TV: Larsson hyllar KFF-fansen: ”Är värda all respekt”

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:19, 18 maj, 2017

Kalmar FF är inne i en blytung period på planen med tre raka förluster och noll gjorda mål. Trots det väljer några inbitna fans att ta tåget upp till Östersund för att se lördagens bortamatch mot ÖFK.

– Fan va kul! De är värda all respekt och jag hoppas de får fira med oss efter matchen, säger spelare Stefan Larsson i en intervju på klubbens hemsida.

Larsson missade senaste matchen mot IFK Norrköping men är nu, tillsammans med David Elm, åter disponibla. Däremot missar Tobias Eriksson fajten på grund av skada.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen tipsar: Så skyddar du dig mot sommarbluffarna

ID-kapning, kortbedrägeri, vägpirater och oseriösa hantverkare – så undviker du att drabbas av sommarens bedrägerier.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:09, 14 juni, 2017

Polisen tipsar: Så skyddar du dig mot sommarbluffarna
Foto: Pixabay.

ID-kapning är den vanligaste bedrägeriformen i Sverige. Förra sommaren ID-kapades 320 personer i landet – varje dag. Och det ser inte ut att bli färre i år, rapporterar polisen.

“Den vanligaste id-kapningen är kortköp med stulna kortuppgifter”, skriver de på sin Facebooksida för bedrägeri.

Men det är inte den enda typen av bedrägeri som ökar under den svenska sommaren. Med hjälp av mikrokameror och flaska nummerplattor så kan bedragare säkra din kod och kortets magnetremsa, sedan kan de få kontrollen över dina bankkonton.

– Utrustningen läser av informationen på magnetremsans spår samtidigt som en extremt liten kamera filmar koden som dina fingrar slår in. Bedragarna lägger sedan över magnetspårsinformationen på ett vanligt kort med magnetremsa. Sedan använder man din pinkod, och det gör man i bankomat i de här länderna, och sedan tar de ut alla dina semesterpengar, säger Jan Olsson, vid polisens nationella bedrägericenter till Dina pengar.

Kort-bedrägerier är även vanlig utomlands och du bör vara försiktig om du ska ta ut pengar eller använda ditt kort i andra länder.

I LÄS MER: Polisen varnar i samband med att skatten återbetalas

Under sommaren ökar även andra bluffar. Exempel är de engelsktalande asfaltsläggarna och vägpiraterna som dyker upp på vägar och campingplatser.

– Ibland bryter de (asfaltsläggarna) upp asfalt, eller så vaknar du av att de bryter upp panelen, och sedan ringer de på dörren och säger “det här kan vi fixa för 10 000 spänn”. Sedan kräver de dig på 100 000 kronor i slutändan – även om de gör ett dåligt jobb. Sedan ska vi försöka påvisa att det finns avtal, vilket är bökigt eftersom de är muntliga, säger Jan Olsson till Dina pengar.

Guldbluffarna sker ofta vid bensinstationer. Då kan du bli stoppad och bedd om hjälpa att tanka, då de inte har några kontanter. I utbyte ska du få billigare guld.

– Fast det är ju inte guld de säljer. Eller så ber de dig om samma sak eftersom automaten bara tar kort och erbjuder dig sedlar, som är falska, säger Jan Olsson.

I faktarutan här nedanför kan du se polisens tips på hur du skyddar dig mot bluffarna:

FaktaSå skyddar du dig mot sommarbluffarna:

ID-kapning:
Ha kortet spärrat för internet- och utlandsköp när du inte använder detHandla på sidor med säkra betallösningar, så kallat 3D-secureEtt annat vanligt sätt är att bedragarna lurar av offret bankuppgifter: Därför ska du inte klicka inte på länkar i mail eller sms och aldrig svara på frågor per telefon om vad du har för bankuppgifter

Kortbedrägeri:
Känn efter så att bankomatens nummerplatta sitter fast och inte är utbytt mot en kopia.Täck för med ena handen medan du slår in koden med den andra.Blockera ditt kort från köp i utlandet, och öppna endast blockeringen när du själv ska använda kortet.Använd ett extrakort som det inte är kredit på utan endast en mindre summa. Då kommer bedragarna inte över så mycket pengar om olyckan är framme.Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.Kontrollera vad som sker på dina konton emellanåt, så har du större chans att upptäcka köp eller uttag som du inte har gjort.Spärra omedelbart ditt kort via banken om du blivit av med ett bankkort eller kod, och göra en polisanmälan. Alla banker har ett särskilt telefonnummer som man kan ringa dygnet runt.

Vägpirater:
Stanna inte bilen om du känner dig osäker kring vad det är för situation, ring istället 114 14.Tänk på säkerheten vid större trafikleder och vid på- och avfarter då risken för olyckor ökar när du stannar.Om du stannat och utsätts för brott ska du alltid ringa 112.

Oseriösa hantverkare:
Kolla upp referenser på företaget och på utförda arbeten.Kontrollera att företagets telefonnummer går till en abonnent och inte till ett oregistrerat kontantkort.Anlita bara hantverkare med F-skattsedel. Även utländska företagare kan få svensk F-skattsedel. Kontrollera via Bolagsverket och Skatteverket att företaget verkligen existerar.Teckna ett skriftligt avtal över vad hantverkaren ska utföra och vad det ska kosta. Annars kan det vara svårt att vinna en eventuell rättslig tvist.Betala aldrig i förskott, betala först när du är nöjd med arbetet som helhet.Betala inte kontant. Se till att betala till ett företagskonto.Källa: Polisen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Guldtränaren om återkomsten i KFF: ”Enkelt att säga ja”

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.11:23, 13 juni, 2017

Under en presskonferens på tisdagsförmiddagen meddelade Kalmar FF att Peter Swärdh lämnar posten som tränare i Kalmar FF. Ersättare blir den återvändande KFF-ikonen Nanne Bergstrand som bland annat tog laget till SM-guld år 2008. Från och med onsdag tar han över lagets träning.

– Nanne kan spelarna utan och innan, och han har därför väldigt kort sträcka till att sätta sig in i allting. Han tillhör allsvenskans bästa matchcoacher, har tydlig struktur och kommer ge spelarna nytt mod och ny energi för att ta oss genom hösten, säger Mattias Rosenlund, ordförande i Kalmar FF.

– Det är lite mer långsiktigt med 2,5 år också, fortsätter han.

Nanne själv är nöjd med att vara tillbaka i sin gamla roll och har tydliga planer för laget både på lång och kort sikt. Det svåra utgångsläget är inte något som skrämmer honom.

– Under min tid finns det ju gånger vi har startat säsongen dåligt, som år 2009, men då lyckades vi kravla oss upp oss och sluta som fyra. Jag jämför det här med en sådan situation, berättar Nanne Bergstrand.

– Största potentialen ligger i vad man gör som lag. Om vi ser på hur en fotbollsmatch ser ut så har en fotbollsspelare bollen i 90 sekunder i snitt, då är det 88 minuter kvar i matchen. Det är där potentialen finns, vad man gör som spelare när man inte har bollen, fortsätter Nanne.

LÄS MER: TV: Swärdh får sparken – Nanne tar över

Det har spekulerats en del kring att ersättningen av Peter Swärdh grundas i ett missnöjde från truppens håll, men sportchef Thomas Andersson Borstam vill inte gå in på hur det har sett ut specifikt.

– Det är en för alla och alla för en, varken spelare eller vi ledare är nöjda med resultatet vi har haft under våren. Sen är det styrelsen som har tagit beslutet, säger Thomas Andersson Borstam.

– Men fokus hamnar ju på huvudtränaren eftersom han har yttersta ansvaret, fortsätter Thomas.

Här hittar du en repris från livesändningen av presskonferensen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brasiliansk anfallare till KFF

Redaktionen

Redaktionen

Kl.16:37, 12 juni, 2017

På Twitter meddelar Kalmar FF att den brasilianske anfallaren Romario Marques Rodrigues kommer till klubben för att provspela.

– Romario är en rörlig och stark forwardstyp som vi fått en möjlighet att stifta bekantskap med här under uppehållet. Vi har enbart sett honom på video ännu men det ser intressant ut, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam till föreningens hemsida.

24-åringen är fostrad i storklubben Gremio men fick sitt första proffskontrakt i brasilianska serie A-klubben Ceara.

I en träningsmatch mot det brasilianska landslaget gjorde Romario två mål för sitt lag och fick då mycket uppmärksamhet i medierna.

I TV: Se Romario Marques Rodrigues snyggaste mål

Efter en svår knäskada 2014 spelade Romario i serie B-klubben Boa Esporte och portugisiska klubben Varzim. Så sent som i maj representerade han serie D-laget Rio Branco i två cupfinaler.

Romario är 186 centimeter lång och väger 85 kilo. På de 52 seniormatcher han har spelar har han gjort tolv mål.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen stoppade slagsmål – en omhändertogs

Mitt i natten fick polisen avbryta två män som hamnat i bråk.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.07:53, 10 juni, 2017

Polisen stoppade slagsmål – en omhändertogs

Vid tretiden under natten mot lördag upptäckte en polispatrull ett slagsmål mellan två män på Kvarholmen i Kalmar.

– Det är två personer som bråkar och polis kör förbi. En av personerna tas omhand för berusning, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Mannen som omhändertogs är född 1975 medan den andre mannen är född 1984.

Polisen stoppade även en bil i Nybro vid tvåtiden. Bilen kördes av en förare född 1992 som misstänkts för drograttfylla. I bilen satt även två personer födda 1990 och 1991 som är misstänkta för ringa narkotikabrott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar FF:s mardrömssiffror – sämst när det ska avgöras

Statistik visar hur dåligt Kalmar FF har varit i matchernas slutskede.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:11, 9 juni, 2017

Kalmar FF:s mardrömssiffror – sämst när det ska avgöras
Viktor Elm deppar efter en av många förluster under våren. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

Otur, dåligt tränade eller inte i matchform på grund av skador – orsaken till varför ett fotbollslag inte lyckas prestera i slutet av matcher kan vara många.

För Kalmar FF:s del har avslutningen på vårsäsongens matcher ofta inneburit insläppta mål och tappade poäng. Från matchminut 75 och framåt har laget släppt in sex mål tolv matcher. Samtidigt har man inte lyckats göra ett enda framåt under den sista kvarten.

Bryter man ut samtliga andra halvlekar är statistiken än sämre. KFF har under våren släppt in tolv mål i andra halvlek och bara mäktat med tre framåt, vilket innebär ett mål var fjärde match. Endast en andra halvlek (Halmstad, hemma) har laget vunnit.

Kalmar FF:s jobbiga avslutningar:

 

Kalmar FF – Elfsborg 1–5 (0–0)
Andra halvlek: 1–5 (förlust)

Hammarby – Kalmar FF 1–1 (0–1)
Andra halvlek: 1–0 (förlust)

Kalmar FF – Jönköping Södra 1–3 (1–3)
Andra halvlek: 0–0 (oavgjort)

IK Sirius – Kalmar FF 3–0 (2–0)
Andra halvlek: 1–0 (förlust)

Kalmar FF – Malmö FF 0–0 (0–0)
Andra halvlek: 0–0 (oavgjort)

Kalmar FF – Halmstad 2–0 (1–0)
Andra halvlek: 1–0 (vinst)

IFK Göteborg – Kalmar FF 3–0 (2–0)
Andra halvlek: 1–0 (förlust)

Kalmar FF – BK Häcken 0–1 (0–0)
Andra halvlek: 0–1 (förlust)

IFK Norrköping – Kalmar FF 2–0 (1–0)
Andra halvlek: 1–0 (förlust)

Östersund – Kalmar FF 2–1 (1–0)
Andra halvlek: 1–1 (oavgjort)

Kalmar FF – GIF Sundsvall 3–0 (3–0)
Andra halvlek: 0–0 (oavgjort)

Kalmar FF – Örebro 0–1 (0–0)
Andra halvlek: 0–1 (förlust)

Totalt andra halvlek (tolv matcher):
Vinster: 1
Oavgjorda: 4
Förluster:  7
Målskillnad: –9 (3 gjorda, tolv insläppta)

Totalt första halvlek (tolv matcher):
Vinster: 3
Oavgjorda: 4
Förluster: 5
Målskillnad: –3 (6 gjorda, 9 insläppta)

 

24Kalmar har varit i kontakt med Kalmar FF:s fystränare Marcus Svensson som har avböjt att kommentera lagets svaga avslutningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.