FAMILJEFYS MED EMELIE

TV: Mest effektiva tipsen – så ökar du din fettförbränning

24Sveriges träningsskribent Emelie Elmes har en mängd konkreta råd. "Testa och se om du blir lika fast som jag".

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.10:00, 30 september, 2017

 • Lägg in högintensiv intervallträning
  (korta intervaller där du kommer upp i 85-100% av maxpuls varvat med vila)
  Vad händer i kroppen: Det går åt mycket energi och glykogenförrådet bryts ner. Signaler skickas till kroppen att frigöra mer energi och öka ämnesomsättningen.
 • Ät ingefära
  Vad händer i kroppen: Kroppstemperaturen höjs och fettinlagringen i cellerna minskar
 • Dra ner på alkoholen
  Vad händer i kroppen: Kroppen prioriterar nedbrytningen av alkohol och det innehåller dessutom mycket kalorier
 • Ät mycket protein
  Vad händer i kroppen: protein är mer mättande per kalori än både fett och kolhydrater. Det leder också till att du sparar på muskelmassan vid en eventuell viktnedgång
 • Ät mycket negativa kalorier
  Till exempel blomkål, selleri, rädisa, och zucchini.
  Vad händer i kroppen: Dessa livsmedel kräver helt enkelt mer energi för att förbrännas än vad de tillför kroppen

Andra snabba tips som kan hjälpa dig:

 • Prioritera sömn
 • Drick mycket vatten
 • Variera din träning
 • Öka vardagsmotionen (stå istället för att sitta, promenera istället för att ta bussen osv)
 • Gör maten i ugnen istället för i stekpannan
 • Ät sakta så du hinner känna innan du blir för mätt

På filmen visar jag sex förslag på högintensiva övningar som du kan lägga in i ditt träningspass.

LÄS MER: TV: Den perfekta träningen för lekplatsen

Tabata är ett koncept som innebär att du väljer till exempel fyra övningar, tränar 20 sekunder och vilar 10 sekumder. Sen kör du detta 3-4 varv.

Det finns appar där du kan ställa in hur många sekunder du vill träna och vila och hur många varv du ska köra (sök på tabata). Genom att slippa tänka på tiden kan du fokusera på att köra järnet istället.

Personligen älskar jag denna träningsform. Åtta minuters intensiv träning passar mig perfekt. Testa och se om du blir lika fast som jag!

Här hittar Emelies Instragramkonto ”Familjefys”

Emelie Elmes

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO IBK – CARLSHAMNS IBK

Nybro IBK sneglar mot andra raka segern

Laget har chans att ta sig över strecket.

Faton Pasho

Kl.10:50, 25 februari, 2018

Nybro IBK sneglar mot andra raka segern
Foto: Faton Pasho

Efter fyra raka vinster åkte Nybro IBK som bekant på en tung uddamålsförlust borta mot Vetlanda. I förra mötet fick dock laget revansch när dem under förra helgen hitta tillbaka till vinnarspåret efter vinst mot Ingelstad med hela 7-3. 

Trots en fin form den senaste tiden är laget kvar på en kvalplats i herrarnas division två, när dem på söndagen tar emot bottenkonkurrenten Carlshamns IBK i OG-hallen. 

– Carlshamn befinner sig just nu näst sist i serien men är knappast något dussingäng, vilket vi fick erfara i förlusten mot dem på bortaplan där de vann med 7-3, skriver föreningen på sin hemsida.

Nybro IBK har på söndagen chansen att ta sig ovanför strecket. Då krävs minst en vinst mot Blekingelaget.

– Vi visar en helt annan form än då och vi vill fortsätta fylla på poängskörden för att bekräfta att vi inte ska ligga på kvalplats, avslutar föreningen på sin hemsida.

Matchen drar igång 18.00. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ung man körde bil med knark i blodet

Han misstänks nu för flera brott.

Viktor Jerner

Kl.09:15, 25 februari, 2018

Ung man körde bil med knark i blodet
Foto: Arkiv/Bildbyrån

Klockan 01.05 under natten mellan lördagen och söndagen fick en polispatrull i Flygsfors syn på en personbil som kom körande på Orreforsvägen.

Poliserna bestämde sig för att göra en kontroll och stoppade bilen. Föraren, en man i tidiga 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och togs med in till stationen för vidare provtagning.

– Han är nu misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk och drograttfylleri, berättar Kim Hild hos polisens ledningscentral syd.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR KALLINGE/RONNEBY – VIKINGS

Viktiga poäng på spel när Vikings reser till Blekinge

Välja eller bli vald i playoff-omgång ett – Nybro Vikings öde avgörs i den sista omgången av Allettan.

Faton Pasho

Kl.07:26, 25 februari, 2018

Viktiga poäng på spel när Vikings reser till Blekinge
Foto: Faton Pasho

Efter en tung inledning på Allettan har Nybro Vikings visat fin form på slutet. Inför den sista omgången av Allettan södra kan Vikings öde avgöras inför playoff-omgång ett. Välja motståndare på måndag eller bli valda. I vägen står Blekinge-laget Kallinge/Ronneby med ett helt annat öde på sina axlar.

Efter två vinster i grundserien åkte Vikings på en tung förlust hemma mot Kallinge/Ronneby tidigare i vintras – laget förlorade hemmamatchen med 4-0. Nu slåss båda lagen om viktiga poäng när Allettan södra ska rundas av för detta året.

– Vi är klara för spel i Playoff och sista matchen av Allettan handlar om att placera sig på sjätte plats i tabellen för att få hemmafördel i en eventuell match tre i playoff-ett. Vi har en bra formkurva som vi vill fortsätta med in i playoff, säger tränaren Andreas Holfelt på föreningens hemsida. 

Matchen mellan KRIF och Nybro Vikings börjar klockan 16.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

kalmar ff–trelleborgs ff

Bergstrands huvudbry – skadade backar och måltorka

Flera försvarare saknas – samtidigt måste KFF-tränaren hitta en lösning framåt. "Det krävs mer samspel".

Samuel Slättman

Kl.06:41, 25 februari, 2018

Bergstrands huvudbry – skadade backar och måltorka
Nanne Bergstrand. Foto: Bildbyrån.

Emin Nouri och Mikael Dyrestam saknas definitivt. Markus Thorbjörnsson och Gbenga Arokoyo är inte matchtränade efter skada respektive uppehåll. Inför Svenska cupen-matchen mot Trelleborg finns flera frågetecken kring KFF:s backlinje.

Ni har inte kunnat spela in en backlinje än, börjar du bli orolig?
– Nej, det är jag inte. Vi har rätt många erfarna spelare där. Det hade varit skillnad om det hade varit mycket unga spelare som hade behövt mycket matcher. Dessutom har Viktor (Elm) och Viktor (Agardius) gjort det väldigt bra, så jag är inte bekymrad, säger tränaren Nanne Bergstrand.

LÄS MER: Skadefri Söderqvist redo för comeback

– Men visst hade det varit bra om alla kunde komma tillbaka så vi har fler att jobba med, det ger större möjligheter taktiskt då man kan spela med tre mittbackar, som vi säkert komma göra en del matcher.

På fredagsträningen fick unge Isak Magnusson chansen som högerback i den förväntade startelvan. Olle Lindqvist, som debuterade på positionen i matchen mot Åtvidaberg (0–0), var i Tyskland med U19-laget men är tillgänglig för söndagens match.

 

Samtidigt som laget kämpar mot skador i försvarslinjen råder måltorka bland anfallsspelarna. På säsongens tre första matcher har KFF bara mäktat med ett enda mål – och det var en bjudning från Lokomotiv Moskva i säsongens första träningsmatch.

– Det krävs mer samspel. Vi behöver lägga in betydligt mer träning som har med kombinationer i sista tredjedelen att göra och få mer djupledslöpningar. Vi har inte tillräckligt med löpningar i i straffområdet men vi skapar ändå målchanser. Det hade varit värre om vi inte hade skapat målchanser, säger Bergstrand.

Mot Åtvidaberg fanns Romario, Rasmus Elm och nye brassen Nixon på planen samtidigt. Samtliga spelartyper är kreatörer och vill hellre leverera passningar än springa i djupled.

– En match växlar så mycket. Det går inte att jämföra en match mot Åtvidaberg med en allsvensk match. Det är mycket mer växlingar i en allsvensk match än vad det blir i en match där det ena laget väljer att backa tillbaka, säger Bergstrand och utvecklar:

– Det är klart det är fördel om man har många bollskickliga spelare om du ska spela ett mer etablerat anfallsspel. Ska du ha ett kontringsspel så är det viktigt att du har tillräckligt mycket fart så du kan ställa om. Det behövs både och,  och det gäller att hitta den där balansen.

KFF:s preliminära startelva (4-2-3-1):
Lucas Hägg Johansson – Isak Magnusson, Viktor Elm, Viktor Agardius, Chima Akas – Rasmus Elm, Herman Hallberg – Romario, Nixon, Filip Sachpekidis – Papa Diouf.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fjärde deltävlingen avklarad i Melodifestivalen

Här är de som gick vidare i Melodifestivalens fjärde deltävling som hölls i Örnsköldsvik.

Michaela Ekström

Kl.21:24, 24 februari, 2018

Fjärde deltävlingen avklarad i Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson/SVT

Den fjärde och sista deltävligen i Melodifestivalen gick under lördagen av stapeln i Örnsköldsvik.

Nu är det klart att det blir Mariette och Rolandz som gick vidare till finalen. De gör alltså sällskap med John LundvikBenjamin Ingrosso, Samir & Viktor, Martin Almgren, Jessica Andersson och LIAMOO i finalen i Stockholm den 10 mars.

Till andra chansen, som hålls i Kristianstad den 3 mars, gick Olivia Eliasson och Felix Sandman. De kommer att möta RenaidaSigrid BernssonMimi Werner, Mendez, Moncho och Margaret. 

Tävlande i kvällens mello var debutanterna Emmi ChristenssonElias Abbas, och Olivia Eliasson. Debuterade gjorde även dansbandet Rolandz med Robert Gustafssons karaktär Roland Järverup i spetsen.

Resterande två tävlande i Mellons fjärde deltävling, Mariette och Felix Sandman, Felicia Olsson har samtliga varit med i tävlingen förut. Den förstnämnda har varit med två gånger tidigare och har då slutat på tredje- och fjärdeplats i finalen. Felix Sandman tävlade förra året med bandet FO&O och Felicia Olsson var med 2013 med låten Make Me No 1.

FaktaDe tävlade i deltävling 4, Örnsköldsvik:

1. Emmi Christensson – Icarus
Låtskrivare: Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert

2. Elias Abbas – Mitt paradis
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik

3. Felicia Olsson – Break That Chain Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb

4. Rolandz – Fuldans
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson

5. Olivia Eliasson – Never Learn
Låtskrivare: Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid S

6. FELIX SANDMAN – Every Single Day
Låtskrivare: SANDMAN, Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James Nornes, Jake Torrey

7. Mariette – For You
Låtskrivare: Jörgen Elofsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng