Mr.100 procent belönades – åkte land och rike runt | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Mr.100 procent belönades – åkte land och rike runt

Han var på alla Nybro Vikings hemma- och bortamatcher under den förra säsongen. På årsmötet belönades han av supportrarna.

Faton Pasho

Kl.18:54, 14 juni, 2017

Mr.100 procent belönades – åkte land och rike runt
Diplomet som Jonas Johansson mottog under årsmötet. Foto: Faton Pasho

Nybro Vikings supportar, Vikings support utmynnade för ett tag sedan uttrycket ”Vi åker land och rike runt”. En som verkligen stod bakom orden var Jonas Johansson som var på samtliga hemma- och bortamatcher under den gångna säsongen.

Under tisdagens årsmöte belönades han med ett diplom av supporterklubben.

– Det var självklart för oss att åka på alla matcher och kul att det uppskattas. Jag blev lite förvånad när de sa mitt namn eftersom jag inte hade någon aning om det innan, men det var ju samtidigt roligt, säger Jonas.

Det blev totalt 42 matcher för Nybro Vikings under säsongen men det var två av matcherna Jonas tyckte stack ut allra mest.

– Självklart Kalix borta. Men ett härligt minne är också Kallinge/Ronneby IF borta i allettan. Matchen spelades mellan jul och nyår och vi vann med 3-0. Det var riktigt mycket Nybrofolk på plats och bra drag hela matchen, säger Jonas.

Han har målet klart inför nästa säsong också – han ska vara 100 procentig även då.

– Jag har aldrig åkt själv på några bortamatcher utan det är ju alltid några till som har varit med. Det finns ett par stycken som missade ett fåtal matcher, säger Jonas och fortsätter.

– Målet är att vara 100 procentig nästa säsong i alla fall. Det är fler som har sagt att de ska vara 100 procentiga, avslutar Jonas

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Forward lämnar Vikings: ”Behöver miljöombyte”

Han lämnar föreningen efter fyra år: "Jag har fastnat i min utveckling".

Faton Pasho

Kl.16:54, 18 april, 2018

EXTRA: Forward lämnar Vikings: ”Behöver miljöombyte”
Foto: Faton Pasho

Han har spelat i Nybro Vikings i fyra säsonger men någon femte säsong blir det inte. Rasmus Djerf har tillsammans med Nybro Vikings kommit fram att inte förlänga kontraktet.

– Vi har pratat om det här och känner att jag har fastnat i min utveckling. Jag känner att jag behöver ett miljöombyte och det skulle vara skönt att gå vidare, säger Rasmus Djerf.

Forwarden kommer nu söka en ny klubb och det är inte helt omöjligt att det blir konkurrenterna tre mil bort.

– Det är ingenting som är klart så vi får se. Hockey ska jag i alla fall spela, säger han och fortsätter.

– Jag har ju jobb och lägenhet i Kalmar så det absolut intressant.

Rasmus Djerf hann göra 37 poäng på 137 matcher i Vikingströjan under sina fyra säsonger i klubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målvaktsikonen tillbaka i hemmaborgen: ”Känns underbart”

Lehtinen är redo inför uppgiften som huvudtränare i Nybro Vikings: "Önskemål att en dag återvända hit".

Faton Pasho

Kl.19:57, 9 april, 2018

Målvaktsikonen tillbaka i hemmaborgen: ”Känns underbart”
Foto: Faton Pasho

Mellan åren 2002 och 2005 vaktade han stolparna i dåvarande Victoriahallen med bravur innan han avslutade karriären och blev tränare i Lukko, Rauma. 

Det räckte med tre säsonger i Vikings-tröjan för den dåvarande målvakten Sami Lehtinen innan han fick en ikonstatus i Nybro. Sedan dess har föreningen och supportrarna drömt om att en dag få se en Sami Lehtinen på isen igen – nu får dem det, fast som tränare istället.

Med ett kort inhopp i båset på några månader under 2013, sedan dåvarande huvudtränare Mike Beharell fått sparken, återvänder nu finländaren till det han lämnade 2005 – nämligen föreningen i hjärtat.

– Det känns underbart att vara tillbaka i Nybro. Jag har sedan jag lämnade 2005 följt laget och haft som önskemål att en dag återvända hit. Nu får jag äntligen gör det, säger han

Efter att ha varit i hockeyklubben Lukko i hela 13 säsongen fick Sami Lehtinen i år beskedet att det inte blir någon fortsättning – då öppnades samtidigt dörren och vägen till Sverige.

– När säsongen tog slut fick jag veta att det inte blir någon fortsättning i Rauma. Då dök möjligheten upp i Nybro istället, säger han och fortsätter.

– När Nybro Vikings hörde av sig till mig så kände jag att det var dags för en ny utmaning. Det är det här jag har väntat på i många år. Jag har förberett mig för att ta över ansvaret och nu var det äntligen dags.

Hur mycket har du följt Nybro Vikings under tiden du var i Finland?
– Jag har följt Nybro på avstånd men inte mer än så. Laget har gått bättre och bättre för varje säsong och Andreas Holfelt och Jerker Jonsson gjorde ett fantastiskt arbete. Man får inte glömma att Division 1 är en tuff serie, säger Sami.

Den nye huvudtränaren poängterar dock snabbt att det kommer att ske vissa förändringar i föreningen i och med hans återkomst.

– Vi måste naturligtvis tillbringa lite mer proffsighet i föreningen. Det handlar om att göra det i hela föreningen och inte bara i A-laget, säger han och fortsätter.

– Vi måste arbeta mer professionellt, öka träningsmängden och se till den individuella utvecklingen för våra spelare i alla åldrar.

Kan ditt engagemang i ungdomsverksamheten påverka A-laget?
– Nej det kommer det inte att göra. Mitt huvudfokus kommer ligga på att bygga ett starkt a-lag. Sedan kommer tiden att finnas att hjälpa och utveckla tränarna på juniorsidan, säger Sami Lehtinen.

Spelare efter spelare har signat för ett nytt kontrakt med Nybro Vikings – hur mycket har du sett förra årets spelare ”in action”?
– 
Jag har inte sett så mycket. När det blev klart att Nybro Vikings ville ha mig så såg jag fyra matcher i efterhand, säger han och fortsätter.

– Jag litar väldigt mycket på sportgruppen och deras arbete. Jag har fått lägga mina förslag på spelartyper jag vill ha och de ordnar fram det.

Målet är klart för Sami Lehtinen. Nybro Vikings ska först nå Allettan och sedan play off men framför allt ska det bli en professionell klubb under hans vingar – trots det ettåriga kontraktet.

– Jag hade velat ha ett längre kontrakt än ett år men vi får börja någonstans. Med alla idéer och planer jag har så ska vi efter det kommande året ha höjt det idrottsliga och tagit steget till att bli en professionell klubb, avslutar han.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrofostrade forwarden får lämna det Allsvenska laget

Föreningen valde att inte förlänga kontraktet.

Faton Pasho

Kl.16:00, 28 mars, 2018

Nybrofostrade forwarden får lämna det Allsvenska laget
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Nybrofostrade William Quist med två säsonger i Allsvenska Almtuna får nu tacka för sig och hitta en ny klubb, det meddelar föreningen på sin hemsida.

– Almtuna IS tackar för deras insatser på och utanför isen, vi önskar dem stort lycka till i deras kommande klubbar, skriver föreningen på sin hemsida.

Föreningen valde att inte förlänga kontraktet med den 195 centimeter store forwarden som stod för 14 poäng på 37 matcher under den gångna säsongen.

Var den reslige forwarden spelar nästa säsong är dock oklart.

– Jag har inget klart än. Jag har lite bollar ute så får se vart det blir, säger William Quist.

Finns det någon möjlighet att vi får se dig i Vikingströjan igen?
– Möjlighet finns det ju alltid men samtidigt känns det just nu i alla fall, rätt så avlägset, avslutar Quist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – BODENS HF 1-2 E.Förl.

Matchboll Boden efter förlängningsavgörande

Tung uppförsbacke för Nybro Vikings efter 2-1 förlust i första mötet mot Boden.

Faton Pasho

Kl.23:07, 1 mars, 2018

Matchboll Boden efter förlängningsavgörande
Foto: Faton Pasho

De kom, de small och de segrade. Bodens HF gjorde allt de kunde för att rucka på Nybro Vikings och de lyckades.

Hemmalaget Vikings fick en pangstart i det första mötet mot Bodens. Redan efter 18 sekunder satte Kim Runermark ledningsmålet som höll sig ända fram till mitten av tredje perioden. Då klev Kim Johansson fram och spräckte Alexander Johanssons nolla och kvitterade till 1-1.

Efter att 1-1 resultatet stått sig efter 60 spelade minuter krävdes det 32 minuter till innan publiken i Liljas Arena fick se ett avgörande. Det kom dock i fel kasse för hemmapubliken. Oliver Lindgren kom in i offensiv zon, sköt ett skott mellan benen på Alexander Johansson och fixade matchbollen till gästerna från norr.

– Det är klart att det är extra tungt när man får ett sådant avgörande i sudden. Det blir som att luften går ur en lite. Vi har spelövertaget sett över hela matchen och har fler lägen att avgöra. Det får bli en extra morot där uppe nu, säger backen Erik Lindström. 

Vad var det som fattades där ute ikväll?
– Det lilla extra. Den sista desperationen framför mål. Vi har mycket lägen och frilägen, men det är det sista desperata. Vi måste in där det gör ont, säger Lindström.

Nu väntar en tuff match för Vikings redan på lördag. Ska säsongen leva vidare krävs det att Nybro vinner två matcher på bortais.

– Jag tycker vi gör mycket som är bra här ikväll som vi kan ta med oss upp. Vi har lägen där vi kan avgöra den här matchen men inte lyckas, så det handlar om att sätta det lilla extra inför lördagens möte, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – KRISTIANSTADS IK 1-3

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings

Mardrömsmotståndarna vann sista hemmamatchen i Allettan.

Faton Pasho

Kl.21:50, 21 februari, 2018

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings
Foto: Faton Pasho

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte mot Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det är surt så klart. Jag tycker vi har dem på linan samtidigt som de gör en bra bortamatch. De spelar tråkigt och chippar ut pucken, vi får hämta den i egen zon och det tar mycket kraft, säger backen Rasmus Johansson och fortsätter.

– Jag tycker att vi kan göra några mål men får inte dit pucken. Sedan släpper vi in två billiga mål och då blir det svårt att vinna matcher.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Jag ser inte så mycket mer än att han ska ta ner den och fumlar till. Det är sådant som händer givetvis men vi och Hugo lyfter oss igen och kommer in i matchen, säger Johansson.

Trettonde raka förlusten mot Kristianstad på hemmais – förbannelsen verkar fortsätta för Vikings. 

– Jag vet inte, visst de är ett bra lag. De ligger först i serien men samtidigt har vi saknat det där lilla extra för att trycka dit dem, säger Johansson.

Nu väntar Kallinge/Ronneby i den sista matchen i Allettan innan Nybro får spela playoff.

– Jag tycker vi kan ta med oss mycket från kvällens match. Vi spelar jämnt mot de bästa lagen så det handlar om att gå hårt på mål och trycka dit våra chanser, avslutar Rasmus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng