Kährs tecknar avtal med stort bostadsbolag

Kährs Group har tecknat ett nytt avtal med det stora bostadsbolaget Ikano Bostad.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:56, 12 juli, 2017

Kährs tecknar avtal med stort bostadsbolag
Foto: Arkiv

Under det senaste halvåret har Kährs Group tecknat avtal med stora aktörer på löpande band. Nu har trägolvsjätten knutit ett avtal med det stora bostadsbolaget Ikano Bostad angående leverans av trägolv.

– Vi ser fram emot detta nya samarbete med Ikano Bostad som är en växande aktör på bostadsmarknaden i Sverige med tydlig inriktning på hållbart boende. Kährs Group har haft en god utveckling på den svenska trägolvsmarknaden och genom avtalet med Ikano Bostad stärker vi vår ledande position ytterligare på projektmarknaden i Sverige, säger Christer Persson, vd och koncernchef för Kährs Group.

Ikano Bostad har för närvarande 1 650 bostäder i produktion och äger cirka 6 000 bostäder runt om i Sverige.

Avtalet som parterna har tecknat innebär att Kährs Group kommer att leverera trägolv till Ikano Bostads projekt, nybyggnation och renoveringar över en period på tre år.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

E-handelsgigant stänger i Göteborg – flyttar tjänster till Kalmar

Kalmarbaserade företaget flyttar hem tjänster från Sveriges näst största stad.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:28, 17 januari, 2018

E-handelsgigant stänger i Göteborg – flyttar tjänster till Kalmar
Foto: Arkiv

Det populära e-handelsföretaget Royal Design flyttar all sin verksamhet från Göteborg. Istället omfördelas 14 stycken tjänster till Kalmar, där bolaget har sitt säte, och sex stycken till Stockholm.

Flytten innebär att kundtjänst och it koncentreras till Kalmar och inköp och marknad till Stockholm, det rapporterar P4 Kalmar.

LÄS MER: Kalmarföretag värvar toppnamn inför börsnotering

Lagret kommer inte att beröras av omstruktureringen, utan kommer fortsättningsvis att ligga kvar i Orrefors.

– Det här är bra för bolaget och ett nytt steg för att stärka organisationen, säger Andreas Ekberg, som är en av grundarna av företaget, till P4 Kalmar.

Orsaken till flytten är att hyran för lokalen i Göteborg har blivit för hög.

I dag arbetar 50 personer på Royal Design i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pizzajätte kan komma till Nybro: ”Intressant”

Välkända kedjan öppnar nya restauranger över hela Sverige.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:56, 16 januari, 2018

Pizzajätte kan komma till Nybro: ”Intressant”
Foto: Press

I samband med att Domino´s Pizza får en ny Sverigechef så går man även ut och berättar om sin storsatsning. Ambitionen är att öppna 100 nya butiker inom de närmaste åren.

– Vår ambition är att bli det ledande varumärket inom kvalitetspizza i Sverige och det känns otroligt roligt att ta det här företaget och våra produkter och erbjuda det till hela landet, säger Mats Åstrand, VD på Domino’s Sverige.

I nuläget har man sex Domino’s-restauranger i Sverige och man kommer i första hand att satsa stort i Skåneregionen samt Göteborg och Stockholm.

Finns Nybro med på kartan över eventuella orter för framtiden?
– Nybro är intressant, men vi vill etablera oss i Göteborg och Stockholm först, säger Mats Åstrand.

Om det finns någon Nybrobo som är intresserad av att vara en del av storsatsningen kan det vara läge att höra av sig till pizzajätten.

– De nya restaurangerna kommer till en början att vara egenägda, men inom de två kommande åren kommer vi även att satsa på franchise där våra anställda eller andra personer som är intresserade av att driva eget kommer att få möjligheten att kliva fram, avslutar Mats Åstrand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prisad profil öppnar ny restaurang

Tar över centralt belägen pizzeria tillsammans med kompanjonen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:08, 13 januari, 2018

Prisad profil öppnar ny restaurang
Zeyad Al-Beyati (bilden) och Issam Benlahcene öppnar upp en ny restaurang tillsammans. Den här gången är det Pizzeria Bella i Lindsdal som duon ska driva. Foto: Arkiv/Karl-Oskar Karlsson

Tidigare drev han Orrefors pizzeria med stor framgång – och prisades dessutom för sina insatser i samhället. 2016 blev han utsedd till Årets Orreforsare. Sedan en tid tillbaka är Zeyad Al-Beyati delägare i restaurangen Baroness i Nybro tillsammans med Issam Benlahcene. Nu öppnar duon en ny restaurang i Pizzeria Bellas gamla lokaler i Lindsdal.

– Vi kommer genomföra stora förändringar mot hur det såg ut tidigare. Dessutom ska det bli en restaurang och inte bara pizzeria. Målet är at få alkoholtillstånd och fullständiga rättigheter inom kort, berättar Issam Benlahcene.

Totalt kommer fyra personer att arbeta på nya Pizzeria Bella.

– Konkurrensen är tuff och det gäller att sticka ut. Vi jobbar med tunna pizzor och god mat. Vi kommer även att kunna servera fullkornspizzor, säger Issam Benlahcene.

Öppningen sker på onsdag i nästa vecka.

– Alla ska trivas här och meningen är att det ska bli mysigt och en naturlig plats att komma till för att ha trevligt. Lindsdal är ett bra område och jag har dessutom min sambos bror i området, vilket gör att jag får tillfälle att träffa honom lite oftare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är 50-åringen som tar över verksamheten

I slutet på januari går hon på tåget på allvar: "Nybro är en kreativ ort med många och gedigna företag. Det är en viss puls i näringslivet som är unikt här".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:03, 11 januari, 2018

Här är 50-åringen som tar över verksamheten
Foto: Faton Pasho

I början av januari basunerade Nybro Företagsgrupp ut vem som blir Carolina Thaysens ersättare som ny verksamhetsledare. Lotten föll på en 51-årig studerande kvinna, boendes i Läckeby med arbete i Nybro. 

– Jag har haft en väldigt brokig karriär kan man minst sagt säga. Jag har jobbat inom el och vvs i ung ålder och var innan jag kom till Kährs, 20 år på Telia i Kalmar där jag hade olika funktioner. Jag jobbade med alltifrån sälj till ekonomi, säger Helen Karlsson.

51-åringen som är uppvuxen i Växjö har de senaste sex åren jobbat som ekonomiassistent på Kährs i Nybro.

– Jag fick höra att Nybro företagsgrupp sökte ny verksamhetsledare, så jag ringde själv upp ordförande Charlotta Ahlqvist och meddelade mitt intresse, säger Karlsson.

Hon har en tvåårig gymnasiebakgrund med ett kompletterande tredje år på komvux. I maj blir hon klar med sina studier på Linnéuniversitet, där hon studerar Human Resource management.

– Jag studerar på heltid men har två små kurser kvar och en c-uppsats. Så det blir att pussla så gott det går för att få ihop det under den närmaste tiden, säger hon.

Tanken att studera har sedan ung ålder funnits där för Helen, men på grund av arbete och familjen har det inte skett tidigare än nu.

– Man kan väl säga att jag har gjort allting bakvänt. Jag har alltid haft tanken på att studera och tänkte att om man skulle bli arbetslös någon gång så får man hoppa på det tåget. Dock har jag alltid haft arbete så det har varit svårt. Dessutom har min man rest mycket och jag har prioriterat att jobba hemma, säger hon och fortsätter.

– Det har aldrig riktigt funnits tid eller varit läge för att studera men nu kände jag att nu får det vara nog.

Uppdraget som ny verksamhetsledare på NFG blir en helt ny erfarenhet för Helen Karlsson.

– Det kommer bli jättespännande. Mina förväntningar är att skapa ett stort kontaktnät i Nybro, säger hon och fortsätter.

– Nybro är en kreativ ort med många och gedigna företag. Det är en viss puls i näringslivet, som är unikt här.

Vad kommer du kunna erbjuda näringslivet i Nybro med din erfarenhet?
– Jag har en bred erfarenhet som kan komma näringslivet till gagn. Mitt uppdrag är att vara den smidiga samarbetspartnen för både näringslivet och kommunen, säger hon och fortsätter.

– Jag är dessutom helt övertyga om att jag kommer att ha nytta av min utbildning på jobbet, avslutar hon.

Helen Karlsson har redan påbörjat sin tjänst på NFG, där hon för närvarande går bredvid Carolina Thaysen. Den 25 januari drar arbetet igång på allvar för 51-åringen från Läckeby, när projektet Broa Över kör igång.

FaktaKort fakta om Helen Karlsson: 
Ålder: 51 år
Bor: Läckeby med sin man
Uppvuxen: Växjö 
Intressen: Hästar, tävlingsrider. Har fem hästar i stallet varav tre är hennes. Hon sjunger i kör och har gjort uppdrag som solist. 
Hon är: Alltid glad och gillar människor.
Dröm: Är att lyckas rida åtminstone medelsvår dressyr med hennes häst. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är alla viktiga datum för att få din skatteåterbäring

Att få tillbaka på skatten kan vara en djungel av datum. Här är alla datum du måste hålla reda på.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.20:04, 10 januari, 2018

Här är alla viktiga datum för att få din skatteåterbäring
Arkivfoto: Henrik Nordell

Alla de som skaffat en digital brevlåda före den 1 mars, godkänt sin deklaration utan ändringar och har anmält ett bankkonto för utbetalning kommer få sin skatteåterbäring före påsk. Förutsatt att man också godkänt sin utbetalning hos Skatteverket.

Lyckas man inte hinna med dessa steg så får de allra flesta pengarna till midsommar istället. Omkring åtta miljoner skattebetalare deklarerar 2018, enligt Skatteverket.

För att få pengarna utbetalt till sig krävs dock att man är noggrann med alla datum som gäller. Här är datumen som gäller för att få pengarna till antingen påsk eller midsommar.

12 februari
Räknar du med ett underskott av skatt på mer än 30 000 kronor skall du ha gjort en extra skatteinbetalning.

1 mars
Vill man ha pengarna före påsk måste man ha skaffat en digitalbrevlåda före den 1 mars. Och glöm inte att anmäla ditt kontonummer. En halv miljon svenskar som ska deklarera 2018 har inte ett kontonummer anmält.

8-9 mars
Du får se hur mycket du får tillbaka i skatteåterbäring alternativt hur mycket du skall betala. Detta genom att de digitala deklarationsutskicken skickas till din digitala brevlåda.

20 mars
Deklarationen öppnar.

28 mars
Förutsatt att du har en digital brevlåda samt anmält ditt konto den 1 mars måste du också ha godkänt din deklaration senast den 28 mars för att få skatteåterbäringen på kontot före påsk.

5-6 april
Här få du ditt slutskattebesked och för dig som skall få pengar tillbaka så sker detta dessa datum.

15 april
Pappersdeklarationerna har hamnat i brevlådan.

2 maj
Inkomstdeklarationen till skatteverket måste postats.

3 maj
Räknar du med att få betala tillbaka på skatten skall du senast detta datum ha gjort en extra skatteinbetalning om summan understiger 30 000 kronor. Från den 4 maj börjar man betala ränta på sitt underskott.

8 juni
Har du deklarerat digitalt och anmält ett konto – men inte fått pengarna före påsk är detta datumet då du får ditt slutskattebesked och din skatteåterbäring.

8-10 augusti
Har du inte uppfyllt villkoren för utbetalning vare sig i april eller juni är dessa datum dina.

12 november
Om du fick ditt slutskattebesked i augusti och hade skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng