Nybro ratas – här är kommunerna som kan få batterifabriken

Northvolts VD Peter Carlsson meddelar att företaget har gått vidare med åtta kommuner i Sverige. Nybro är inte en av dem.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:55, 26 april, 2017

Nybro ratas – här är kommunerna som kan få batterifabriken
VD Peter Carlsson. Foto: Northvolt

Det är dagstidningen Dagens Industri som rapporterade om att batteriföretaget Northvolts har valt att gå vidare med åtta andra kommuner. Under en presskonferens meddelade vd:n Peter Carlsson vilka kommuner batteriföretaget har gått vidare med.

Företaget Northvolt gick för drygt två månader sedan ut med att de ville bygga en stor batterifabrik på 200 hektar i Sverige med 3000 nya arbetstillfällen. Nybro kommun var snabbt framme och anmälde sitt intresse.

 

– Northvolt tittar på flera kommuner i hela Småland. Vi har kontakt dem och sagt att vi vill erbjuda dem en plats i Nybro, sa kommunalråd Christina Davidson då. 

Under tisdagen kom beskedet att batterifabriken Northvolts har valt att gå vidare med åtta kommuner i Sverige. Göteborg, Gävle, Luleå, Malmö, Mariestad-Skövde, Norrköping, Skellefteå och Västerås samt finska städerna Kotka-Hamina och Vasa kan få Europas största batterifabrik till sig.

Tanken är att batterifabriken ska stå klart år 2023. Första spadet beräknas tas under senare delan av 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel