LISTA: Nybros mest anrika byggnader upp i topp

Nybros mest anrika byggnader, Villa Oscar toppar Klicktoppen denna vecka.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:03, 16 juli, 2017

LISTA: Nybros mest anrika byggnader upp i topp
Foto: Arkiv

1. Grönskogsgatan 6A, Nybro: 895 000 kronor. (Foto: Hammarströms/Hemnet).

gro%cc%88ns

”Ett fantastiskt objekt med koppling till Brunnsepoken i Nybro. Villa Oscar är ursprungligen uppförd vid förra sekelskiftet”. Läs mer om fastigheten här!

2. Strandvägen 33, Nybro: 1 750 000 kronor. (Foto: Hammarströms/Hemnet).

gro%cc%88ns

”Ett stenkast från vackra Linnéasjön med bad och mysiga strövområden ligger denna charmiga villa. Tillbyggd på senare år, renoverad fasad, nytt tak”. Läs mer om fastigheten här!

3. Gränö, Nybro: 2 495 000 kronor. (Foto: Svensk fastighetsförmedling/Hemnet).

mdiynnwwmdawmjy4njq2n3w5ng

”Ett smultronställe i härlig miljö för familjen som vill bo på landet. Bostaden har varsamt renoverats och gjorts till en modern och praktisk bostad”. Läs mer om fastigheten här!

4. Nybrovägen 2, Nybro: 650 000 kronor. (Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet).

22715817

”Välskött charmig villa med rymlig planlösning. Stora fina rum. Lantligt kök. Vackra kaminer. Lummig trädgård”. Läs mer om fastigheten här!

5. Brixslät 209, Nybro: 495 000 kronor. (Foto: Mäklarhuset/Hemnet).

ska%cc%88rmavbild-2017-07-13-kl-22-56-53

”Enskilt läge i naturen med dubbelgarage”. Läs mer om fastigheten här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Så blir drömhuset ditt

Ser du det där speciella huset inom räckhåll – bara en budgivning bort. Men hur ska du få det?
Här är flera tips på vad du bör tänka på för att lyckas vinna drömhuset.

Mia Martelleur

Kl.13:00, 27 maj, 2017

TIPS: Så blir drömhuset ditt
Montage: Bilder från Bildbyrån

Hur fungerar en budgivning? Att försöka köpa en bostad kan orsaka oro för den bästa. Därför är det viktigt att vara förberedd och ha koll på strategierna som finns där ute. Leva & bo har listat de bästa strategierna när det är dags för budgivning.

– Är du förberedd ökar det chansen att du gör ett bra köp, säger Erik Olsson, vd för Erik Olsson Fastighetsförmedling till nyhetssajten.

Hans hetaste tips är att lägga upp en plan och förbereda köpet tidigt, så att du snabbt kan agera på vad som händer och lägga nya bud.

1. Innan budgivningen   
Var ärlig och visa mäklaren att du är intresserad så att hen vet om du vill lägga bud eller inte, annars kan det hända att du missar hela budgivningen om säljaren har bråttom. Om du ger ett bra intryck kan du även ha chansen att få hjälp av mäklaren att vinna bostaden. Var tydlig med att du har finansieringen klar på den aktuella budnivån, så att du framstår som en seriös köpare. Men avslöja inte hur mycket du är villig att betala.

2. Buda innan den publika visningen
Om du är bra insatt i prisnivån för bostaden så kan du agera snabbt och lägga ett bud. Budet du lägger bör vara tillräckligt högt för att säljaren ska ta det säkra före det osäkra och stänga affären med dig innan den aktuella visningen eller budgivningen dragit igång

3. Chockbuda
Om budgivningen drar igång kan det vara bra att chocka de andra spekulanterna genom att bjuda så mycket du kan från början. Men kom ihåg att sätta ett tydligt tak så du inte spräcker din budget. Och om du inte har säker koll på vad bostaden är värd kan detta leda till att du kanske bjuder mer än bostaden är värd.

4. Höj snabbt – men lite i taget
Att höja ditt bud så fort mäklaren meddelar en ökning är ett sätt att trötta ut motståndarna. Samtidigt betalar du inte mer än nödvändigt eftersom du gör en så liten ökning som möjligt. Till exempel om någon höjer med 100 000 kronor så höjer du omedelbart, men endast med 10 000. Förhoppningsvis tröttnar motståndarna ut och du vinner huset.

5. Höj med stora summor
Nu visar du att du minsann har bestämt dig och tänker buda så mycket det krävs. Om du verkligen vill köpa kommer du troligen lyckas på detta sätt.
Men det kan såklart leda till att du bjuder onödigt högt – så se till att ha ett maxtak på vad du ska höja.

6. Sätt ett villkor och tydligt bud
På det sättet kan du dels sätta säljaren i en svår valsituation, om budet är tillräckligt högt för att säljaren ska vara intresserad av det, och det kan även ge en överraskningseffekt på budgivarna som då inte hinner lägga ett motbud.  Den här strategin kräver att du har en god finansiering.

7. Var tillmötesgående
Säljare och mäklare brukar göra avstämningar där de går igenom hur mycket alla bjuder och vad det finns för andra villkor som kan påverka affären. Om du kan vara flexibel och tillmötesgående har du ett försprång gentemot andra budgivare, till exempel med tillträde av bostaden.

8. Om du inte kan buda vad som helst
Var förberedd innan och ha ditt maxtak klart för dig. Undvik att buda på bostäder som har egenskaper andra kanske betalar extra för. Leta efter rabatterade bostäder i stället som kanske har lite skavanker – men som du inte lider av. Det ger dig en bostad inom din budget som kan vara bättre på andra sätt.

Såklart är det bra om felen handlar om saker som du själv kan fixa. Då kan du göra en riktigt bra bostadsaffär och kanske även tjäna en slant om det blir aktuellt att sälja.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng