Förre Nybro IF-tränaren blir ny ungdomsansvarig i KFF

På torsdagen blev det klart att Festim Pasho får en ny roll inom Kalmar FF. "Mitt arbete ska genomsyras av ständig utveckling".

Andreas Norinder

Kl.13:53, 10 augusti, 2017

Förre Nybro IF-tränaren blir ny ungdomsansvarig i KFF
Festim Pasho blir ny ungdomsansvarig i Kalmar FF. Foto: Kalmar FF

I oktober i fjol plockade Kalmar FF in Nybro IF:s förre tränare Festim Pasho till en ny roll i klubben. Han fick titeln ”Individuell spelarutbildare och ungdomskoordinator”.

I Nybro IF var Pasho huvudtränare i flera år och han förde upp föreningen till division 2. Han blev känd för sitt tydliga förespråkande av en passningsorienterad fotboll med högt tempo.

LÄS MER: Förre Nybrotränaren till Kalmar FF

Nu är det dags för ett nytt kliv inom Kalmar FF. Festim Pasho tar över som ungdomsansvarig efter Robert Lövenklev.

– Det känns bra att ta över efter en sån ledare som Robert. Han lämnar ifrån sig väldigt många bra saker och har gjort ett fantastiskt jobb som ungdomsansvarig för Kalmar FF, säger Pasho till KFF:s hemsida.

Han säger att han fått en bra insyn i föreningen under sina åtta månader och att hans arbete genomsyras av ”ständig förbättring och utveckling”.

– Givetvis finns det många saker som vi gör väldigt bra just nu. Men jag vill inte sätta något tak för hur långt vi kan nå. I mina ögon finns det förbättringspunkter på allt.

Något som han lyfter fram är att kunna vara en inspiratör för sin omgivning. Han vill även kunna stötta de lokala föreningarna med utbildning.

– Att få komma ut och fortsätta utveckla individer och skapa förutsättningar för klubbarna i regionen är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tycker det är viktigt att ha med sig att alla börjar spela fotboll för att det är roligt. Därför ska det också följa med hela vägen, oavsett ålder, säger han.

Akademichefen Jens Nilsson ser Pashos engagemang som en viktig del till framtida framgångar.

– I grund och botten har han ett fotbollskunnande. Med hjälp av Festims idéer och visioner ska vi tillsammans jobba för att ta det här vidare och sikta mot nya höjder, säger Jens Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng