SILLY SEASON

Nybro IBK värvar från konkurrent

Nybro IBK rustar inför lagets andra säsong i division 2. Nu har man gjort klart med en powerforward från en seriekonkurrent.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:35, 18 april, 2017

Nybro IBK värvar från konkurrent
Andreas Johansson, Borgholms IBK och Ola Holgersson, Gantesbo IBK, har skrivit på för Nybro IBK i division 2-innebandyn. Foto: Privat

Förra veckan skrev 24Nybro.se om tränaren Christian ”Gunte” Gunnarssons kontraktsförlängning. Nu har klubben gjort klart med två nya spelare.

Forwarden Andreas ”Adde” Johansson har de två senaste åren varit spelande tränare i Borgholms IBK. Förra säsongen gjorde han 22 poäng, 14 mål och 8 assist, hos ölänningarna.

– ”Adde” är en powerforward som kommer tillföra mycket med sin speed och sitt tuggande på planen. Han är en spelare som man hatar att möta men som man älskar att ha i sitt lag. En vinnarskalle, säger NIBK:s sportchef Daniel Gottschlich.

Gantesbos talangfulle målvakt Ola Holgersson har även han valt att skriva på för division 2-klubben.

– I Ola får vi in en ung målvakt med mycket stor potential, rörlig, snabb och bra utkast. Så målvaktssidan ser oerhört stark ut inför nästa säsong, säger sportchefen.

Nybro IBK presenterar även en viktig kontraktsförlängning. Simon Eriksson som noterades för 38 poäng den gångna säsongen, fördelade på 16 mål och 22 assist, är klar för en ny säsong i den röda tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

lokalinnebandy

Innebandylag drar sig ur division 2

"Jag tror alla inblandade tycker att det känns bra", säger klubbens ordförande.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:17, 22 maj, 2017

När serieindelningen till kommande innebandysäsong släpptes saknades ett lokalt innebandylag i division 2: Borgholms IBK.

– Det var lite tufft redan förra säsongen. Vi kommer göra en nystart med fokus på ungdomarna i division 4, säger BIBK:s ordförande Anette Wickholm.

Klubben har haft problem med att få ihop folk och spelare har redan lämnat för andra lokala lag.

– Jag tror alla inblandade tycker att det känns bra. Basen i laget kommer vara spelare som är kvar, sedan fyller vi på med de yngre, säger Wickholm.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rivig forward förstärker Nybro IBK

Nybro IBK plockar in 25-årig forward från division 3.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:01, 14 maj, 2017

Rivig forward förstärker Nybro IBK
David Ohlsson är klar för Nybro IBK. Foto: Privat

På söndagen presenterade Nybro IBK ytterligare ett nyförvärv inför lagets andra raka säsong i division 2.

Forwarden David Ohlsson från division 3-klubben Sandbäckshults IBK i division 3 är klar för hårdsatsande NIBK.

De tre senaste säsongerna har Ohlsson noterats för 48 poäng i SIBK-tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Joelssons guldjubel – utsedd till matchens lirare i SM-finalen

Nybro IBK-produkten och förre FBC Kalmarsund-forwarden Sofia Joelsson öppnade målskyttet och noterades för totalt tre poäng i SM-finalen när hennes IKSU tog hem guldet i Globen på lördagen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:10, 22 april, 2017

Joelssons guldjubel – utsedd till matchens lirare i SM-finalen
Sofia Joelsson jublar efter sitt 1-0-mål i SM-finalen. Foto: Bildbyrån

Sofia Joelsson från Nybro var en av förgrundsfigurerna när IKSU tog hem klubbens första guld sedan säsongen 2011/2012.

Joelsson öppnade målskyttet i finalen i Globen när hon satte 1-0 11.26 in i andra perioden. Drygt två minuter senare var hon inblandad i Josefina Eiremos 2-0-mål och noterades för ytterligare en poäng när hon passade fram till 4-1-målet som kom i tom kasse.

– Det går inte att beskriva, det är så jävla underbart, säger guldhjälten.

Du gjorde ditt livs match också?
– Ja, det kändes bra och jag hade bra fart under fötterna.

IKSU vann finalen mot KAIS Mora med 4-1 och Joelsson utsågs till matchens lirare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

”Gunte” stannar i Nybro – nobbade FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsunds damer kom med en förfrågan – men Christian "Gunte" Gunnarsson väljer att stanna i Nybro IBK. "Jag hade kontrakt med Nybro över nästa säsong också", säger han.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:21, 13 april, 2017

”Gunte” stannar i Nybro – nobbade FBC Kalmarsund
Christian "Gunte" Gunnarsson stannar i Nybro IBK efter att ha tackat nej till FBC Kalmarsunds damer. Foto: Arkiv

Kalmarsunds damer trillade ur SSL förra säsongen. Inför omstarten i allsvenskan fick Nybro IBK-tränaren Christian ”Gunte” Gunnarsson frågan – men tackade nej.

– Jag hade kontrakt med Nybro över nästa säsong också. Sedan krävs det väldigt mycket tid på den nivån som FBC är och vill vara på, säger ”Gunte”.

Redan nu ser det ljust ut för NIBK som klarade sig kvar som nykomling i division 2-innebandyn den gångna säsongen.

– Vi har förlängt med 10-12 spelare redan, så det ser väldig bra ut. Det är många som är sugna.

Bland de som valt att förlänga över nästa säsong återfinns bland andra Samuel Slättman, Elof Laakso, André Nilsson, Martin Ludvigsson och Alexander Franzén.

– Sedan har Victor ”VG” Gunnarsson aviserat att han ska ta upp innebandyn igen efter en säsongs frånvaro. Där får vi ett klassförvärv.

Dessutom har en trio från Ljungbyholm plockats in. Målvakten Sebastian Fransson, backen Jonas Lorentzon och forwarden August Ivarsson ansluter samtliga från division 4-klubben.

– Vi hoppas även på att få in Andreas Johansson (spelande tränare i Borgholms IBK förra säsongen). Det vore skönt att få ett avslut med honom. Han skulle lämna besked efter helgen, säger ”Gunte”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Det är en förmån att få vara tränare för de här killarna”

Nyrbo IBKs pojkar födda 03 lag åkte till Warbergspelen och gjorde succé. Där laget efter många välspelade matcher och tappra insatser gjorde sig klara för finalspel.

victorgrusell

victorgrusell

Kl.07:37, 10 april, 2017

2 bilder
  • Nybro IBKs P-03, hela laget i Warbergsspelen Foto: Anders Lundell
    Nybro IBKs P-03, hela laget i Warbergsspelen Foto: Anders Lundell
  • Silvermedaljen som laget vann Foto: Anders Lundell
    Silvermedaljen som laget vann Foto: Anders Lundell

Nybro IBKs P-03 lag i Innebandy packade innebandyväskorna och åkte till till Varberg över helgen för att delta i innebandyturneringen Warbergsspelen. 15 utespelare och 2 målvakter följde med på resan, där laget övernattade i Varberg under helgen.

– Det är en återkommande grej vi har gjort med killarna. Vi var med även förra året i turneringen och nu i var vi minutiöst förberedda på uppgiften, säger tränare Anders Lundell.

Nybro IBK hamnade i grupp H tillsammans med värdlaget Warberg IBF, Bjärred IBK och Sandareds IBS. I gruppen slutade laget på en tredjeplats och blev däremed klara för B-slutspelet som började på lördagskvällen mot SST NET Landskrona IBK. En åttondelsfinal som Nybro vann med 3-1.

– Killarna kämpar fantastiskt bra i alla matcher och det är verkligen kul att se. Det är utvecklande för killarna att spela matcher så här, säger Anders Lundell.

På söndagsmorgonen spelade laget kvartsfinal mot Hallandslaget Bua IF, en match som Nybro IF vände från ett 1-3 underläge och till en vinst med 5-3 efter två mål av Kevin Persson bland annat. Två timmar senare spelade laget en spännande semifinal mot Sandö IBK, en match som krävde ett straffavgörande för att kunna skicka ett lag till finalen. I straffavgörandet drog Nybro IF det längsta strået och blev klara för final i cupen. En final där Västerås IBS stod för motståndet.

– De har kämpat fantastiskt bra och det är kul att se att vi vunnit många av matcherna genom att vända från underläge. Det är starkt att kunna gå in och avgöra en semifinal genom straffar. Det är en förmån att få vara tränare för de här killarna, säger Anders.

I finalen kämpade Nybrokillarna tappert mot Västerås. Efter att ha åkt på ett 3-1 underläge efter första perioden, lyckades Nybro reducera till 3-2 och i matchen slutskede tvingas Västerås målvakt till en fantastisk räddning och resultatet står sig. Nybros P-03 lag tar silver i Warbergsspelen och blickar fram emot nästa års innebandysäsong och upplaga av Warbersspelen.

– Vi har gjort en kanonturnering och killarna ska vara oerhört stolta. Just nu är det mycket besvikna, men det är så det ska vara. Nästa år, nya matcher och nya segrar, säger Anders Lundell efter finalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nybro överraskade i Varberg: ”Imponerad över laginsatsen”

Nybro IBK:s pojkar födda 2005 åkte till Varberg under helgen för att medverka i innebandyturneringen Warbergsspelen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:26, 4 april, 2017

Nybro överraskade i Varberg: ”Imponerad över laginsatsen”
Nybro IBK. Foto: Privat

Innebandyturneringen Warbergsspelen gick av stapeln under helgen. 32 lag från hela Sverige hade samlats för att spela matcher i den ”kämpande klassen”, där inga segrare korades.

Nybro IBK:S pojkar födda 2005 åkte till Varberg under helgen för att medverka i innebandyturneringen.

– Vi valde att åkta till Warbergsspelen på grund av att vi vet att det är en bra turnering. Vi har såg enbart vinster i att åka iväg tillsammans med laget en helg för att öka gemenskapen och förbättra lagmoralen, säger tränarna Tobias Fagergård, Tomas Nyman och Mattias Augustsson. 

Nybropojkarna kom ut taggade och var på tårna trots att resultaten inte räknades.

– Laget har presterat innebandy på hög nivå hela helgen och genomfört matcherna efter det som vi tränat på under hela säsongen, säger tränarna.

Under lördagen spelade Nybro IBK:s pojkar födda 2005 tre matcher med gott resultat och två matcher på söndagen.

– Vi ville främst framhäva kämparandan och insatsen laget visade mot hemmalaget Warberg som vi visste höll hög klass. Vi hade gott om stöd på läktaren under hela turneringen men i matchen mot Warberg var upplevelsen som att vi spelade inför fulla läktare, säger Tobias Fagergård.

Efter en helg med spelarna är tränarna oerhört stolta över laginsatsen på alla plan.

– Vi är oerhört imponerade över hur laget ställt upp för varandra i helgen och att de företrätt klubben på bästa sätt. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.