Nybro IF värvar 25-årig amerikan

Nybro IF fortsätter att förstärka årets trupp. Nu har amerikanen Sterling Hancock skrivit på för föreningen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:05, 19 april, 2017

Nybro IF värvar 25-årig amerikan
Foto: Mostphotos/Nybro IF

Nybro IF har börjat division 2-säsongen med en vinst och en förlust efter två spelade matcher. Senast borta mot lokalkonkurrenten Lindsdals IF blev det en 2-0 förlust, när bröderna Quist sänkte Nybro.

Inför fortsatt spel har tränaren Tommy Berg fått förstärkning i truppen och ytterligare ett alternativ att använda sig av. Det är nämligen så att Nybro IF har värvat in den 25-årige amerikanen Sterling Hancock från division 4-laget IFK Stockaryd/Rörvik. 

– Vi har fått bra rekommendationer av Sterling både som spelare och som person. Vi hoppas att han smälter in i truppen lika bra som våra andra amerikaner har gjort med sina personligheter och proffessionalitet, skriver föreningen på sin hemsida.

Sterling som kommer från Palo Alto i USA, har de senaste två åren varit i Sverige och spelat fotboll. Den 25-årige amerikanen kan komma att göra debut i den rödvita tröjan hemma mot Vimmerby i den tredje omgången.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blev årets Ingemar Crantz-stipendiat

Nybro-produkten var den åttonde i ordningen som fick ta emot stipendiatet.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.15:06, 11 januari, 2018

Han blev årets Ingemar Crantz-stipendiat
Foto: Faton Pasho

Under hösten 2009 så avled en av de absolut viktigaste personerna för Nybro IF, nämligen Ingemar Crantz. Till hans minne stiftade hans släkte en minnesfond i Nybro IF:s namn, vilken de närmaste i familjen skapade ramarna för fonden som förvaltas av föreningen.

För åttonde året i rad har stipendiet delats ut i samband med inomhusturneringen Nybro Open, till en talangfull ung spelare, tjej eller kill, som har Nybro IF som moderklubb.

Under söndagens finalpass i Nybro Open var det återigen dags för Nybro IF att presentera årets Ingemar Crantz-stipendiat.

Det blev ingen mindre än 16-årige Mohamad Alhomsi. 

– Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp. Han har sedan ha började hos oss gjort en fantastisk utveckling, både som spelare men också som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig, löd en bit av motiveringen.

FaktaMotiveringen i sin helhet: 

Den åttonde stipendiaten som skall få pris av Ingemar Crantz minnesfond har fått priset med följande motivering:

Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp.

Han har sen han började hos oss gjort en fantastisk utveckling som både spelare och som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig.

Han har även en stark social sida och visar alltid upp en positiv attityd med glimten i ögat. Samtidigt så visar han tydligt att han vet vad som krävs för att bli en bra fotbollsspelare, att man måste lägga ner mycket tid och engagemang för att lyckas.

Vinnaren är också en bra ambassadör för Nybro IF.

Nybro IF är mycket stolta att presentera årets Ingemar Crantz stipendiat,

Tidigare stipendiater:
2018 Mohamad Alhomsi
2017: Muhannad Harith
2016 Elias Landström
2015 Filip Lundin
2014 Eric Olsson
2013 Calle Winsth
2012 Vladan Vidovic
2011 Adnan Hadzic

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Profilen återvänder till moderklubben: ”Skönt att få tillbaka honom”

Han lämnade föreningen förra året för spel i Lindsdal. Under Sillyn:s sista dag återvände han hem.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.21:58, 17 december, 2017

Profilen återvänder till moderklubben: ”Skönt att få tillbaka honom”
Foto: Faton Pasho

Nybroprofilen och vänsterbacken Gezim Dalipi har sedan Lindsdals säsong tog slut, varit ett hett villebråd för de lokala klubbarna i regionen. Nybro IF, Madesjö och Orrefors har alla varit på för 33-åringens signatur.

Lotten föll under Silly Seasons sista dag, den 15 december på moderklubben Nybro IF.

– Årets sjunde nyförvärv blev ingen mindre än den evigt unge Gezim Dalipi, som återvänder till moderklubben efter en säsong i Lindsdals IF, skriver föreningen på sin hemsida.

Dalipi har precis genomgått en operation av sitt knä men beräknas vara tillbaka i fotbollsträning under februari månad.

– Det känns riktigt skönt att få tillbaka Gezim till oss igen, en Nybrokille med Nybro IF som moderklubb, kan det bli bättre, skriver föreningen.

Nybro IF räknar med att presentera fyra namn till – då den nuvarande truppen på 16 spelare ska fyllas till 20-man.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Forne Nybroback klar för division 1

Backen byter vitt mot gult: "En modern och löpvillig försvarsspelare".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.10:35, 13 december, 2017

Forne Nybroback klar för division 1
Foto: Mjällby AIF

För några säsonger sedan var Jesper Löfgren en försvarsgeneral i Nybro IF:s backlinje på Victoriavallen. Det fick honom vidare till division 1 och Oskarshamns AIK. 

Efter utebliven succé i Oskarshamn gick flyttlasset vidare för Löfgren, ner till Oskarshamns seriekonkurrent FK Karlskrona 

Nu står det klart att den 20-åriga backen byter återigen klubb – denna gång till det forna Allsvenska-laget Mjällby AIF.

– Vi ser Jesper som en modern och löpvillig försvarsspelare som kan användas både i mittlåset och på högerbacken, skriver föreningen på sin hemsida och fortsätter.

– Jesper är en målmedveten kille med stark ledarmentalitet vars främsta styrkor är passningsspelet och duellsituationerna över hela banan.

Löfgren har tidigare under karriären representerat Kalmar FF, Nybro IF, Oskarshamns AIK och FK Karlskrona. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han tar över efter Tommy Berg

Berg lämnar Nybro IF och ansluter till IFK Berga. Nu är hans ersättare klar.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:56, 6 december, 2017

2 bilder
  • Tobias Heiding tar över som huvudtränare i Nybro IF. Foto: Arkiv
    Tobias Heiding tar över som huvudtränare i Nybro IF. Foto: Arkiv
  • Tommy Berg lämnar Nybro IF för IFK Berga. Foto: Arkiv
    Tommy Berg lämnar Nybro IF för IFK Berga. Foto: Arkiv

Han kom in och bidrog till att rädda Nybro IF från degradering säsongen 2016, men han klarade inte av att stå för samma bedrift under 2017, när laget åkte ut i sista omgången.

Dessförinnan hade Tommy Berg och Nybro IF, så sent som den 1 augusti i år valt att bryta sitt gamla kontrakt på 1,5 år och istället skrivit på ett nytt på 3,5 år – som sträckte sig över säsongen 2020.

Föreningen och Tommy Berg var överens om en längre tids samarbete, där långsiktig utveckling och fortsatt satsning på unga spelare var viktiga i strategin.

– Tommy sa att han gillar långsiktighet och en specifik utveckling, precis som vi i Nybro IF. Oavsett om vi skulle spela i division 2 eller division 3 kommer han att vara kvar så vi kan få både en nystart och kontinuitet. Vi vill bli kommunens lag igen. Något alla strävar efter att nå, sa Patrik Berg då.

Nu står det klart att den 31-åriga Kalmarbon lämnar Nybro IF och är istället klar som assisterande tränare för IFK Berga.

– IFK Berga hörde av sig till Tommy Berg och ville samtala med honom om en tränarroll kort efter att han skrivit på ett 3,5 års avtal med oss. Därefter ringde IFK Berga oss och ville förhandla, säger Patrik Berg och fortsätter.

– Vi har inte och skulle aldrig säga nej till en förening högre upp som ringer och frågar om en spelare eller tränare. Så har vi inte gjort de 10 åren jag har varit här. Vill en förening prata med en spelare eller tränare så får man göra det, så fungerar både den lokala fotbollen och världsfotbollen i övrigt.

Hur löste ni situationen med Tommy?

– Vi frågade Tommy om han ville vara kvar i Nybro IF, vilket han inte ville. Han har alltid varit tydlig med att det är hans egna karriär som gäller i första hand och att han vill komma så högt upp som möjligt. Naturligtvis har vi förståelse för Tommys strävande framåt i sin tränarkarriär, men hans beslut ställde oss i föreningen inför en mycket svår situation under en väldigt viktig period, då arbetet med spelartruppen till nästa år är som intensivast, men allt löser sig säger Berg och fortsätter.

– Men nu lägger vi i föreningen denna händelse bakom oss, och fokuserar i stället framåt. Därför kommer vi inte att kommentera händelsen eller Tommys och IFK Bergas agerande i denna fråga efter detta uttalande, säger Patrik Berg.

Trots en degradering från division 2, flera spelare och en huvudtränare som har lämnat, väljer Nybro IF att fortsätta på den inslagna vägen – nämligen att satsa ungt och ge både spelare och ledare som vill framåt chansen att lyckas.

– Det var många som tyckte att vi skulle satsa på en mer etablerad huvudtränare efter att Alexander Gitselov lämnade oss för Kalmar FF, det sades att det ”kommer inte att hålla” när vi valde att ge Festim Pasho uppdraget som huvudtränare efter 1,5 år som assisterande tränare hos oss, men nu gör vi samma sak då vi satsar ungt och lyfter upp internt, säger Patrik Berg och fortsätter.

– Tobias Heiding tar över som huvudtränare efter att ha varit Tommy Bergs assisterande tränare i 1,5 år. Föreningen ville ge Tobias chansen efter bra jobb som assisterande tränare. Efter en snabb koll med spelartruppen, som var positiva till beslutet, är det riktigt roligt att kunna presentera denna lösning.

Ni väljer att satsa på en så pass ung tränare direkt efter att ha åkt ut division 2?

– Vi ger ju alltid helst chansen till unga spelare/ledare, men ibland väljer vi ett annat val. En del är kritiska till det och tycker säkert vi borde satsa på något etablerat tränarnamn. Det vill vi ju helst bryta för att ge unga chansen, både spelare och ledare, i Nybro och det har vi alltid försökt att göra. Det är Nybro IF, säger Patrik Berg och fortsätter.

– Alla tyckte att spelarna i U21-landslaget skulle spela i landslaget efter EM-guldet. Då var det helt okej att satsa på ungt och nästa idiotiskt att inte göra det. Vi gör det hela nästan hela tiden men får aldrig kredd för det, vilket är rätt så komiskt.

– Sen går det som alla förstår inte alltid att satsa ungt hela tiden, utan man måste ju ibland mixa detta med något etablerat och ibland äldre rutinerade tränare/spelare, typ som vi har gjort med amerikaner för att spetsa till truppen vid behov.

Vid sin sida kommer Tobias Heiding att ha Filip Andersson som spelande assisterande tränare, samt Anders Olsson som assisterande.

– Det här blir en intern lösning, vilket både föreningen och spelartruppen tyckte var ett jättebra alternativ. Det blir en lite förändring men i det stora hela kommer grunderna att finnas kvar, säger Patrik och fortsätter.

– Vi tycker det här är roligt, att bryta normen och gå mot strömmen. Just nu kändes det rätt att ge unga chansen istället för att dra hit en etablerad tränare, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborgs IF testar förre Nybrospelaren

Jesper Löfgren, 20, kommer att provträna med Helsingborgs IF.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.21:28, 5 december, 2017

Helsingborgs IF testar förre Nybrospelaren
Foto: Arkiv

När Helsingborgs IF inleder försäsongen på onsdag kommer att en spelare från FK Karlskrona vara med och provspela med laget.

Det rör sig om den 20-årige försvararen Jesper Löfgren, som startade 25 matcher för FK Karlskrona i division 1 södra under den gångna säsongen.

Det hälsar klubben via sin hemsida.

Löfgren har tidigare spelat i Oskarshamns AIK och Nybro IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng