Förre Vikingsmålvakten klar för ny klubb

Den 25-årige målvakten lämnade Vikings i april efter två säsonger och återvände hem. Nu har han gjort klart med en ny klubb.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.10:26, 19 juni, 2017

Förre Vikingsmålvakten klar för ny klubb
Foto: Arkiv

24Nybro kunde i början av april avslöja att den 25-årige Vikingsmålvakten Oskar Sehlstedt lämnar klubben efter två säsonger i Nybro.

Oskar Sehlstedt hade en tung säsong med skador. Vi har inte varit i någon förhandling på det sättet men han lämnar, sa tränaren Andreas Holfelt när det stod klart.

Efter två säsonger och 30 matcher i Vikingströjan har nu målvakten Oskar Sehlstedt gjort klart med en ny klubb. 

Det är division 1-laget SK Lejon som har värvat den rutinerade målvakten med 22 Allsvenska matcher i bagaget.

– Roligt att Oskar väljer oss. Han är en spelare som vi önskat att få till oss i flera år. Han blir en oerhört viktig kugge i detta lagbygge. Han kommer även bidra med en hel del rutin trots sin ålder, säger Tobias Carlsson från sportgruppen på SK Lejons hemsida.

 

 

Den 194 centimeter långe målvakten återvänder hem till Skellefteå, där en annan Nybro-bekanting redan finns, nämligen Nybro Flames förre tränare Jens Brändström.

– Efter förra säsongen kände jag att jag ville flytta hem till norr igen, dels på grund av att komma närmare familjen igen och dels för att jag och min fru väntar vårt första barn i november. Lejon visade ett stort intresse och jag har fått en bra bild av både klubben och av Jens Brändström, säger Oskar på klubbens hemsida och fortsätter.

– Jag hoppas att jag kan bidra med en del rutin, sprida lugn och hjälpa laget att vinna matcher.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangfull center klar för Nybro Vikings

Näst sista pusselbiten är på plats för Nybro Vikings: "Finns mycket offensiva kvaliteter".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.15:00, 26 juni, 2017

Talangfull center klar för Nybro Vikings
Foto: Arkiv

Nybro Vikings trupp börjar mer eller mindre bli klar inför nästa säsong. Under tisdagen blev den näst sista pusselbiten klar för division 1-laget.

– Den talangfulle centern, Emil Larsson kommer att spela i Vikings-tröjan nästa säsong, säger tränaren Andreas Holfelt.

Den 21-årige centern från IK Oskarshamn var förra året utlånad till division 1-laget Tranås. Där stod han för 17 poäng på 31 matcher.

– Det finns mycket offensiva kvaliteter hos Emil som vi vill få ut hos oss. Han är en ung kille som kliver in i en seniorverksamhet. Det kommer bli en bra erfarenhet för honom, säger Holfelt.

Nu saknas den sista pusselbiten för dig innan truppen är klar – vad är det ni letar efter?

– Vi har som du säger en spelare kvar att värva och det är en center till. Den platsen håller vi på att lösa så inom den närmaste perioden är allting klart även där, avslutar Andreas.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings kan slippa seriefavoriten

Svenska ishockeyförbundet meddelade under onsdagen att IK Pantern flyttas ner i hockeyettan – nu kan Nybro Vikings slippa seriefavoriten.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:50, 21 juni, 2017

Vikings kan slippa seriefavoriten
Foto: Mikaela Sehlstedt.

Svenska Ishockeyförbundet meddelade under onsdagen att IK Pantern flyttas ned till hockeyettan. Anledningen uppges vara att ekonomin inte håller måttet, skriver 24Malmö.se.

Enligt uppgifter till 24Nybro kan Nybro Vikings seriekonkurrent Kristianstad IK erbjudas platsen i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Det var just Kristianstad som krossade Vikings dröm förra säsongen när man vann i två raka matcher i play off-mötet till kvalserien till hockeyallsvenskan.

Skånelaget, Pantern har nu fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

KLART: Poängkung återvänder till Vikings

Säsongen 2015/2016 gjorde han 36 poäng på 35 matcher för Nybro Vikings. Nu är han tillbaka.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:57, 20 juni, 2017

KLART: Poängkung återvänder till Vikings
Markus Palmberg återvänder till Nybro Vikings. Foto: Mats Tjernström

Förra säsongen fick han spolierad på grund av flera hjärnskakningar på kort tid. Nu vänder Markus Palmberg tillbaka till Nybro Vikings, klubben han lämnade för Kristianstad IK för ett år sedan.

– Det ska bli väldigt roligt. Jag trivdes väldigt bra när jag var här senast och tror att jag kommer göra det nu också, säger han.

– Han hade en otursförföljd säsong i fjol, men vi vet att en frisk Markus Palmberg är en tillgång för alla lag i division 1. Det är en riktigt bra ishockeyspelare och vi hoppas att han ska kunna göra mycket poäng för oss, precis som han gjorde senast han var här, säger tränare Andreas Holfelt.

Det blev bara tre matcher i KIK. Nu är 27-åringen tillbaka som årets supporterspelare i Nybro Vikings.

– Men nu känner jag mig helt hundra och ser fram emot att köra i gång i Nybro igen, säger Palmberg.

Andreas Holfelts lagbygge börjar sätta sig alltmer.

– Det är väl bara två platser kvar att fylla, säger Nybro-coachen som har 22 spelare på kontrakt till nästa säsong, varav Alex Ek, ny från Nacka på tryout, är en av dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Nybro Vikings värvar från SHL-klubb

I fjol lånades han ut till allsvenska Västervik. Kommande säsong spelar 20-årige forwarden i Nybro Vikings. "Han ska nog kunna producera lite poäng hos oss", säger coach Andreas Holfelt.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:58, 15 juni, 2017

Nybro Vikings värvar från SHL-klubb
Simon Hellholm är klar för Nybro Vikings. Han ansluter från Linköpings organisation. Foto: Bildbyrån

Simon Hellholm är fostrad i Linköping HC:s organisation och var under den gångna säsongen lagkapten i klubbens J20-lag. Dessutom registrerades han för 17 SHL-matcher i LHC – och lånades ut i 13 fighter till Västervik i allsvenskan.

– Det är en hårt arbetande forward som passar in väldigt bra i det vi söker, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

20-åringen noterades för 20 poäng i J20-SuperElit-serien och dessutom för två allsvenska poäng i Västervik förra säsongen.

– Simon är en tvåvägsspelare med bra fart. Han ska nog kunna producera lite poäng hos oss, säger ”Hola”.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Nybro Vikings har nu 20 spelare kontrakterade till nästa säsong samt Alex Ek på ett tryout-kontrakt.

På torsdagen gick klubben även ut med att man förlängt kontraktet med assisterande tränare Jerker Jonsson.

– Det känns bra att det är klart. Jag och Andreas Holfelt hade ett mycket bra samarbete under föregående säsong och det är ett spännande lagbygge som pågår och vi vill fortsätta där vi avslutade förra säsongen och ta oss ännu längre, säger han till klubbens hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vind i seglet för Vikings: ”Flera spelare på väg in”

På tisdagskvällen höll Nybro Vikings sitt årsmöte – då presenterades flera positiva framgångar.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.08:21, 14 juni, 2017

Vind i seglet för Vikings: ”Flera spelare på väg in”
Tränare Andreas Holfelt. Foto: Faton Pasho

Ökat publiksnitt med 34 procent, ökat medlemskap med sju procent och två spelare redan klara. Beskeden under Nybro Vikings årsmöte var många och väldigt positiva.

– Vi har ökat vårt publiksnitt med 8 000 personer det senaste året vilket är en ökning på 34 procent. Nybro Vikings är hetare än någonsin, skanderade ordförande Krister Engdahl inför ett 40-tal personer på årsmötet.

Trots ett positivt resultat på 534 582 kronor för det gångna året, var inte ordförande Krister Engdahl nöjd.

– Vi har en tung bit kvar av vår ekonomiska ryggsäck som vi bär med oss från tidigare år. Så trots ett positivt resultat det här året så måste vi fortsätta jobba med att öka omsättningen. Missuppfatta mig inte fel, det här är ett fantastiskt resultat samtidigt om vi har fått draghjälp med andelslånen som har efterskänkts, sa han.

Även revisorerna tyckte att Vikings hade skött ekonomin på ett bra sätt men valde ändå att skicka med ett varningens finger för det egna kapitalet – som i dag ligger på ett minusresultat: – 1 628 809 kronor.  

– Det här är gamla synder som vi bär med sedan tidigare men vi ska arbeta med för att lösa den biten också, sa Krister.

Tre spelare klara och fler på väg in

Tidigt på tisdagskvällen levererade Vikings flera positiva besked när backen Linus Olsson blev klar för en förlängning med föreningen.

Läs mer om förlängningen här!  

– Han är vår sista pusselbit när det gäller backsidan. Vi kommer även ge Viktor Jonsson chansen efter alla skadebekymmer han har haft. Han har ett enormt hjärta för Nybro Vikings och därför vill vi ge honom möjligheten att visa upp sig, sa tränaren Andreas Holfelt. 

Dessutom kunde Holfelt tillsammans med assisterande tränaren, Jerker Jonsson, som för övrigt förlängt sitt avtal med Nybro Vikings, avslöja att föreningen är överens med två spelare.

– Vi har en forward klar som vi väntar ett klartecken ifrån. Från vår sida är allt klart, det är bara spelaren som ska godkänna övergången. Sedan har en center varit klar för oss sedan en tid tillbaka men på grund av några omständigheter kan vi inte presentera honom innan midsommar, sa Andreas.

Även Kristianstads toppforward Fredrik Hetta, som 24Nybro rapporterade om för drygt en månad sedan ska fortfarande vara het för klubben.

– Vi väntar med spänning på Fredrik. Han var utomlands när vi pratades vid i förra veckan och sa att Nybro ser fortfarande positivt ut. Dock är ingenting klart på den fronten.

Truppen inför säsongen 2017/2018 saknar dock en center och en ytterforward innan den kan kompletteras.

– Vi måste ha tålamod med det vi gör. Hittar vi inte en center till kan vi vänta tills vi går på is. Det brukar vara så att de allsvenska lagen dumpar några spelare innan säsongen börjar, som vi förmodligen kan nypa då, sa tränaren Andreas Holfelt.

Under årsmötet valdes Krister Engdahl till ett nytt år som ordförande och den gamle Vikings-legendaren, Henric Gustavsson till vice ordförande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.