TV: Larsson hyllar KFF-fansen: ”Är värda all respekt”

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:19, 18 maj, 2017

Kalmar FF är inne i en blytung period på planen med tre raka förluster och noll gjorda mål. Trots det väljer några inbitna fans att ta tåget upp till Östersund för att se lördagens bortamatch mot ÖFK.

– Fan va kul! De är värda all respekt och jag hoppas de får fira med oss efter matchen, säger spelare Stefan Larsson i en intervju på klubbens hemsida.

Larsson missade senaste matchen mot IFK Norrköping men är nu, tillsammans med David Elm, åter disponibla. Däremot missar Tobias Eriksson fajten på grund av skada.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här är första trailern till ”Solsidan”-filmen

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.12:45, 21 augusti, 2017

Humorserien ”Solsidan” blir långfilm och nu har den första trailern kommit ut. Filmen beräknas ha premiär i december men redan nu bjuder skaparna på ett smakprov.

Se trailern i spelaren här ovanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Se folkfesten under Mini Tri

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.19:50, 16 augusti, 2017

Klockan 18.00 gick starten för Elit-klasserna i Mini Tri. Och det skulle tidigt vara förhandsfavoriten Ludwig Fleetwood som återfanns i ledningen. En placering han höll hela vägen in i mål. Detta trots tidigare problem under året.

– Jag har haft en strulig säsong, så placeringen var egentligen sekundär. Jag ville visa för mig själv att jag fortfarande kan tävla.

Om han ser till hela loppet är han nöjd trots att han simmade lite längre än vad han behövt.

– Jag tog en lite tokig riktning i simningen. I Cyklingen fick jag igång en bra rytm och i löpningen ville jag bara pressa mig själv så hårt det gick, vilket jag lyckades rätt bra med.

Segertiden skrevs där till 47.40.

I damernas tävling var det även där förhandsfavoriten som skulle hamna högst upp på prispallen. Dock stötte hon på tuffare motstånd än Ludwig Fleetwood.

– Jag känd att det skulle bli jobbigt när Annie (Thorén) låg precis bakom. Jag är ju inte direkt någon sprinter, sa segraren Åsa Lundström i segerintervjun med speakern på stortorget.

Trots detta kunde hon hålla undan och löpa in på tiden 49.53, endast fyra sekunder före tvåan Annie Thorén.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

malmö ff - kalmar ff

Kalmar FF:s nya etta vill sänka hemstaden Malmö

Tre hållna nollor i rad – nu väntar svenska mästaren Malmö FF: "Jag tar kliv hela tiden", säger den skånska KFF-målvakten.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:48, 11 augusti, 2017

Kalmar FF:s nya etta vill sänka hemstaden Malmö
Lucas Hägg-Johansson. Foto: Bildbyrån.

AFC Eskilstuna, AIK och IFK Göteborg har redan avfärdats – nu väntar ett annat storlag för Kalmar FF och nya förstemålvakten Lucas Hägg-Johansson. 

– På förhand är det en tuff bortamatch så det ska bli kul. Vi har en bra känsla i truppen. Det har kommit in många nya spelare som har haft en positiv inverkan på stämningen, säger Hägg-Johansson, som har hållit nollan i samtliga tre vinster.

– Det har blivit så. Det är mycket som har stämt på sistone och vi har haft ett väldigt bra försvarsspel över hela planen.

När tilltänkta förstavalet Ole Söderberg gick sönder i våras tog Hägg-Johansson över ansvaret i kassen. De senaste matcherna har skåningen, som inledde seniorkarriären i Rosengård, lyst av självförtroende.

– Det tar alltid tid att bygga upp relationer med sina försvarare och det har vi gjort nu. Personligen känner jag att jag tar kliv hela tiden, det är så det blir när man får spela. Jag försöker spela enkelt och konstruktivt och försöker lösa de situationer som uppkommer.

KFF:s tränare Nanne Bergstrand har tagit ut en trupp bestående av 18 spelare till matchen. Inget av de senaste nyförvärven Philip Hellquist eller Mikael Dyrestam finns med i den – men båda åkte på torsdagen med ner till Malmö.

– Vi har gjort det vi har kunnat. Bollen ligger nu hos respektive förbund, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam, som hoppas att någon av dem hinner bli spelklar innan matchstart.

Preliminär startelva KFF (4-4-2):
Hägg-Johansson – Nouri, Biskupovic, V. Elm, Larsson – Ring, Singh, Romario, M. Hallberg – Fejzullahu, Diouf.

Bänken: 
Söderberg. Agardius, Marques Rodrigues, Johansson, Sachpekidis, H. Hallberg, Thorbjörnsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat

Inför säsongen har säsongsbiljettförsäljningen skjutit i höjden jämfört med samma tid förra året för Nybro Vikings.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.11:23, 10 augusti, 2017

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat
Foto: Arkiv

Allt fler vill se Nybro Vikings spela hockey i Liljas Arena. I alla fall om man ska tro på säsongskortsförsäljningen av sittplatser i hallen. Redan nu har antalet ”säsongare” ökat med närmare 40 stycken nya personer och företag köpt en säsongsbiljett till hallen. Räknat med de nya säsongskortsinnehavarna har Vikings närmre 500 ”säsongare” inför säsongen.

– Det är jättepositivt både ekonomiskt och sportsligt att det är drag runt föreningen igen. Det känns som att det är väldigt sug här, det är många som kommer upp och vill prata hockey och är sugna på säsongen, säger Nybro Vikings kanslist Johan Hermansson.

Johan Hermansson tror även att förra årets succésäsong kan ligga till grund för den ökade biljettförsäljningen. Då fler personer vill se Nybrolaget spela live i Liljas Arena.

– Folk börjar få en framtidstro på oss igen. Det har det väl inte varit sedan vi åkte ur Allsvenskan egentligen, säger Hermansson.

Även laget visar en positiv trend, någonting som Hermansson tycker speglar av sig på orten och publiken. Där huvudtränare Andreas ”Hola” Holfelt dragit ett stort lass som nu börjar skörda framgång.

– Han(Holfelt) fick ihop det väldigt bra ifjol. Han är en stor del i att folk tror på det och att det går bra nu, säger Hermansson.

Inför ispremiären på måndag klockan 18.00 hoppas Hermansson att prognosen på runt 500 gäster ska slå in.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Här är KFF:s nya värvningar

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:09, 9 augusti, 2017

På tisdagskvällen kunde 24Kalmar avslöja att mittbacken Mikael Dyrestam var klar för Kalmar FF. Han kommer senast från holländska NEC Nijmegen och har ett förflutet i IFK Göteborg.

Han presenterades tillsammans med anfallaren och offensiva mittfältaren Philip Hellquist, som också har ryktats till KFF. Hellquist spelade i Djurgårdens IF mellan 2008-2015 har han tillhört Wiener Neustadt och Wolfsberger AC i Österrike de senaste säsongerna.

– Vi har fortsatt med vår strategi under sommaren, att ha så kort startsträcka som möjligt. Det här är två flexibla spelare som passar bra in, de känner till Allsvenskan bra och tränade med oss första gången idag (onsdag), säger Thomas Andersson Borstam vid presskonferensen.

Efter den blytunga starten har ett skadedrabbat Kalmar FF presenterat ett flertal förstärkningar de senaste veckorna. Man har även sålt Ismael samt Svante Ingelsson. Inför fredagens tuffa bortamatch mot Malmö FF har KFF tre raka segrar.

– Jag fick en order av styrelsen om att agera när fönstret öppnade och det har vi gjort. Vi är nöjda nu och stänger butiken, säger Andersson Borstam.

Det är oklart om något av nyförvärven är spelklara till MFF-matchen, då det är återstår en del pappersarbete mellan de olika fotbollsförbunden.

Det svenska transferfönstret stänger på fredag medan de allra flesta ligorna kan värva spelare fram till den 31 augusti.

– Vi har 25 utespelare i truppen nu samt ett par långtidsskadade. Vi har fortfarande möjlighet att göra förändringar genom utlåningar eller försäljningar till andra länder, säger Andersson Borstam angående KFF-truppens storlek efter värvningsruschen.

Under sommarfönstret har KFF även värvat Jonathan Ring, Erton Fejzullahu, Harmeet Sing och Romario Marques Rodrigues.

Philip Hellquist har skrivit på för resten av säsongen medan Mikael Dyrestams kontrakt är på 1,5 år.

– Thomas (Andersson Borstam) har varit på mig och visat intresse tidigare, så det känns bra att det blev Kalmar nu, säger  Dyrestam.

Han har främst spelat som central försvarspelare men kan också spela som både höger- och vänsterback.

– Jag har inte spelat match sedan slutet av mars så det kommer nog dröja några veckor innan jag är ”matchfit”.

Philip Hellquist var igång med ligaspel till slutet av maj. Den senaste tiden har han tränat med sin gamla klubb Djurgården. Enligt Andersson Borstam kan Hellquist användas både som anfallare eller som offensiv mittfältare.

– När jag hörde talas om Kalmars intresse kändes det rätt för mig. Jag är en forward som gillar att gå i djupled och är ganska snabb. Jag tror jag kommer passa in bra, säger Hellquist.

KFF:s två nyförvärv har tidigare spelat tillsammans i både P- och U-landslag. De är båda födda 1991.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng