TV: Larsson hyllar KFF-fansen: ”Är värda all respekt”

Samuel Slättman

Kl.15:19, 18 maj, 2017

Kalmar FF är inne i en blytung period på planen med tre raka förluster och noll gjorda mål. Trots det väljer några inbitna fans att ta tåget upp till Östersund för att se lördagens bortamatch mot ÖFK.

– Fan va kul! De är värda all respekt och jag hoppas de får fira med oss efter matchen, säger spelare Stefan Larsson i en intervju på klubbens hemsida.

Larsson missade senaste matchen mot IFK Norrköping men är nu, tillsammans med David Elm, åter disponibla. Däremot missar Tobias Eriksson fajten på grund av skada.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat

Det är lätt att vissa titlar flyger utanför radarn när man överöses med tv-serier i så pass stor mängd som nu, men dessa tio vore synd att missa.

Viktor Jerner

Kl.12:01, 24 februari, 2018

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat
"Mosaic", "American Gods", "Counterpart" och "The Girlfriend Experience". Foto: Pixabay/Pressbild(HBO,Starz)

Nedan har jag listat tio relativt färska serier som du med största sannolikhet har missat. Kanske har du sett någon av dem, men resten ligger och väntar på att bli upptäckta. Titeln på serien följs av året då den började sändas och den streamingplattform där den just nu finns tillgänglig.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-27-39American Gods, The Deuce, Dear White People och The Girlfriend Experience. Foto: Pressbild (Starz, HBO, Netflix) 

”American Gods” (2017, Amazon Prime Video)

En ambitiös och vågad fantasyberättelse där de ”gamla gudarna” (Oden, Bilquis, Mad Sweeney, Czernobog och Anubis) våldsamt kolliderar med de ”nya gudarna” (Media, Technical Boy och Mr. World), vilket sätter hela världen på spel. En visuellt spektakulär, oförutsägbar och vuxen tv-serie som leker med religioner och skrönor på ett underbart sätt.

”The Deuce” (2017, HBO Nordic)

David Simon, mannen bakom ikoniska ”The Wire”, tar sig an 70-talets New York och levererar i vanlig ordning ett härligt Charles Dickens-doftande drama om en specifik plats och era. Bland annat bygger han ett porträtt av ett par lyckosökande tvillingbröder (James Franco), den riskfyllda prostitutionen kring Times Square och den moderna porrindustrins födelse.

”Dear White People” (2017, Netflix)

Med den Oscarsnominerade skräckfilmen ”Get Out” har den popkulturella dialogen om vardagsrasism och främlingsfientlighet på sistone fått en välbehövlig skjuts framåt. ”Dear White People” fördjupar den dialogen i sin skildring av en grupp afroamerikanska ungdomar på ett Ivy League-college och de motsättningar de upplever. Lika träffande och viktig som underhållande och rolig.

”The Girlfriend Experience” (2016, C More)

En naken, rå och ärlig skildring av lyxprostitution i den amerikanska överklassen där allt handlar om den ultimata ”the girlfriend experience”. I första säsongen får vi följa en lovande juriststudent (Riley Keough) som snubblar in den världen och fastnar. Säsong delas upp i två grenar, dels kring en före detta prostituerad (Carmen Ejogo) som hamnar i vittnesskydd och dels om en snårig politisk konspiration. Sylvasst skriven.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-01Divorce, Mosaic, Easy och Counterpart. Foto: Pressbild (HBO, Netflix, Starz)

”Divorce” (2017, HBO Nordic)

Sarah Jessica Parker, mest känd som Carrie i ”Sex and the City”, spelar huvudrollen i denna serie om ett medelålderspar som initierar en skilsmässa efter en otrohetsaffär. Svärta varvas med lättsamhet på bästa sätt och Thomas Haden Church är gudomlig i rollen som den bittra mannen i paret.

”Mosaic” (2018, HBO Nordic)

Ett annorlunda men nagelbitande spännande mordmysterium i sex delar signerat filmmästaren Steven Soderbergh. När den populära barnboksförfattaren Olivia Lake (Sharon Stone) försvinner spårlöst riktas misstankarna mot två män som nyligen har äntrat hennes liv. Intelligent och utsökt snygg serie.

”Easy” (2017, Netflix)

En antalogiserie där varje avsnitt likt exempelvis ”Black Mirror” följer nya karaktärer och berättelser. Den gemensamma nämnaren är att alla handlar om relationer och kommunikation i Chicago. De halvtimmeslånga avsnitten skiftar lite i kvalitet, men en mer skönt avslappnad och samtidigt tankeväckande serie får man leta efter.

”Counterpart” (2018, Viaplay)

En serie som är mitt i sin första säsong just nu. Innehåller en ljuvlig blandning av spion-noir och science fiction där briljanta J.K. Simmons spelar två karaktärer från olika parallella världar. När ett kallt krig börja växa fram mellan de två sidorna tvingas de två dubbelgångarna samarbeta i en kamp mot klockan, och spänningen byggs stadigt på.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-15Catastrophe och Feud. Foto: Pressbild (Amazon, FX)

”Catastrophe” (2015, Amazon Prime Video)

Komikerna Sharon Horgan och Rob Delaney både skriver manus och spelar huvudrollerna i denna skönt avskalade serie. Premissen är klockren i all sin enkelhet; amerikanska Rob bestämmer sig för att flytta till London när han oplanerat gör brittiska Sharon, en kvinna han knappt har lärt känna, gravid. Smärtsamt ärligt och stundtals hysteriskt roligt.

”Feud” (2017, HBO Nordic)

Ryan Murphys kritikerrosade berättelse om den episka fejden mellan filmstjärnorna Bette Davis (Susan Sarandon) och Joan Crawford (Jessica Lange) på 60-talet. Ordet ”fulspel” togs till helt nya nivåer när de tillsammans spelade in filmen ”What Ever Happened to Baby Jane?”. Skamlöst underhållande och härlig serie.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Datortjuvar slog till mot Paradisskolan

Polisen: "Okänt hur man tog sig in".

Axel Brantemo

Kl.09:31, 21 februari, 2018

Datortjuvar slog till mot Paradisskolan
Foto: Arkiv.

Det var natten till idag som Paradisskolan i Nybro utsattes för inbrott.

– Det är okänt hur man tagit sig in i byggnaden. Det finns inga tecken på inbrott. Men väl inne på skolan har man brutit upp dörrar till kontor, säger Glenn Adolfsson, vid polisen.

En dator ska ha stulits vid inbrottet och skolan ska se över om mer saknas. I förra veckan utsattes Bjurbäcksskolan i Emmaboda för en datorstöld då ett 40-tal datorer stals. Men enligt polisen är det svårt att se något samband.

– Det är omöjligt att säga. Det sker inbrott på skolorna ibland och det sker både av folk som bor i närmandet och folk som åker runt och specialiserar sig på just sådant, säger Glenn Adolfsson vid polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bottensiffror för polisen i länet

Tappar stort i förtroendeundersökning.

Axel Brantemo

Kl.16:03, 20 februari, 2018

Bottensiffror för polisen i länet
Foto: Johanna Lundberg / BildbyrΌn.

Det är i Brottsförebyggande rådets (BRÅ) förtroendeundersökning som siffrorna presenteras.

Bara 47 procent av länets befolkning säger sig ha stort eller mycket stort förtroende för polisen i länet enligt undersökningen. Siffrorna gör att polisen i Kalmar län hamnar i botten, bara Blekinge län har sämre förtroende.

Högst förtroende för polisen har invånarna i Hallands län där 62 procent har stort eller mycket stort förtroende för polisen.

Förtroendesiffrorna innebär ett stort tapp i förtroendet för polisen i Kalmar län jämfört med 2015, då uppgav 70 procent att de hade stort eller mycket stort förtroende för polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

60-åring hotade kvinna: ”Passa dig jävligt noga”

Man i dryga 60 årsåldern åtalas för flera brott.

Axel Brantemo

Kl.15:30, 20 februari, 2018

60-åring hotade kvinna: ”Passa dig jävligt noga”
Foto: Arkiv.

En man i dryga 60-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt för misshandel. Händelsen ska ha inträffat sommarn 2016 på en mindre ort i Nybro kommun. Mannen ska ha slagit en annan man med tre knytnävsslag i ansiktet.

Brottsoffret yrkar på skadestånd av mannen på sammanlagt 12 300 kronor. I förhör har den tilltalade mannen vidgått delar av händelseförloppet men nekar till brott.

Samma man är dessutom åtalad för olaga hot. Det efter att ha hotat att slå två personer om de parkerade bilen på ett visst sätt. Han ska även ha sagt till en kvinna att de ”skulle passa sig jävligt noga” vid tillfället. Den händelsen inträffade i mars 2017 i Nybro.

I det senare fallet förnekar den tilltalade till brottet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Försökte stjäla bensin i Nybro

Polis kallades till platsen.

Axel Brantemo

Kl.19:02, 18 februari, 2018

Försökte stjäla bensin i Nybro
Foto: Arkiv.

Det var i måndags kväll som vittnen såg hur några personer uppträdde konstigt vid en bil på Algatan i Nybro.

– Polisen beordrades till platsen. Och mycket riktigt fanns där en slang ner till bränsletanken och en tank intill. Men det verkar som de blev skrämda eftersom att de inte fick med sig bensinen, säger Glenn Adolfsson vid polisen.

Under försöket orsakade tjuvarna skada på bilens lackering.– Därför är rubriceringen försök till stöld av bensin och skadegörelsen, säger Glenn Adolfsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng