Loord: Miljonsmäll väntar för Nybro

Extra LSS-kostnader på 14,4 miljoner väntar för Nybro kommun under år 2017, enligt Kristdemokraternas Jimmy Loord.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:39, 21 april, 2017

Loord: Miljonsmäll väntar för Nybro
Foto: Faton Pasho

Politikern Jimmy Loord (KD) går till hård attack mot den sittande regeringen i Sverige efter beskedet att kommuner får LSS-kostnader på sin nota.

– Det är en skam för det svenska välfärdssamhället att den rödgröna regering hanterar personer med funktionsvariationer på det här sättet, skriver Loord och fortsätter.

– Just nu blir otroligt många personer av med stora delar av sin personliga assistans när Försäkringskassan fattar allt snävare beslut. Helt färska siffror från Försäkringskassan visar att andelen nybeviljade assistansersättningar minskar drastiskt.

Enligt Loord så blev endast 12% av de nya ansökningarna beviljade under januari månad.

– Jag ser detta som ett stort misslyckande för hela vårt samhälle. Ett samhälles styrka visar sig i hur man förmår att ta hand om de allra mest utsatta. För mig som kristdemokrat så strider detta agerande mot alla principer och värderingar som talar om alla människors lika värde. Jag vill ha ett samhälle där vi kan räkna med varandra och där alla räknas. Vi ska värna och utveckla assistansen – inte avveckla den, skriver Kristdemokraten.

För kommunens del innebär det nu att regeringen skjuter över kostnaderna för dessa individer, vilket innebär att Nybro kommun kommer få kostnader på 14,4 miljoner extra. Något som man inte har budgeterat för.

– Jag blir otroligt frustrerad när Lena Hallengren (S) håller presskonferens och talar om hur mycket pengar länet och kommunerna får när regeringen lägger sin nya budget. Det man inte säger är att man också tar pengar, och det ganska rejält från de mest utsatta i samhället.. Det är inte rättfärdigt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel