Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt” | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
NYBRO VIKINGS – VIMMERBY 1-3

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”

Vikings räckte inte till i länsderbyt och Allettan-premiären hemma mot Vimmerby. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 för bortalaget.

Faton Pasho

Kl.22:05, 27 december, 2017

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”
Foto: Faton Pasho

Det var uppdukat för en härlig premiär i Allettan när Nybro Vikings tog emot länskonkurrenten Vimmerby inför 1 709 åskådare i Liljas Arena. 

I grundserien blev det två av två vinster mot just Vimmerby och frågan var om det skulle bli tredje gången gillt för Nybro Vikings? Svaret blev: Nej!

Nybro Vikings inledde matchen bäst och skapade några farligheter framför Jonathan Stålberg i mål men det var gästande Vimmerby som tog ledningen i matchen.

Efter att Linus Olsson åkt ut två minuter för hakning kunde Robin Höglund styra in 1-0 ledningen mellan benen på en annars storspelande Alexander Johansson. 

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget Nybro Vikings vaknade till och kunde utjämna. Andreas Anarps utvisning höll på att gå ut när Alex Ek testade lyckan. Efter att ha kämpat åt sig pucken och gjort bort en Vimmerbyförsvarare fick Nybroforwarden två chanser mot Stålberg, där den andra hittade in bakom gästernas målvakt.

– Jag tänkte först att ta mig in framför mål men sen såg jag att en back kom mot mig, så försökte ta mig förbi. Pucken stod på högkant och då sköt jag bara och så studsade den in i mål så det var skönt, säger Alex Ek. 

Det lilla hoppet som tändes i Liljas Arena släcktes när Anton Schou först styrde in 2-1 pucken bakom Johansson och när Markus Modigs pricksköt 3-1 målet.

De 1 709 åskådarna fick se Nybro Vikings plocka ut Alexander Johansson i hopp om en reducering men Jonathan Stålberg stängde igen butiken och plockade med sig samtliga tre poäng hem till Vimmerby.

– Surt! Jag tycker vi har matchen. Deras tre målen och alla deras lägen är det vi som bjuder på. Vi faller på våra egna misstag idag. Jag tycker det är som under början av säsongen, att vi har lägen men vi sätter inte vår chanser. Då blir det inga vinster helt enkelt, säger Alex Ek och fortsätter.

– Det som saknades där ute ikväll var mer trafik framför mål. Vi ser deras mål så har dem trafik framför mål. Vi kommer dit men stannar bredvid. Det är de sista detaljerna där vi gör det till 90 procent istället för 100 och det fungerar ibland men man ser att det straffas när vi inte gör det. När det blir fel så blir det fel ordentligt.

Vad var det som saknades där ute ikväll?

– Det blir vi som anpassar oss efter deras spel med långa puckar istället för att vi ska ta tag i det. Man ser att när det blir disciplinerat så är vi ett bättre hockeylag men Vimmerby gillar när det blir det här Hawaii-spelet, för det är så de vill spela. När vi faller in i det så gör dem mål men inte vi, säger han.

Vad krävs i returen på fredag mot just Vimmerby?

– Först och främst disciplinen. Att vi gör jobbet ordentligt i egen zon och sedan ha mer trafik framför mål. Vi måste vara mer rejäla när vi får lägena. Första tio så hade vi jättemånga lägen och sedan sätter dem dit 1-0 efter ett skitskott. Det kunde lika gärna ha varit vi som hade fått det målet istället. Så på fredag gäller det att vi får göra skitmålen, det är så man vinner matcher, säger Ek och fortsätter.

– Det här var onödigt. Varför kastar vi bort tre poäng? Det hade varit skönt att börja med tre poäng, speciellt mot Vimmerby och sedan sätta dit dem igen på fredag men nu får vi ta dem på fredag istället, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Backen klar för ännu en säsong med Vikings: ”Känns väldigt bra”

Vikings plussar på backsidan med ytterligare ett namn: "Rutinerad back som håller hög division 1-klass".

Faton Pasho

Kl.13:59, 24 april, 2018

Backen klar för ännu en säsong med Vikings: ”Känns väldigt bra”
Foto: Mikaela Sehlstedt

Backen Linus Olsson kom till Nybro Vikings för två säsonger sedan från norska Kongsvinger och har under två säsonger utvecklats till en stomme i laget. Nu har backen förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år i Vikings-tröjan.

– Det är en rutinerad back som håller hög division 1-klass. Han kan spela i alla situationer och är en väldigt bra kille i omklädningsrummet, säger Per Wallin och fortsätter.

– Det känns väldigt bra att ha förlängt med Linus Olsson.

Linus Olsson är Nybro Vikings femte back inför den kommande säsongen och enligt Per Wallin ska ett par namn till finnas med på listan.

– Vi ska ha in några till, säger han och fortsätter.

– Det ser rätt bra ut, sedan är det alltid den sista spetsen som är svår att hitta men vi har ett par namn som vi kommer att presentera inom kort.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: CHL-back klar för Vikings

Kommer närmast från SM-mästarna Växjö Lakers.

Faton Pasho

Kl.14:01, 23 april, 2018

KLART: CHL-back klar för Vikings
Foto: KGZ Fougstedt / BILDBYRN /

Hans morbror, Jeremias, är en riktig legendar i Växjö Lakers. Med 458 matcher i VHL-tröjan var han länge den som gjort flest matcher i föreningen, innan Robert Rosén och Erik Josefsson passerade honom under denna säsongen.

Det märks dock att äpplet inte faller långt ifrån trädet. För 20-årige Jonathan Augustin, verkar gå i morbrors fotspår.

Med tre CHL-matcher i bagaget för Växjö Lakers väntar nu spel i Nybro Vikings nästkommande säsong.

– Jonathan är en tvåvägsback med bra skott. Han har under året tränat väldigt mycket med Växjö Lakers a-lag och noterats för tre CHL-matcher, säger Per Wallin och fortsätter.

– Han är seriöst och vill framåt. Han kommer göra sin första seniorsäsong någonsin och vi hoppas att han kan ta klivet framåt hos oss.

Den 20-åriga backen noterades för 16 poäng på 49 matcher under den gångna säsongen i J20-SuperElit. 

– Det ska bli jätteroligt att spela i ett nytt lag. Jag är oerhört taggad, säger Augustin.

Varför föll lotten på just Nybro Vikings?
– Det är ett bra steg i min utveckling och sedan vet jag sen tidigare att det finns en hockeykultur i Nybro som tilltalar. Det kändes direkt som en bra klubb helt enkelt, säger Jonathan.

Vad har du för mål med den kommande säsongen?
– Det blir mitt första på seniornivå, så mitt mål är att ta en plats i laget för det första och sedan visa att jag klara av att spela seniorhockey, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHC-profilen lägger av: ”En av de allra största”

Efter 160 matcher och 216 poäng är det färdigspelat för #4.

Andreas Norinder

Kl.11:11, 23 april, 2018

KHC-profilen lägger av: ”En av de allra största”
Martin Åkesson slutar med ishockeyn. Foto: Arkiv

Att vara med och skjuta upp Kalmar HC i Hockeyettan blev det sista Martin Åkesson gjorde i rinken. På måndagen meddelade Kalmar HC att backen den 28-åriga backen lägger skridskorna på hyllan.

”Martin har varit en av de allra största i KHC senaste fem säsongerna och vi vill från botten av vårt röd/gula hjärta tacka honom för hans insatser i KHC tröjan både på och utanför isen”, skriver föreningen på sin hemsida.

Totalt blev det fem säsonger, 160 matcher och 216 poäng för KHC. Åkesson var lagkapten under fyra av sina fem år i Kalmar.

Tidigare under karriären representerade han bland annat Nybro Vikings, Gislaveds SK och HV71. Moderklubben är Växjö Lakers.

KHC meddelar också att japanen Yushiroh Hirano inte erbjuds nytt kontrakt.

”Vi tackar Yush för hans insatser i under den gångna säsongen och önskar honom lycka till i sin fortsatta hockeykarriär”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BOMBEN: Vikings-legendaren kan ta plats bredvid Sami

Han är aktuellt som assisterande tränare.

Faton Pasho

Kl.21:34, 20 april, 2018

BOMBEN: Vikings-legendaren kan ta plats bredvid Sami
Foto: David Winberg

Han har gjort flest matcher, poäng, mål och assist av samtliga spelare i Nybro Vikings historia. Med nummer 36 på ryggen bar Jonny ”Loket” Ågren Nybro på sina axlar och blev genast en publikfavorit under sina år i Vikings.

Efter säsongen 2013/2014 la Jonny ”Loket” Ågren skridskorna på hyllan, men efter ett kort inhopp säsongen 2014/2015 för Vikings, blev det även ett år i Kalmar HC med ihop med brorsan Emil Ågren.

Nu kan Nybro Vikings-legendaren Jonny ”Loket” Ågren göra en återkomst till klubben han lämnade säsongen 2013/2014 och hjälpa forne lagkamraten Sami Lehtinen i båset.

– En person som Jonny Ågren är alltid aktuellt men vi tittar samtidigt på olika alternativ, säger Per Wallin, från Nybro Vikings sportgrupp. 

Enligt uppgifter till 24Nybro ska Ågren vara nära ett kontrakt med Nybro Vikings.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgifter: Nybrosonen på try out till Vikings

20-årige forwardslöftet får sin stora chans i Nybro Vikings.

Faton Pasho

Kl.21:04, 19 april, 2018

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Han lämnade ishockeyn för innebandyn så sent som för ett år sedan när Nybro Flames lades ner. Nu ska forwardslöftet och 20-åringen Victor Lindén vara högst aktuellt för en återkomst till sporten han hör hemma i.

Enligt uppgifter till 24Nybro ska Victor Lindén få sin stora chans i moderföreningen Nybro Vikings. Han har enligt uppgifter erbjudits ett try out-kontrakt. Kontraktet förväntas skrivas på i början av nästa vecka.

När 24Nybro var på plats på Nybro Vikings träning i sporthallen under tisdagskvällen var Victor Lindén en av spelarna som tränade.

LÄS MER: Vikings kickstartade säsongen med boll

Den senaste säsongen blev det 38 poäng på 18 matcher från Lindéns klubba när han spelade med föreningens J20-lag i division 1-serien.

Dessförinnan stod forwardslöftet och poängmaskinen Lindén för 26 poäng på 19 matcher med Nybro Flames i division 3.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng