Då stänger Telia ner fasta telefonin i Nybro

Den 1 oktober 2018 stänger Telia ner sex telestationer i Nybro.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.09:56, 19 maj, 2017

Då stänger Telia ner fasta telefonin i Nybro
Foto: Arkiv

Telia beslutade för ett par år sedan att plocka ner det gamla kopparnätet runt om i Sverige och nu har turen kommit till Nybro.

Den 1 oktober 2018 stänger Telia ner sex telestationer i Nybro, de berörda platserna är: Abbetorp, Brånahult, Eskilsryd, Gadderås, Knivingaryd och Skoghult. 

– Dessa nedstängningar visar att övergången till framtidens fibernät nu på allvar börjar ta fart. Vi på Nybro Energi är i full gång och bygger fiber både på landsbygd och mindre tätorter i hela kommunen för att kunna möta efterfrågan. Målet är att alla i hela kommunen ska ha tillgång till ett fibernät år 2020, säger Håkan Dahlgren, VD Nybro Energi i ett pressmeddelande. 

Anledningen till Telia tar bort det gamla kopparnätet är för att det inte längre lever upp till dagens behov av driftsäkerhet och kapacitet för moderna tjänster.

Samtidigt meddelar Telia att det kommer erbjudas nya modernare lösningar till kunder som drabbas av nedrustningen, främst via fiber eller mobilnäten.

Till år 2020 kan all fast telefoni i länet vara borta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart surfar du gratis i hela Europa

När du åker på sommarsemester i år kommer du inte behöva oroa dig för saftiga mobilräkningar. Snart slopas roamingavgifterna inom EU – och två svenska operatörer börjar redan innan sommaren.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.10:43, 8 april, 2017

Snart surfar du gratis i hela Europa
Foto: Public Domain Pictures

Snart kan du surfa, ringa och smsa i hela Europa – för samma pris som i Sverige. Åtminstone om du har Telia eller Telenor som operatör. Det skriver mobil.se.

Redan tidigare i år blev det klart att roamingkostnaderna ska slopas inom EU. Det betyder att den extra avgift som operatören tar när du använder din mobil utomlands försvinner helt. Senast den 15 juni ska roamingavgifterna vara borttagna inom EU, oavsett operatör.

Men redan den 11 april tar Telia bort avgiften, och Telenor gör detsamma en månad senare, den 10 maj. Efter det kan du surfa, smsa och ringa för samma kostnad som du gör i Sverige. Dock maximalt 20 gigabyte.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Internetleverantörer tvingas lämna ut personuppgifter

Patent- och marknadsdomstolen har nu beslutat att ge filmbolagen rätt – internetleverantörer måste lämna ut uppgifter om de som delar filer illegalt.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:59, 14 mars, 2017

Internetleverantörer tvingas lämna ut personuppgifter
Foto: Arkiv

I februari startade den danska advkatbyrån Njord Lawfirm, på uppdrag av flera internationella filmbolag, en process där internetleverantörer tvingas lämna ut uppgifter om fildelare, skriver SVT Kulturnyheter.

I fredags beslutade patent- och marknadsdomstolen om att ge filmbolagen rätt. Först ut att tvingas dela ut IP-adresser är Telia. Närmare 9 000 svenska adresser som misstänks ha delat ett antal utvalda filmtitlar illegalt kommer att lämnas ut av internetleverantören.

– Vi tycker att våra kunders integritet är otroligt viktigt, men nu har domstolsbeslutet kommit och det måste vi följa, säger Inger Gunterberg på Telias Pressenhet till SVT Kulturnyheter.

Även andra leverantörer som Tele2, Bredbandsbolaget och dess ägare Telenor kommer behöva lämna ut IP-adresser.

Nästa steg blir att Njord Lawfirm kommer att skicka ut kravbrev till IP-adressernas ägare där personen erbjuds att betala mellan 2000 och 3000 kronor för att slippa ställas inför rätta.

FaktaDE BERÖRDA FILMERNA SOM SKA HA DELATS ILLEGALT:

A royal affair (2012)

The commune (2016)

The model (2016)

A conspiracy of faith (2016)

In a better world (2010)

The day will come (2016)

The absent one (2014)

The salvation (2014)

A second chance (2014)

I am here (2014)

Melancholia (2011)

Love is all you need (2012)

The Keeper of lost causes (2013)

 

Källa: SVT

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel