KLART: De tar över TorgEtts gamla lokal

Hon lämnar den lilla butiken på Storgatan i Nybro och flyttar in till TorgEtts gamla lokal: "Det blir en helt ny och unik butik".

Faton Pasho

Kl.12:03, 25 september, 2017

KLART: De tar över TorgEtts gamla lokal
Foto: Faton Pasho

TorgEtts gamla lokal inne i centrum har sedan i mitten på februari förra året stått tom – något som nu ändras. På måndagen meddelade Eva-Lena Hansson, ägare till parfymeriet Cazandra att hon flyttar in verksamheten där.

LÄS MER OM TORGETTS KONKURS HÄR!

– I början på oktober flyttar vi in till vår nya butik där gamla TorgEtt låg, säger hon.

Med en betydligt större lokal för parfymeriet kommer utbudet att öka enligt Eva-Lena.

– Det blir en betydligt större lokal än vad vi har idag så vi kommer att ta in kläder från Jetset Trends och DesignWerket, säger Eva-Lena och fortsätter.

– Det blir den första svenska fysiska butiken som säljer rockabilly från Jetset Trends. Vi kommer ha det största och bredaste sortimentet i hela landet, säger Eva-Lena.

Redan den 5 oktober slår parfymeriet Cazandra upp portarna i den nya butiken med en grand opening.

– Vi har nästa helg på oss att flytta verksamheten för på torsdagsmorgonen den 5 oktober öppnar vi med världens jippo. Det kommer bli enormt häftigt med en helt ny och unik butik, säger Hansson.

Många i staden pratar om att centrumhandeln håller på att dö – du väljer att trotsa det och satsar vidare?
– När jag tog över verksamheten för två år sedan så sa jag att nu ska jag satsa så att det ryker. Jag tänker köra ända in i teglet om det är det sista jag gör får att få upp Nybro city på fötterna igen, säger Eva-Lena.

Livspartnen Lars Hansson beundrar Eva-Lenas satsning och uttryckte följande på sin Facebook-sida:

– Jag beundrar Eva-Lena som struntar i allt negativt prat om ”butiksdöd” och andra Janteinspirerade domedagsprofetior för centrumhandeln i Nybro. Eva-Lena ger sig backen på att lyckas, skaffar nya och större lokaler, och utökar sortimentet. Hon engagerar sig för att både nya och befintliga handlar i Nybro ska göra samma sak, skriver han.

I våras utsattes parfymeriet för inbrott, något som nu Eva-Lena ser som en revansch i och med flytten.

– Vi hade otur i våras med inbrott. I och med flytten så känns det här som en revansch för oss. Det kommer bli fantastiskt helt enkelt, avslutar hon.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pangstart när ny restaurang slog upp dörrarna i Nybro

Sålde slut på allt redan första dagen.

Faton Pasho

Kl.17:59, 21 mars, 2018

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Det har varit på gång under några månader men nu står det klart. Efter ofantligt mycket renoveringsarbete var det på söndagen dags för restaurangen, Burek House, vid den gamla Sveakiosken i Nybro att äntligen öppna sina portar. Och vilken pangstart det blev.

– Vi var här redan vid klockan 08.00 på söndagsmorgonen och då hade vi ett par personer som stod utanför och köade, säger William Appelton, som tillsammans med Afrim Dalipi, äger den nya restaurangen i Nybro.

Redan vid klockan 12.00 hade den nya restaurangen i Nybro sålt slut på all sin burek.

– Vilken start. Vi var inte förberedda på det här. Vi sålde slut på i princip allting redan vid 12.00, säger William och fortsätter.

– Det här hade vi inte ens kunnat drömma om. Det har varit ett fantastiskt intresse för restaurangen. Jag har fått diverse samtal redan innan vi öppnade av personer som ville beställa mat härifrån.

Burek House hämtar sin inspiration från Balkan med rätter som Burek, Cibapcici samt kebab. Dessutom finns det även bröd, inbakade korvar, smördeg med inbakad ost och skinka och olika sötsaker.

– Vi har känt under ett bra tag att det har saknats en medelhavsinspirerad restaurang och ville testa på det. Responsen från Nybroborna de första dagarna har varit enorm och vi hoppas att det fortsätter på det viset, avslutar William Appleton.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hemtrevlig känsla när Curts öppnade i centrum

Klassiska verksamheten hade smygpremiär i helgen.

Faton Pasho

Kl.15:51, 21 mars, 2018

Hemtrevlig känsla när Curts öppnade i centrum
Foto: Faton Pasho

Det stod klart redan i höstas att Curts Färg lämnar sin stora butik på Fågelvägen vid glasrondellen för en mindre butiksyta på Storgatan 20 i centrum, där gamla kommissionsaffären låg.

LÄS MER: Femtio år med anrika butiken: ”Driva det i samma anda”

– Vi vill hitta tillbaka till den hemtrevliga känsla som vi hade i Madesjö och det tror vi att vi kan göra i den nya lokalen inne i centrum, sa en av ägarna, Ewa Hagman till 24Nybro då. 

Just den hemtrevliga känslan var något som lyste starkt när ägarna slog upp portarna till den nya butiken inne i centrum.

Med en ny och fräsch lokal ska nu Ewa, Pia och Anna driva butiken i samma anda som deras far, Curt Johansson, gjorde en gång i tiden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring

Skatteåterbäringen är till glädje för många - men det finns de som riskerar att missa den helt och hållet.

Kim Ahlqvist

Kl.17:47, 20 mars, 2018

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring
Foto: Bildbyrån/arkiv

Vid 07.00 på tisdagen öppnade skatteverket sin deklarationstjänst och närmre 2 miljoner svenskar väntas besöka tjänsten under dagen. Av dessa väntas 500 000 deklarera.

Deklarerar man före den 28 mars kommer skattepengarna att finnas på kontot veckan efter påsk, den 5-6 april.

LÄS MER: Marias varning om skatteåterbäringen: ”Skrämmande”

Men det finns en hake – som gör att det inte blir något klirr i kassan.

Ska man få tillbaka mindre än 100 kronor i skatteåterbäring blir det inte några pengar efter påsk. Skatteverket betalar nämligen inte ut om beloppet understiger 100 kronor. Så blir din återbäring en femtiolapp kommer pengarna att ligga kvar på ditt skattekonto tills dess att det överstiger 100 kronor.

Det kan alltså dröja till nästa år innan du får ta del av din skatteåterbäring.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Besiktningsjätten flyttar till Nybro

De flyttar in vid Glasrondellen.

Faton Pasho

Kl.11:58, 20 mars, 2018

EXTRA: Besiktningsjätten flyttar till Nybro
Foto: Arkiv

Den gamla gör-det-själv-hallen och spolhallen vid Glasrondellen i Nybro har under en tid stått tom, men inte längre. Till hösten ska en ny och modern verksamhet flytta in i lokalerna på Fågelvägen 2. 

– Ja det stämmer. Carspect börjar med sin renovering i augusti och förväntas vara klara sedan under hösten med en modern bilhallsanläggning, säger Mikael Lindgren, fastighetsägare.

Carspect är i dag utbrett i hela landet med 75 besiktningsstationer och 250 anställda i hela Sverige. Dessutom ingår Carspect i A-Katsastuskoncernen med totalt fler än 270 stationer i länderna kring Östersjön. Till hösten kommer företaget till Nybro.

– Vi finns i dag med 76 stationer i landet och har även enheter i Estland, Lettland och Polen. Vi ska öka med 10 stationer om året och när vi kommit upp i 125 räknar vi med att vara Sveriges största bilbesiktningsfirma, säger regionschefen Marcus Johansson.

– Det är med glädje som vi kan hälsa Carspect välkomna till våra lokaler vid Glasrondellen. Carspect är ett företag med ett start varumärke och har ett gott samarbete med andra aktörer på marknaden, säger Lindgren.

Ombyggnationen av de gamla spolhallarna på Fågelvägen sätts igång i augusti och förväntas vara klara till hösten.

– Vår styrka är tillgängligheten. Vi satsar på ett antal mindre anläggningar på ett flertal ställen där folk rör sig, avslutar Marcus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Azads miljövänlig lampa kammade hem pris

Gymnasieelevens idé prisades på UF-mässan i Kalmar – nu drömmer han vidare: "Vill starta eget företag efter gymnasiet".

Faton Pasho

Kl.06:45, 16 mars, 2018

Azads miljövänlig lampa kammade hem pris
Azad Ali. Foto: Faton Pasho

Han saknade en lampa i sitt vardagsrum och beslutade sig för att göra en. Det blev startskottet till gymnasieeleven Azad Alis UF-företag Trälampor UF. 

För sistaårseleven på hantverksprogrammet finsnickeri på Åkrahällskolan i Nybro, Azad Ali var det till en början inte en självklarhet att det skulle bli så här stort men efter att kompisarna gillade idén och köpt varsin lampa så växte tankarna.

– Det började med att jag saknade en lampa i mitt vardagsrum så jag satte mig ner och skissade en jag tyckte skulle passa. När mina kompisar sedan fick syn på den tyckte de att den var jättefin, säger han och fortsätter.

– Kompisarna valde att köpa varsin lampa och det blev startskottet till mitt UF-företag.

Lamporna som Azad Ali tillverkar är gjorda av ask och plywood och har varken spikar, skruvar eller lim.

– Det är en miljövänlig lampa helt enkelt, säger han.

Under onsdagen fanns han och företaget Trälampor UF på UF-mässan i Kalmar. Där prisades Nybrobon och hans idé till Årets Hantverkare. 

– Jag har kämpat och slitit. Jag har kommit hit efter min praktik som slutar klockan 16 och arbetat sent många dagar. Vissa dagar har jag gått hem runt 20-21.00, säger han och fortsätter.

– Det kändes oerhört skönt att kamma hem priset årets hantverkare efter allt slit man har lagt ner. Jag kände att jag var värd det.

Efter utmärkelsen väntar nu Stockholm och SM-mässan senare i vår.

– Det ska bli roligt att åka dit. Vi får se hur långt det räcker där, säger Azad.

Han har under den första tiden sålt hela 20 stycken lampor och även tagit patent på idén. Efter studenten i sommar vill ha satsa vidare på lamptillverkningen.

– Planerna är att starta ett eget företag och fortsätta tillverka lamporna, säger han bestämt och fortsätter.

– Jag har tagit kontakt med ett italienskt företag som ska hjälpa mig med en del i processen. I framtiden vill jag köpa in egna maskiner och tillverka allt på plats, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng