Nybro IF värvar 25-årig amerikan

Nybro IF fortsätter att förstärka årets trupp. Nu har amerikanen Sterling Hancock skrivit på för föreningen.

Faton Pasho

Kl.17:05, 19 april, 2017

Nybro IF värvar 25-årig amerikan
Foto: Mostphotos/Nybro IF

Nybro IF har börjat division 2-säsongen med en vinst och en förlust efter två spelade matcher. Senast borta mot lokalkonkurrenten Lindsdals IF blev det en 2-0 förlust, när bröderna Quist sänkte Nybro.

Inför fortsatt spel har tränaren Tommy Berg fått förstärkning i truppen och ytterligare ett alternativ att använda sig av. Det är nämligen så att Nybro IF har värvat in den 25-årige amerikanen Sterling Hancock från division 4-laget IFK Stockaryd/Rörvik. 

– Vi har fått bra rekommendationer av Sterling både som spelare och som person. Vi hoppas att han smälter in i truppen lika bra som våra andra amerikaner har gjort med sina personligheter och proffessionalitet, skriver föreningen på sin hemsida.

Sterling som kommer från Palo Alto i USA, har de senaste två åren varit i Sverige och spelat fotboll. Den 25-årige amerikanen kan komma att göra debut i den rödvita tröjan hemma mot Vimmerby i den tredje omgången.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fotboll för alla – ger glädje för LSS-ungdomar

De gör det möjligt för alla ungdomar att spela fotboll.

Faton Pasho

Kl.15:33, 21 februari, 2018

Fotboll för alla – ger glädje för LSS-ungdomar
Foto: Faton Pasho

Duon Christian Pettersson och Emma Coucher satt och tänkte på hur de kunde aktivera LSS-ungdomarna i Nybro under deras fritid – svaret blev fotboll för alla.

Sedan en månad tillbaka har ett 15-tal ungdomar träffats fyra gånger för att aktivera sig med en boll vid fötterna.

– De har pratat om det i flera år inom LSS-verksamheten, att det är svårt att få ungdomarna att komma ut och röra på sig. De blir lätt sittandes hemma på fritiden, säger Christian Pettersson och fortsätter.

– Jag och Emma sa att vi skulle hitta på någonting för dessa ungdomar, vilket resulterade i fotboll för alla.

Sedan tidigare har LSS-ungdomarna sin kubb och mattcurling, och nu även fotboll.

– Vi tänkte mer modernare och någonting alla kan relatera till. Då blev det fotboll. Eftersom vi har en jättefin hall som står tom på dagtid så skickade vi ut ett intresse och det var 13-14 stycken som nappade direkt, säger Pettersson.

Den positiva responsen LSS-ungdomarna gav efter några gånger fick Emma och Christian att söka sig till kommunens största fotbollsförening.

– Från början startade vi det här i egen regi men efter att ha fått så positiv respons så ville vi involvera Nybro IF i det här och fortsätta spela utomhus på Victoriavallen. De var positiva till konceptet och nu kör vi det här tillsammans, säger Christian.

Under tisdagens fjärde gång fanns även ett antal spelare ur Nybro IF:s u-trupp.

– De har sportlov den här veckan och erbjöd sig själva att komma ner och träna lite med ungdomarna, säger Christian.

I framtiden är tanken att Nybro IF FFA (Fotboll För Alla) ska spela matcher mot liknande lag.

– Vi ska försöka få till lite matcher i framtiden. Vi kanske kan möta Kalmars dito eller Vimmerbys på fotbollens dag. Vem vet, avslutar Christian.

 

FaktaVad betyder ordet LSS?
Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. I lagen står det att personer med funktionshinder ska kunna få hjälp att leva som andra. En del personer med funktionshinder behöver mer hjälp.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu kan det anrika arenanamnet säljas

Vill göra som hockeyn: "Vi hoppas naturligtvis att vi utifrån kommunens likabehandlingsprincip också får denna rätt".

Faton Pasho

Kl.13:37, 12 februari, 2018

Nu kan det anrika arenanamnet säljas
Foto: Faton Pasho

I mitten på augusti 2016 öppnade kommunstyrelsen i Nybro kommun dörren och möjligheten för namnbyten på kommunalt ägda arenor i Nybro, när Victoriahallen bytte namn till Liljas Arena.

Nu vill fotbollssektionen gå samma väg. Det anrika namnet Victoriavallen kan snart vara ett minne blott.

– Victoriavallen är en av kommunens mest välbesökta mötesplatser under sommarhalvåret, skriver Per-Ola Johansson från Nybro IF Fotbolls sportgrupp i ett brev och fortsätter.

– Att utveckla och hålla igång en idrottsförening idag kräver många ideella arbetstimmar, men det kräver också ekonomiska resurser. Att hitta intäkter som finansierar verksamheten är en av idrottsföreningarnas största utmaning. Som ett led i detta har därför denna fråga dykt upp i vår förenings styrelse, och inte minst efter att Nybro Vikings IF, fick rätten av Nybro kommun att sälja Victoriahallens namn, där arenan numera heter Liljas Arena, skriver han.

Fotbollsföreningen hoppas nu att kommunen väljer att godkänna försäljningen av arenanamnet – likt hockeyverksamhetens begäran.

– Vi i Nybro IF Fotboll yrkar på att få rätten att sälja arenanamnet för Victoriavallen precis som Nybro Vikings IF fick rätten för ishallen. Att få möjlighet att sälja arenanamnet skulle kunna innebära rejält ökade sponsorintäkter. Vi hoppas naturligtvis att vi utifrån kommunens likabehandlingsprincip också får denna rätt, avslutar Per-Ola Johansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

KLART: Kuggen förlänger med NIF: ”Känns riktig bra”

Den rutinerade backen stannar ett år till i den rödvita dressen.

Faton Pasho

Kl.08:52, 9 februari, 2018

KLART: Kuggen förlänger med NIF: ”Känns riktig bra”
Foto: Arkiv

Tobias Heidings lagbygge börjar sakta men säkert fyllas på. Senast på tur att förlänga sitt kontrakt med Nybro IF är den rutinerade backen Fredrik Johansson. 

– Det har varit lite tveksamheter kring Fredriks fortsättning hos oss eller inte, detta på grund av hans studier som tar mycket tid. Nu är det dock klart att han spelar sina hemmamatcher på Victoriavallen under säsongen 2018, skriver föreningen.

Säsongen 2018 blir Johanssons femte säsong i Nybrotröjan.

– Det känns riktigt bra att Fredrik stannar hos oss då vi är i behov av lite äldre rutinerade spelare till vår unga trupp. Detta blir Fredriks femte säsong hos oss efter att han kom till oss från Bergkvara AIF inför säsongen 2014, skriver föreningen.

Sedan tidigare står det klart att Alexander Kungsman och Nika Chkheidze lämnar NIF för spel i Lindsdals IF. Dessutom blir det inget spel för nyförvärvet Viktor Johansson i den rödvita dressen.

– Tyvärr så verkar det inte bli något spel för Viktor Johansson hos oss då han fått ett jobb som krockar med våra träningar, avslutar klubben.

Nybro IF har för närvarande 16 man i truppen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Silver i säsongens sista inomhusturnering

Nye tränare vill ha in fem spelare till inför säsongen.

Faton Pasho

Kl.07:09, 21 januari, 2018

Silver i säsongens sista inomhusturnering
Foto: Faton Pasho

Sedan serien tog slut i höstas och degraderingen från division 2 blev ett faktum så har Nybro IF stuvat om en hel del inför återkomsten i division 3.

Flera tunga pjäser har lämnat och in har nytt blod kommit in spelartruppen och tränarstaben.

Den 6 december blev det klart att Tobias Heiding tar över huvudansvaret som Nybro IF:s tränare istället för Tommy Berg och den första tiden har varit allt annat än en smekmånad.

LÄS MER: Han tar över efter Tommy Berg

Laget har haft en del manfall och saknar i princip fem namn att fylla spelartruppen med.

– Vi hade ett upptaktsmöte i veckan där alla som är klara för oss var där. Vi behöver en del spelare till för att truppen ska kännas fulländad, säger Tobias Heiding och fortsätter.

– Det handlar om fem spelare till ungefär. Vi har en del krokar ute, så som Fredrik Johansson som inte har signat något med oss än så vi väntar på hans påskrift. Sedan är det inte lätt då många lag redan har spikat sina trupper, vilket gör det svårt för oss att röra.

Med nya och unga spelare i spelartruppen kan målen för division 3 säsongen se annorlunda ut för Nybro IF i år.

– Vi har inte satt något mål än, vi får se hur truppen ser ut först. Målet vi har satt hittills är att vi ska trivas som ett lag och jobba hårt för varandra. Man behöver inte alltid ha ett resultatmål utan man kan ha ett prestationsmål istället, säger tränaren Tobias Heiding.

Efter en blandad inomhussäsong kunde division 3-laget från Nybro knipa en andraplats i säsongen sista, när OCAB-cup gick av stapeln.

– Vi spelade två cuper i mellandagarna. Den första var annandagscupen där jag tyckte vi spelade riktigt bra. Vi hade unga killar med oss där hälften var från vårt division 6-lag. Sedan spelade vi nyårscupen där vi gör en halvdålig turnering. Vi hade manfall och ingen målvakt, säger han och fortsätter.

– Vi avslutar dock med att göra en bra turneringen här i Ocab-cup där vi kniper en andraplats efter att ha förlorat mot SSG på straffar i finalen, säger han.

Snart har det gått två månader sedan Tobias Heiding klev in i rampljuset efter att ha tagit över ansvaret från Tommy Berg. Känslan hos den unge tränaren är inledningsvis bra.

– Det har känts bra. För min del känns det som att man har koll på läget, men det får andra bedöma, avslutar han och skrattar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blev årets Ingemar Crantz-stipendiat

Nybro-produkten var den åttonde i ordningen som fick ta emot stipendiatet.

Faton Pasho

Kl.15:06, 11 januari, 2018

Han blev årets Ingemar Crantz-stipendiat
Foto: Faton Pasho

Under hösten 2009 så avled en av de absolut viktigaste personerna för Nybro IF, nämligen Ingemar Crantz. Till hans minne stiftade hans släkte en minnesfond i Nybro IF:s namn, vilken de närmaste i familjen skapade ramarna för fonden som förvaltas av föreningen.

För åttonde året i rad har stipendiet delats ut i samband med inomhusturneringen Nybro Open, till en talangfull ung spelare, tjej eller kill, som har Nybro IF som moderklubb.

Under söndagens finalpass i Nybro Open var det återigen dags för Nybro IF att presentera årets Ingemar Crantz-stipendiat.

Det blev ingen mindre än 16-årige Mohamad Alhomsi. 

– Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp. Han har sedan ha började hos oss gjort en fantastisk utveckling, både som spelare men också som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig, löd en bit av motiveringen.

FaktaMotiveringen i sin helhet: 

Den åttonde stipendiaten som skall få pris av Ingemar Crantz minnesfond har fått priset med följande motivering:

Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp.

Han har sen han började hos oss gjort en fantastisk utveckling som både spelare och som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig.

Han har även en stark social sida och visar alltid upp en positiv attityd med glimten i ögat. Samtidigt så visar han tydligt att han vet vad som krävs för att bli en bra fotbollsspelare, att man måste lägga ner mycket tid och engagemang för att lyckas.

Vinnaren är också en bra ambassadör för Nybro IF.

Nybro IF är mycket stolta att presentera årets Ingemar Crantz stipendiat,

Tidigare stipendiater:
2018 Mohamad Alhomsi
2017: Muhannad Harith
2016 Elias Landström
2015 Filip Lundin
2014 Eric Olsson
2013 Calle Winsth
2012 Vladan Vidovic
2011 Adnan Hadzic

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng