Nybro IBK värvar från konkurrent | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
SILLY SEASON

Nybro IBK värvar från konkurrent

Nybro IBK rustar inför lagets andra säsong i division 2. Nu har man gjort klart med en powerforward från en seriekonkurrent.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:35, 18 april, 2017

Nybro IBK värvar från konkurrent
Andreas Johansson, Borgholms IBK och Ola Holgersson, Gantesbo IBK, har skrivit på för Nybro IBK i division 2-innebandyn. Foto: Privat

Förra veckan skrev 24Nybro.se om tränaren Christian ”Gunte” Gunnarssons kontraktsförlängning. Nu har klubben gjort klart med två nya spelare.

Forwarden Andreas ”Adde” Johansson har de två senaste åren varit spelande tränare i Borgholms IBK. Förra säsongen gjorde han 22 poäng, 14 mål och 8 assist, hos ölänningarna.

LÄS MER: ”Gunte” stannar i Nybro – nobbade FBC Kalmarsund

– ”Adde” är en powerforward som kommer tillföra mycket med sin speed och sitt tuggande på planen. Han är en spelare som man hatar att möta men som man älskar att ha i sitt lag. En vinnarskalle, säger NIBK:s sportchef Daniel Gottschlich.

Gantesbos talangfulle målvakt Ola Holgersson har även han valt att skriva på för division 2-klubben.

– I Ola får vi in en ung målvakt med mycket stor potential, rörlig, snabb och bra utkast. Så målvaktssidan ser oerhört stark ut inför nästa säsong, säger sportchefen.

Nybro IBK presenterar även en viktig kontraktsförlängning. Simon Eriksson som noterades för 38 poäng den gångna säsongen, fördelade på 16 mål och 22 assist, är klar för en ny säsong i den röda tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Backbjässen förlänger med Nybro

Den stabile och reslige backen har förlängt sitt kontrakt med två år.

Faton Pasho

Kl.10:46, 8 maj, 2018

Backbjässen förlänger med Nybro
Foto: Faton Pasho

Nybro IBK fortsätter rusta upp inför kommande innebandysäsong i division 2. Föreningen har gjort klart med den stabile och reslige backen Samuel Slättman, som har förlängt sitt kontrakt med två år.

– Samuel har tillhört stommen i laget länge och är en trygghet att ha på planen. Förutom starka insatser i förvaret är han en spelare som fungerar över hela banan, skriver föreningen på sin hemsida. 

Förra säsongen stod Slättman för nio poäng framåt och rena rama väggen bakåt.

– Samuel agerar oerhört lugnt på planen och blir väldigt sällan stressad i tajta situationer. Därmed skapar han ett lugn i hela laget, avslutar föreningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Nybro förlänger med backkugge

Han är klar för ännu en säsong i klubben.

Faton Pasho

Kl.09:12, 3 maj, 2018

KLART: Nybro förlänger med backkugge
Foto: Faton Pasho

Den 27-årige backen Victor Gunnarsson stannar i Nybro IBK, det meddelar klubben på sin hemsida.

– Victor sliter alltid 100 procent i matcherna och hans manade ord till lagkamraterna hörs ofta i hela hallen. Vi är därför oerhört glada över att Victor skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, skriver föreningen på sin hemsida.

Backen stod för en godkänd säsong i herrarnas division 2, där han noterades för två mål och tio assist på 20 matcher i den röda-tröjan.

Kontraktet är skrivet på ett år.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrotjej stod för hattrick när Sverige inledde med storseger

”Satsar på målrekordet”.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.14:04, 27 april, 2018

Nybrotjej stod för hattrick när Sverige inledde med storseger
Foto: Bildbyrån.

Euro Floorball Tour inleddes på fredagsförmiddagen för damlandslaget mot Tjeckien i Åsa Karlssons första match som huvudansvarig förbundskapten. En match där Täby Julia Croneld, KAIS Moras Frida Bäfve, Rönnby Västerås Karin Nygren och Jönköpings Gabriella Strandberg gjorde landslagsdebut. Sverige vann med klara 10-2. Efter den första perioden var det dock 1-1.

– Det var en nervös första period för många. Ett nytt spelsystem för en stor del av spelarna och vi har bara haft en träning. I andra och tredje perioden gick vi fullt ut och fortsatte jobba med vårt spel. Det var en rolig match där vi kunde köra vårt offensiva försvarsspel, säger Åsa Karlsson.

Sveriges målskytt i den första perioden var Nybrotjejen Sofia Joelsson som totalt gjorde 3 mål i matchen.

—Första perioden hade dem lite bättre tryck men vi kom igång till andra perioden. Jag gjorde en helt okej match. Det är första matchen efter en lång säsong men det var kul att få sätta några bollar, säger Joelsson och fortsätter:

—  Jag satsar på målrekordet. Det måste jag ju göra. Har man väl börjat göra mål får man ju fortsätta att satsa. Jag kan ju inte sluta göra mål nu.

5-2 efter den andra perioden utökades till 10-2 och Sverige fick en bra start i första landskampen efter VM-guldet. Debutanterna fick lovord efter matchen.

— Debutanterna gjorde en bra första landskamp. Julia Croneld var het framför kassen, hon ska ju vara där. Frida Bäfve och Karin Nygren gjorde en fin match på en helt ny position. Det kan vara en utsatt position att spela libro, men de tog sig an uppgiften med bra pondus och bra fart. Gabriella Strandberg fick några byten i sista perioden och gjorde det bra, säger Åsa Karlsson.

Jonathan Rudman

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrotränaren på väg in i FBC: ”Ser intressant ut”

Han var med på Färjestadens IBK:s resa upp till SSL. Nu kan forne backgiganten vara på väg tillbaka till FBC Kalmarsund. "Ser intressant ut."

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:39, 24 april, 2018

Nybrotränaren på väg in i FBC: ”Ser intressant ut”
Christian "Gunte" Gunnarsson och Tom Holmqvist kan komma att komplettera Adam Kallenberg i FBC Kalmarsunds tränartrio kommande säsong i SSL. Foto: Arkiv.

De senaste säsongerna Christian ”Gunte” Gunnarsson basat över Nybro IBK i division 2. Efter det gångna spelåret fick han, trots föreningens bästa placering någonsin, inte förlängt kontrakt med klubben och nu är han istället högaktuell för en tränarroll i FBC Kalmarsunds SSL-organisation, vilket Barometern var först med att berätta om.

– Han har fått en förfrågan, bekräftar Per Viberg, klubbchef i Kalmarsund.

LÄS MER: Klubbchefens besked: Han tränar FBC Kalmarsund nästa säsong

Adam Kallenberg är sedan tidigare klar för en fortsättning som huvudtränare och nu är även assisterande Tom Holmqvist aktuell för en fortsättning.

– Det fungerade väldigt bra med Adam och Tom, däremot har Tom ett jobb som gör att han inte alltid kan vara med. Vi har vänt och vridit på alla stenar och försökt hitta människor med passion som vill vara med, där kommer ”Gunte” in i bilden, säger Viberg.

Christian ”Gunte” Gunnarsson var med på Färjestadens IBK:s resa genom seriesystemen som kulminerade i SSL-avancemanget. Inom kort kan han bli klar för en assisterande tränarroll i klubben.

– Självklart är det intressant och kul att ha fått frågan. Det är regionens bästa lag, säger han och fortsätter:

– Vi har haft ett möte och ska ha en ny kontakt i dag för att kolla lite detaljer. Men upplägget som vi pratat om ser intressant ut, men sen ska allt klaffa med familj och annat.

Per Viberg hoppas på ett snabbt avslut.

– Förhoppningsvis innan veckan är slut, säger han.

Detsamma gäller för Visby IBK-målvakten Kalle Bending, som besökte FBC Kalmarsund i helgen.

– Där vill vi ha besked på söndag om det blir ett ja eller nej, säger Per Viberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han tar över efter Gunte

Nybro IBK har gjort klart med Gunnarssons ersättare.

Faton Pasho

Kl.13:53, 11 april, 2018

KLART: Han tar över efter Gunte
Foto: Faton Pasho

I slutet av mars blev det officiellt Christian ”Gunte” Gunnarsson fick, efter en historisk placering med Nybro IBK, lämna föreningen och sin roll som huvudtränare.

– Jag har inte fått en förklaring till varför jag får lämna. Det är klubben som har tagit det beslutet och då får man acceptera det, sa Gunte när 24Nybro nådde honom.

Nu går Nybro IBK ut med att föreningen har gjort klart med Guntes ersättare och det blir ingen mindre än den forne spelaren Jonathan Rudholm, som kliver in som ny huvudtränare för herrlaget.

– Jonathan klev in som assisterande tränare för laget i januari och var en starkt bidragande faktor till att laget gjorde en stark avslutning på säsongen och slutade på trygg mark i tabellen, skriver föreningen i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Jonathan har precis som vi skrev då ett stort förtroende från laget och är en lyhörd, engagerad och närvarande person. Vi är övertygade om att hans engagemang kommer att kunna lyfta laget ytterligare nästa säsong.

Föreningen har även gjort klart med Rudholms kollega och lagets assisterande tränare och det blir Nybro Flames förre tränare Andreas Kjellström som kliver in i den rollen.

–  Andreas med bakgrund inom hockeyn är en person med pedagogiska ledaregenskaper och har stort kunnande inom fys-området, ödmjuk men tuff kan vi väl säga, skriver föreningen.

Nybro IBK har sedan tidigare gjort klart med lagkapten Elof Laakso och förra säsongens poängkung André Nilsson inför nästa

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng