Nybro IF värvar 25-årig amerikan

Nybro IF fortsätter att förstärka årets trupp. Nu har amerikanen Sterling Hancock skrivit på för föreningen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:05, 19 april, 2017

Nybro IF värvar 25-årig amerikan
Foto: Mostphotos/Nybro IF

Nybro IF har börjat division 2-säsongen med en vinst och en förlust efter två spelade matcher. Senast borta mot lokalkonkurrenten Lindsdals IF blev det en 2-0 förlust, när bröderna Quist sänkte Nybro.

Inför fortsatt spel har tränaren Tommy Berg fått förstärkning i truppen och ytterligare ett alternativ att använda sig av. Det är nämligen så att Nybro IF har värvat in den 25-årige amerikanen Sterling Hancock från division 4-laget IFK Stockaryd/Rörvik. 

– Vi har fått bra rekommendationer av Sterling både som spelare och som person. Vi hoppas att han smälter in i truppen lika bra som våra andra amerikaner har gjort med sina personligheter och proffessionalitet, skriver föreningen på sin hemsida.

Sterling som kommer från Palo Alto i USA, har de senaste två åren varit i Sverige och spelat fotboll. Den 25-årige amerikanen kan komma att göra debut i den rödvita tröjan hemma mot Vimmerby i den tredje omgången.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro värvar ungt: ”Fantastiskt skönt”

Mitt i slutspurten av division 2 har Nybro IF säkrat två unga spelare inför nästkommande säsong.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:11, 21 augusti, 2017

Nybro värvar ungt: ”Fantastiskt skönt”
Aldrin Zhuta och Liridon Hasani. Foto: Nybro IF

Nybro IF är mitt inne i slutspurten av division 2 och kämpar för att säkra kontraktet inför nästkommande säsong. Något som man redan har säkrat är två unga nyförvärv i form av Aldrin Zhuta och Liridon Hasani från Flygsfors/Gadderås IF.

– De har varit med oss lite till och från på träningarna i tre säsonger, men som nu känns mogna att ta klivet upp och konkurrera i vårt a-lag, skriver föreningen på sin hemsida.

De två 17-åriga killarna, med Nybro IF som moderklubb har de senaste säsongerna spelat regelbundet seniorfotboll i division 5 – vilket har gjort de väl förberedda inför det som komma skall.

– Vi var med och pratade med dem båda när de lämnade Pukeberg för tre år sedan, men båda kände att det var för tidigt att komma till oss redan då. Efter att ha tränat med oss under vissa perioder kände de båda att det nu var dags att ta klivet upp, skriver föreningen.

17-åriga Aldrin Zhuta och Liridon Hasani kontrakt sträcker sig i tre säsonger, med start från och med 2018.

– Vi arbetar väldigt hårt med att tänka långsiktigt och försöker nå våra mål på både kort och lång sikt. Dessa underskrifter känns fantastiskt sköna att redan nu ha klara inför säsongen 2018.

Bägge spelarna kommer att spela klart säsongen i Flygsfors/Gadderås IF innan de ansluter till Nybro IF.

Även Orreforsprodukten, Björn Olsson från division 3-laget Älmhult har anslutit till Nybro IF – för att hjälpa laget att säkra en division 2-biljett.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO IF – IFK MALMÖ 1-1

Succén fortsätter för supersuben – räddade en poäng

Eric Olsson räddade en poäng åt Nybro IF i hemmamötet mot IFK Malmö.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:22, 20 augusti, 2017

Succén fortsätter för supersuben – räddade en poäng
Erik Olsson ordnade en poäng mot IFK Malmö. Foto: Faton Pasho

Fyra mål på fyra inhopp för Eric Olsson i division 2. Det är facit för seriens allra hetaste supersub för tillfället – efter att ha räddat en poäng hemma mot IFK Malmö under söndagen.

Matchen mellan Nybro IF och IFK Malmö stod länge och vägde där första halvlek slutade 0-0. Även i andra halvlek var det länge mållöst och många på Victoriavallen trodde att det skulle sluta 0-0 i regnet. Men lagen ville annat.

I den 82 matchminuten tog gästerna från Malmö ledningen med 1-0 på nick efter en hörna och hemmalaget Nybro såg väldigt decimerat ut. Det var då supersuben Eric Olsson klev in och räddade en poäng åt Nybro.

Efter ett fint slaget inlägg av Oscar Sandin kunde Eric Olsson hoppa högst och nicka in kvitteringen 1-1 på stopptid.

– Jag vet inte vad man ska säga, lika härligt som när man gjorde de andra målen. Att få komma in och göra en skillnad, det är det jag är mest glad för, säger poängräddaren direkt efter slutsignalen.

Fyra mål på lika många inhopp – du lever verkligen upp till namnet supersub?

– Jag försöker leva upp till namnet och det har funkat hittills. Det känns bra. Jag håller på att jaga de andra i laget som har mest mål. Jag tror de ligger på fem och jag har stänkt dit fyra nu. Så det är bara ett inhopp till så är jag ifatt, säger Eric Olsson.

Ni har fem poäng på fyra matcher under höstsäsongen – vad ska ni göra för att fortsätta hålla den här trenden? 

– Vi ska fortsätta med det spelet vi har haft i början på höstsäsongen. Vi har fått ett bra spel och kommit in i det väldigt bra. Det gäller bara att fortsätta att tro på Tommys spelidé så kommer det gå galant, avslutar Eric.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Superderbyt flyttas: ”Hade missat det helt”

Superderbyt mellan Nybro IF och Kalmar FF den 24 augusti flyttas på grund av Champions League.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.12:01, 19 augusti, 2017

Superderbyt flyttas: ”Hade missat det helt”
Foto: Arkiv

För drygt tio dagar sedan lottades den andra omgången av Svenska cupen, där det stod klart att Nybro IF ställs mot den gamle ärkerivalen Kalmar FF i slutet på augusti.

LÄS MER OM LOTTNINGEN HÄR!

Intresset för superderbyt den 24 augusti har varit något enormt, då endast ett fåtal sittplatser finns tillgängliga.

– Vi räknar med att det kommer 1 000 personer från Kalmar-hållet och ungefär 1 000 från Nybro. Vi har ett fåtal sittplatser kvar men man behöver inte vara orolig för det, vi har plats så det räcker till alla, säger Nybro IF:s sportchef Patrik Berg. 

Under onsdagen stötte föreningen på ett problem – man hade nämligen glömt att Svenska Fotbollsförbundet gått ut med informationen om att inga matcher får starta efter klockan 18.30 den 24 augusti på grund av Champions League. 

– Vi hade missat det helt och i dag fick vi en påminnelse om att matchen måste starta senaste 18.30, säger Patrik Berg och fortsätter.

– Så jag har meddelat alla parter den nya tiden och det är den som gäller.

 

FaktaSvenska cupen – andra omgången:
Nybro IF – Kalmar FF


Datum: 24 Augusti 

Tid: Kl. 18.30

Plats: Victoriavallen 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO IF–ÖSTERLENS FF

Berg: ”Viktigt att vi går för en seger hemma”

Nybro IF tar emot Österlen på Victoriavallen, där fokus ligger på att själva styra matchen.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.07:06, 13 augusti, 2017

Berg: ”Viktigt att vi går för en seger hemma”
Tommy Berg. Foto: Arkiv

Nybro IF tar emot seriens målgladaste lag, Österlens FF, hemma på Victoriavallen. En match där fokuset ligger på att själva styra matchen och inte låta det bollskickliga Österlen äga bollen så mycket. En tuff match, där Nybro har medvind i ryggen efter en bra prestation mot Vimmerby(2-2) senast och ett bra läge i truppen.

– Vi träffade bra mot Vimmerby i senaste matchen, även om vi var intresserade av att vinna matchen. Vi skapade mycket målchanser, vilket vi ville inför matchen, säger tränare Tommy Berg.

Inför matchen mot Österlen har Tommy Berg belyst vikten av att äga bollen mot det målglada Skånelaget. Där tränare Berg förutspår en idrottsklyscha, anfall är bästa försvar.

– Vi ska anfalla själva i matchen, eftersom de är duktiga framåt. De gillar att anfalla och ha boll. Så vi vill svara genom att anfalla själva och hålla i bollen mycket, säger Berg.

Från förra matchen är mittbacken Armin Mujkic tillbaka i truppen efter en avstängning. Däremot är backkollegan Oscar Sandin ej brukbar, då han har en skadekänning. Under söndagens match tyder mycket på att nyförvärven Phil Fives och Simon Megally kan göra hemmapremiär.

– Det är viktigt att vi går för en seger hemma och inte fokuserar så mycket på annat, säger Berg.

Matchen spelas på söndag, klockan 15:00 på Victoriavallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO IF – KALMAR FF

KLART: Då spelas klassiska cupderbyt

Förra veckan lottades Kalmar FF in mot Nybro IF i Svenska cupens andra omgång. Nu är det klart när matchen ska spelas.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:20, 8 augusti, 2017

KLART: Då spelas klassiska cupderbyt
Foto: Bildbyrån

– Det är ett drömmotstånd att få, både för klubben och spelarna. Det är en dubbel jackpot, sade Nybro IF:s Patrik Berg efter beskedet att Nybro IF lottats mot Kalmar FF i Svenska cupen.

Nybro IF tog sig vidare till den andra omgången genom att besegra Kalmar AIK på Fredriksskans. Kalmar FF och övriga Superettan- och allsvenska lag går in i den andra omgången.

– Det är jäkligt kul måste jag säga. Jag tycker att det är precis det här som är det riktigt goa med Svenska cupen, sade Kalmar FF:s assisterande tränare Henrik Rydström.

Nu är det klart när matchen ska spelas. Det blir torsdagen den 24 augusti som det klassiska mötet går av stapeln på Victoriavallen i Nybro.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng