sILLY SEASON

Kalmarklubbar slåss om Clason – underlaget kan avgöra

Förre Kalmar FF-spelaren har provtränat med både IFK Berga och Lindsdals IF. "Jag föredrar gräs före konstgräs".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:05, 1 augusti, 2017

Kalmarklubbar slåss om Clason – underlaget kan avgöra
Robin Clason velar mellan Kalmars två division 2-klubbar – Lindsdal och IFK Berga. Foto: Arkiv/Kristianstad FC.

Under sommaren har 20-årige Robin Clason vid flera tillfällen provtränat med IFK Berga. Under måndagen testade den förre KFF-spelaren även med Lindsdals IF Fjölebro.

– I dagsläget är jag väldigt kluven. Jag gillar båda klubbarna och det är två väldigt bra tränare (Ola Petersson, IFK Berga och Johan Israelsson, Lindsdals IF), säger Clason, som på tisdagskvällen återigen ska träna med ”Liffen”.

LÄS MER: Förre Bergaspelaren klar för Lindsdals IF

LÄS MER: Lindsdal testar ung mittback från division 6

Det som talar för att vänsteryttern kommer att välja IFK Berga är det faktum att föreningen är hans moderklubb, lagets tabelläge (andra plats) och – underlaget på Bergavik.

– Jag föredrar gräs före konstgräs. Men det viktigaste är att få speltid och att få känna glädjen i fotbollen igen. Under den här veckan måste jag bestämma mig, det funkar inte att träna med båda lagen hur länge som helst, säger Clason.

Lindsdals tränare Johan Israelsson: 

– Det är en duktig spelare som är bra utan boll, det vill säga att gå i djupled och jobba hårt. Han skulle passa in bra hos oss och i vårt sätt att spela.

Så sent som i vinstras lämnade Clason Kalmar FF för division 1-laget Kristianstad FC. Men sejouren i Skåne blev inte vad han hade tänkt sig. Efter en fin inledning med hattrick i en testmatch och mål mot Dalkurd i svenska cupen, blev det bänken när serien drog igång.

– Det kändes inte som jag fick chansen riktigt, samtidigt gick det dåligt för laget och det fanns inget b-lag. Jag vill hitta glädjen igen och därför bröt vi kontraktet, säger Clason.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng