Populär Allsång på Qvarnaslät

Förra årets succéallsång var tillbaka på Qvarnaslät. Musikal, schlager och självklart allsång stod på menyn när Qvarnaslät förvandlades till en allsångsfest.

victorgrusell

victorgrusell

Kl.19:54, 18 juni, 2017

2 bilder
  • (övre, fr.v) Sara Axelsson, Pierre Hagman, Johanna Håkansson. (nedre) Thomas Pettersson, Hanna Holmgren & Robin Rösehag Foto: Victor Grusell
    (övre, fr.v) Sara Axelsson, Pierre Hagman, Johanna Håkansson. (nedre) Thomas Pettersson, Hanna Holmgren & Robin Rösehag Foto: Victor Grusell
  • Hanna Holmgren och Thomas Pettersson Foto: Victor Grusell
    Hanna Holmgren och Thomas Pettersson Foto: Victor Grusell

Förra året anordnade Thomas Pettersson och Hanna Holmgren Allsång på Qvarnaslät för första gången. Showen blev väl mottagen av Nybroborna, så väl att kompisgänget återvände i år igen för en andra uppsättning av Allsång på Qvarnaslät, som ägde rum på söndagskvällen.

– Vi fick en idé om att göra allsång här i Nybro, eftersom det är så härligt att få sjung och att få se andra sjunga, säger Hanna Holmgren.

Thomas Pettersson är uppvuxen i Nybro och jobbade en sommar extra inom charken när han upptäckte att Qvarnaslät var en bra plats för allsång. Sagt och gjort, allsång blev det. Tillsammans med vännerna Hanna Holmgren, Sara Axelsson, Robin Rösehag, Johanna Håkansson och Pierre Hagman var han med och satte upp showen inför förra sommaren. Hela kompisgänget är utbildade musikalartister och lärde känna varandra genom arbetet. Utöver musikalarbetet och Allsång på Qvarnaslät anordnade även Thomas och Hanna julkonserten ”Julens toner” i Madesjö kyrka.

– Vi har lite drömmar och visioner som vi vill göra. Men först vill se att det är uppskattat, säger Thomas.

Just allsången vill artisterna ska passa hela familjen, från äldre till ung. Innehållet är därför varierat, från nytt till gammalt. Allsångshäftet som delades ut till publiken innehöll allting från låttexterna till ”En kväll i juni” till ”Sjösala vals”. Det bjöds även på en alldans, där publiken fick dansa både på och bredvid scenen till schlagerdänga, ”Kom och ta mig lång härifrån” av Brandsta city släckers. Att innehållet passar just hela familjen, tror arrangörerna är en viktig nyckel till att allsången är uppskattad bland Nybroborna.

– Vi vill rikta oss mot hela familjen, så att alla kan sjunga med. Så vi blandar både gammalt och nytt för publikens skull. Alla sånger som är med är valda med hjärtat, säger Hanna.

Artisterna uppträder även själv under arrangemanget och bjuder på egna tolkningar av låtar som de själva tycker om. Bland annat bjöds det på Elvis och musik i från musikalen ”Chess”. Artisterna hoppas på att evenemanget ska växa och att deras arbete fortsättningsvis ska uppskattas av de som bor i trakten, för fortsätta med allsången och uppträdanden vill artisterna själva.

– Vi vill att det ska växa, men det tar tid att bygga nya traditioner. Men så länge nybroborna vill att vi ska fortsätta, så fortsätter vi, säger Thomas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Grattes nya singel ska skapa sommarfeeling

Nybroartisten Ida Gratte har släppt sin nya singel Tralala – som hon ställa upp med i tävlingen P4 Nästa.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:02, 26 juni, 2017

Laddar...

Den 11 Juli är det dags för Nybroartisterna Ida Gratte och Moa Erlandsson att delta i tävlingen P4 Nästa, Sveriges Radios rikstäckande musiktävling.

Av 22 bidrag har 12 valts ut av P4 Kalmars jury och från och med den 4 juli och två veckor framåt kommer artister att drabba samman för att övertyga om att deras låt är just den bästa.

Inför tävlingen har en av artisterna, Ida Gratte nu släppt sin låt, Tralala.

– Min låt handlar om lycklig kärlek rakt igenom, att man är så uppe i någon att man knappt får ut några ord. När lyckan tar över allt annat helt enkelt, säger Ida Gratte.

Den 11 juli är det dags – vad har du för känsla inför tävlingen P4 Nästa?

– Det ska bli superkul. Jag är inte så van i att tävla med min musik så det blir spännande att testa på det. Jag ger 100 procent och gör mitt bästa och så går det som de går, säger Ida.

Vad har du för förväntningar inför tävligen? 

– Jag hoppas såklart att juryn gillar min låt och att jag tar mig till finalen där det sen är både publik och juryn som bestämmer vem som tillslut blir länsvinnaren, avslutar Ida Gratte.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangfull center klar för Nybro Vikings

Näst sista pusselbiten är på plats för Nybro Vikings: "Finns mycket offensiva kvaliteter".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.15:00, 26 juni, 2017

Talangfull center klar för Nybro Vikings
Foto: Arkiv

Nybro Vikings trupp börjar mer eller mindre bli klar inför nästa säsong. Under tisdagen blev den näst sista pusselbiten klar för division 1-laget.

– Den talangfulle centern, Emil Larsson kommer att spela i Vikings-tröjan nästa säsong, säger tränaren Andreas Holfelt.

Den 21-årige centern från IK Oskarshamn var förra året utlånad till division 1-laget Tranås. Där stod han för 17 poäng på 31 matcher.

– Det finns mycket offensiva kvaliteter hos Emil som vi vill få ut hos oss. Han är en ung kille som kliver in i en seniorverksamhet. Det kommer bli en bra erfarenhet för honom, säger Holfelt.

Nu saknas den sista pusselbiten för dig innan truppen är klar – vad är det ni letar efter?

– Vi har som du säger en spelare kvar att värva och det är en center till. Den platsen håller vi på att lösa så inom den närmaste perioden är allting klart även där, avslutar Andreas.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två till sjukhus efter krock

Strax efter klockan 14.00 på måndagseftermiddagen kom larm om en trafikolycka utanför Nybro.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:15, 26 juni, 2017

Två till sjukhus efter krock
Foto: Emma Uddesson

På måndagseftermiddagen kom ett larm om en trafikolycka på riksväg 31 i korsningen Norra vägen, Kristvalla-svängen.

– Det var en bil som körde ut från Kristvalla-svängen på riksväg 31 och smällde en bil vid sidan, säger Dan Gustafsson, från räddningstjänsten i Nybro.

Två person ska vara förda till sjukhus.

– Vi har en vuxen man och en yngre kille som satt i den krockade bilen som fick föras till sjukhus, avslutar Dan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arbetsplats stängdes ned – allvarliga brister i arbetsmiljön

Den 20 juni fick en arbetsplats i Nybro kommun stängas ned på grund av allvarliga brister i arbetsmiljön.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:55, 26 juni, 2017

Arbetsplats stängdes ned – allvarliga brister i arbetsmiljön
Foto: Mostphotos

Det var i tisdags, den 20 juni som en arbetsplats i Nybro kommun fick stänga ned på grund av allvarliga brister i arbetsmiljön enligt uppgifter till 24Nybro.

– Det stämmer men vi är bara hyresgäster där så jag hänvisar till hyresvärden. Vi ser att det blir fixat så fort som möjligt, sa omsorgschef i Nybro kommun, Carina Leijon. 

Hyresvärden var snabb med att fixa lokalen och meddelade på måndagen att bristerna var åtgärdade.

– Vi har löst bristerna nu, sa Steve Lindahl, driftchef.

Kan den vanliga verksamheten fortgå efter att ni åtgärdat bristerna? 

– Ja det hoppas jag. De har fått besked om att alla brister är fixade nu, avslutade han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Idrottsskolan vill ge barn möjlighet

Tisdagen den 29 augusti drar Idrottsskolan igång med en rad aktiviteter: "Ge alla barn möjlighet att prova på olika idrotter, utan att det kostar en massa pengar".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.10:06, 26 juni, 2017

Idrottsskolan vill ge barn möjlighet
Foto: Håkan Dahlström.

I slutet av augusti startar Idrottsskolan i Nybro sin nya termin, där det är tänkt att barn i årskurs ett och två ska få prova på olika idrotter.

– Vi vill ge alla barn möjlighet att prova på olika idrotter, utan att det kostar en massa pengar. Det här gör det lättare för barnen att sedan hitta sin favoritidrott, skriver kommunen på sin hemsida.

Bakom projektet står Nybro kommun, tillsammans med medverkande föreningar och organisationer. 

– Vi vill ge alla barn allsidig träning, ungefär 60 minuters träning fylld ed rörelse, glädje, lek, gemenskap och positiva erfarenheter, skriver kommunen.

Sista anmälningsdagen är den 31 juli och den 29 augusti startar Idrottsskolan sin nya termin.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.