Populär Allsång på Qvarnaslät

Förra årets succéallsång var tillbaka på Qvarnaslät. Musikal, schlager och självklart allsång stod på menyn när Qvarnaslät förvandlades till en allsångsfest.

Victor Grusell

Kl.19:54, 18 juni, 2017

2 bilder
  • (övre, fr.v) Sara Axelsson, Pierre Hagman, Johanna Håkansson. (nedre) Thomas Pettersson, Hanna Holmgren & Robin Rösehag Foto: Victor Grusell
    (övre, fr.v) Sara Axelsson, Pierre Hagman, Johanna Håkansson. (nedre) Thomas Pettersson, Hanna Holmgren & Robin Rösehag Foto: Victor Grusell
  • Hanna Holmgren och Thomas Pettersson Foto: Victor Grusell
    Hanna Holmgren och Thomas Pettersson Foto: Victor Grusell

Förra året anordnade Thomas Pettersson och Hanna Holmgren Allsång på Qvarnaslät för första gången. Showen blev väl mottagen av Nybroborna, så väl att kompisgänget återvände i år igen för en andra uppsättning av Allsång på Qvarnaslät, som ägde rum på söndagskvällen.

– Vi fick en idé om att göra allsång här i Nybro, eftersom det är så härligt att få sjung och att få se andra sjunga, säger Hanna Holmgren.

Thomas Pettersson är uppvuxen i Nybro och jobbade en sommar extra inom charken när han upptäckte att Qvarnaslät var en bra plats för allsång. Sagt och gjort, allsång blev det. Tillsammans med vännerna Hanna Holmgren, Sara Axelsson, Robin Rösehag, Johanna Håkansson och Pierre Hagman var han med och satte upp showen inför förra sommaren. Hela kompisgänget är utbildade musikalartister och lärde känna varandra genom arbetet. Utöver musikalarbetet och Allsång på Qvarnaslät anordnade även Thomas och Hanna julkonserten ”Julens toner” i Madesjö kyrka.

– Vi har lite drömmar och visioner som vi vill göra. Men först vill se att det är uppskattat, säger Thomas.

Just allsången vill artisterna ska passa hela familjen, från äldre till ung. Innehållet är därför varierat, från nytt till gammalt. Allsångshäftet som delades ut till publiken innehöll allting från låttexterna till ”En kväll i juni” till ”Sjösala vals”. Det bjöds även på en alldans, där publiken fick dansa både på och bredvid scenen till schlagerdänga, ”Kom och ta mig lång härifrån” av Brandsta city släckers. Att innehållet passar just hela familjen, tror arrangörerna är en viktig nyckel till att allsången är uppskattad bland Nybroborna.

– Vi vill rikta oss mot hela familjen, så att alla kan sjunga med. Så vi blandar både gammalt och nytt för publikens skull. Alla sånger som är med är valda med hjärtat, säger Hanna.

Artisterna uppträder även själv under arrangemanget och bjuder på egna tolkningar av låtar som de själva tycker om. Bland annat bjöds det på Elvis och musik i från musikalen ”Chess”. Artisterna hoppas på att evenemanget ska växa och att deras arbete fortsättningsvis ska uppskattas av de som bor i trakten, för fortsätta med allsången och uppträdanden vill artisterna själva.

– Vi vill att det ska växa, men det tar tid att bygga nya traditioner. Men så länge nybroborna vill att vi ska fortsätta, så fortsätter vi, säger Thomas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två till sjukhus efter krock i centrala Nybro

(Uppdaterad 18.40) Två bilar krockade på söndagen.

Filip Edvardsson

Kl.17:15, 18 mars, 2018

Två till sjukhus efter krock i centrala Nybro
Foto: Faton Pasho

Strax efter klockan fem på söndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på Storgatan utanför Folkets Hus i Nybro. Ambulans, polis och räddningstjänst skickades till platsen.

Två bilar var inblandade i trafikolyckan och enligt polisen ska det ha handlat om en kökrock. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus och en polispatrull har skickats till sjukhuset för att prata med personerna. De båda bilarna kunde köras från platsen.

Det är just nu väldigt halt ute och polisen meddelar att det inte finns någon misstanke om brott bakom olyckan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen varnar för Bank-ID bedragarna: ”Många offer”

Enligt polisen rör det sig om stora summor pengar som stjäls.

Michael Olsson

Kl.16:27, 18 mars, 2018

Polisen varnar för Bank-ID bedragarna: ”Många offer”
Montage: Arkiv/Creative Commons

Både polisen och banken har vid flera tillfällen varnat allmänheten för bedragare som kapar personers konto via Bank-ID. Men trots varningarna är det allt fler som drabbas.

– Vi snackar om stora summor och många offer, säger Lars-Ove Wessberg, gruppchef för bedrägerisektionen i väst till Kvällsposten.

Bedrägeriet misstänks vara organiserat och sedan sommaren har polisen fått in över 100 anmälningar. Metoden har tidigare uppmärksammats i media, men skördar fortfarande offer. Bedragarna låtsas komma från polisen eller banken för att få offret att logga in på sitt Bank-ID.

I samband med att offret ska logga in sitter bedragaren och gör samma sak med offrets personnummer. När målsägaren sedan ska loggar in är det bedragaren som kommer in på kontot. Därefter skickas pengarna över till en målvakt.

– Själva bedragaren är svårutredd, men inte penningtvättaren. Vi ser ju vilken enhet som pengarna hanteras på. Vi kan också se vilken bankomat som pengarna tas ut ifrån och i bästa fall kan vi få ut film därifrån. Men vissa bankomater har tyvärr inte någon kamera och ibland använder målvakterna suspekta växlingskontor som saknar kamera, säger Lars-Ove Wessberg till tidningen.

Bedragarna lurar även sina offer genom att ringa med falska nummer, som ser ut att komma från en bank eller från polisen. Men som polisen vid flera tidigare tillfällen förklarat ska man aldrig lämna ut sina uppgifter, utan genast lägga på luren om det är en misstänkt bedragare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så maxar du ledigheten i påsk

Ett fåtal semesterdagar kan ge lång ledighet.

Magnus Jansson

Kl.15:34, 18 mars, 2018

Så maxar du ledigheten i påsk
Fotomontage: Pixabay

Det är mindre än två veckor kvar till påsk. Vårens högtid kommer tidigt i år och som alltid är den gynnsam för den som vill passa på att ta en längre sammanhängande ledighet.

Den 29 mars infaller skärtorsdagen, som brukar innebära halvdag på många arbetsplatser. Både långfredagen och annandag påsk är röda dagar – vilket leder till att man kan få tio dagars ledighet genom att ta ut några få semesterdagar.

LÄS MER: LISTA: Här är alla helgdagar 2018

Gör så här:

* 24 mars, lördag – Ledig

* 25 mars, söndag – Ledig

* 26 mars, måndag – Ta ledigt

* 27 mars, tisdag – Ta ledigt

* 28 mars, onsdag – Ta ledigt

* 29 mars, torsdag, Skärtorsdagen – Ta ledigt (ofta halvdag)

* 30 mars, Långfredag – Ledig

* 31 mars, Påskafton – Ledig

* 1 april, Påskdagen – Ledig

* 2 april, Annandag Påsk – Ledig

Om din arbetsplats tillämpar halvdagar så behöver du bara ta en halv semesterdag på skärtorsdagen.

Använda semesterdagar: 3,5
Ledig tid: 24 mars – 2 april. Hela tio dagars ledighet!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Körde bil i Nybro med cannabis i blodet

Nu åtalas den 30-åriga mannen.

Faton Pasho

Kl.14:37, 18 mars, 2018

Körde bil i Nybro med cannabis i blodet
Foto: Faton Pasho

En 30-årig man har i inledningen av det här året stått för en rad olika brott. Den 29 januari ska den 30-åriga mannen först kört personbil utan att ha haft rätten till det och sedan även haft cannabis i blodet.

Det hela ska ha inträffat i slutet på januari på riksväg 31 i Nybro. 

Samma person har sedan återigen brutit mot lagen när han den 10 mars ska ha kört utan körkort.

Nu åtalas mannen för grovt olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri av Kalmar tingsrätt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybros agerande mot arbetslösa – ger extra klirr i kommunkassan

Kommunen får pengar av staten efter agerande.

Faton Pasho

Kl.13:11, 18 mars, 2018

Nybros agerande mot arbetslösa – ger extra klirr i kommunkassan
Foto: Faton Pasho

Arbetsförmedlingen delar ut cirka 900 000 kronor till Nybro efter att kommunen tagit stort ansvar för att få arbetslösa personer in på arbetsmarknaden igen.

Kommunen har i sitt agerande tillsatt extratjänster för personer som stått långt ifrån arbetsmarknaden. I år har kommunen tillsatt 17 extratjänster och 16 förra året, där det främst har rört sig om tjänster inom sjukvården, äldrevården, skolan, barnomsorgen och till viss del inom kulturen.

Totalt har kommuner och landsting runt om i Sverige fått 500 miljoner kronor av staten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng