Polisens pressinformatör anmäld – anklagas för islamofobi

En polisman i Sydsverige har anmälts för tjänstefel. Detta efter att han delat och kommenterat misstänkt högerextremt innehåll på Facebook.

Konrad Olsson

Kl.20:39, 17 maj, 2017

Polisens pressinformatör anmäld – anklagas för islamofobi

Mannen är verksam hos polisen i region syd som pressinformatör och har via sin privata Facebook spridit innehåll från en österrikisk tidning. Man uppmärksammar att landets president Alexander Van der Bellen som sagt att alla kvinnor borde böra slöja för att motverka islamofobi.

”Tyvärr är det godtrogna landet Sverige på väg åt det hållet. Ett sådant Sverige är jag inte intresserat av”, skrev polisen efter att ha delat sidan.

Vid ett annat tillfälle har han lagt upp en bild på hur en tiggande kvinna med många barn som säger ”Snälla hjälp mig” och får p-piller från en annan kvinna med barnvagn.

”Enda tänkbara bidraget enligt min mening”, skrev polisen efter det.

Efter att polisens skriverier på Facebook uppmärksammats har han anmälts internt av polisen för tjänstefel. Nu ska anmälan utredas av polisens enhet för särskilda utredningar.

– Vi har upprättat en anmälan kring detta enligt de rutiner vi har och lämnat ärendet vidare till enheten för särskilda utredningar. Det är upp till dem att göra en eventuell brottsrubricering, säger Lotta Hansson, kommunikationschef på polisen region syd till DN.

Efter anmälan har polisen tagit bort alla dessa inlägg från sin Facebooksida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel