sILLY SEASON

KLART: Clason till IFK Berga – efter telefonsamtal från tränaren

IFK Berga vann dragkampen mot Lindsdals IF. "Jag är jättemotiverad", säger 20-åringen.

Samuel Slättman

Kl.15:14, 7 augusti, 2017

KLART: Clason till IFK Berga – efter telefonsamtal från tränaren
Robin Clason lämnade IFK Berga som 15-åring. Nu är han tillbaka på Bergavik. Foto: Arkiv/Kristianstad FC, IFK Berga.

Förra veckan rapporterade 24Kalmar om att division 2-konkurrenterna IFK Berga och Lindsals IF slet i Robin Clason. I helgen bestämde sig den förre U19-spelaren i Kalmar FF för att framtiden finns i IFK Berga.

– Det kändes bäst så. De har ett mycket bättre utgångsläge, det är min moderklubb och de spelar på det underlag jag gillar bäst (naturgräs), säger Clason, som närmast kommer från spel i division 1-laget Kristianstad FC.

LÄS MER: Kalmarklubbar slåss om Clason – underlaget kan avgöra

Innan Clason tog beslutet hade den 20-årige vänsteryttern ett långt samtal med lagets tränare Ola Petersson. 

– Han ringde upp och vi snackade en lång stund. Han berättade att han var nöjd över vad jag hade presterat på träningarna och hur han vill använda mig på planen. Det var ett bra snack, säger Clason.

I fredags spelade IFK Berga oavgjort (1–1) mot Asarum. Med tio omgångar kvar att spela ligger laget på tredje plats i tabellen. Slutar laget på andra plats väntar kvalspel mot division 1.

– Det känns väldigt spännande, jag är jättemotiverad. Vi har en bra chans att nå kval. Jag har börjat känna på gruppen och laget håller hög kvalitet.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2017. Med ”99,9 procents säkerhet” är Clason spelklar till helgens viktiga sexpoängsmatch mot Prespa Birlik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng