge, eftersom vi ligger lite skrynkligt till i tabellen. Därav har vi ingen press på oss och ingen som väntar något av oss. Förhoppningsvis kan vi åka upp dit och sno åt os tre poäng, säger han.

Efter den senaste vinsten mot Väsby har Vikings lämnat bottenskiktet och placerar sig precis över strecket. Laget är dock hela tio poäng bakom serieledande Huddinge.

– I den här serien kan alla slå alla i princip. Så vi ska åka upp dit och göra vårt jobb. Det gäller för oss att vara mer effektiva i det offensiva spelet och stabila bakåt, säger Holfelt.

Truppläget inför fredagens bortamatch är densamma som i onsdags – med ett enda undantag. Det är osäkert om den inlånade 21-åringen Mattias Elfström kommer finnas med på bussen upp till Huddinge.

– Det vet vi inte än. Vi får se om han är med imorgon eller inte, avslutar Andreas Holfelt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng