Nybros vikingar starkast i Lundacupen

Nybro Vikings C-pojkar gick obesegrade genom cupen i Lund.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:34, 17 april, 2017

Nybros vikingar starkast i Lundacupen
Det vinnande laget! Foto: Magnus Ekeros

Under påskhelgen befann sig Nybro Vikings C-pojkar i Lund för att spela Lundacupen. Cupen var en avslutning på årets säsong och man avslutade på bästa möjliga sätt – genom cupvinst.

Man startade helgen genom att vinna med klara 6-1 mot Osby. Detta följdes sedan upp med en 4-1-seger mot Helsinborg och ytterligare ett par stabila vinster innan finalen väntade.

Där mötte man Helsingborg som man redan i gruppspelet slog relativt enkelt. Men finalen blev betydligt mer nervkittlande men till sist stod Nybros vikingar som segrare – matchen slutade 1-0.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – TYRINGE 4-1

Nyförvärvet visade vägen i hemmadebuten

Nybro Vikings knep sin andra raka seger på lika många matcher när Tyringe besegrades i hemmapremiären med 4-1.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.22:04, 20 september, 2017

Nyförvärvet visade vägen i hemmadebuten
Foto: Faton Pasho

Det var uppdukat för hockeyfest i Liljas Arena när 1 313 åskådare fanns på plats för att se Nybro Vikings i hemmapremiären mot Tyringe. Med ett nykomponerat intro åkte Vikings-spelarna ut på isen för att knipa sin andra raka seger.

SE INTROT HÄR! 

Det började dock åt andra hållet för hemmalaget Nybro Vikings när Tyringe redan efter fyra minuters spel kunde hitta nätmaskorna bakom Alexander Johansson i Nybromålet, ett resultat som stod sig perioden ut trots övertag i skottstatistiken för hemmalaget.

I den andra perioden fortsatte Tyringe sätta press på hemmalaget när domaren André Hiljanen hittade två utvisningar hos Vikingsspelarna Fabian Ilestedt och Jesper Bärgård i inledningen av perioden.

Istället för ett 2-0 mål för bortalaget kom kvitteringspucken med tolv sekunder kvar av Bärgårds utvisning. Forwarden Kim Runermark var påpasslig efter slarv i uppspelet från bortalaget och kunde enkelt lägga in kvitteringen 1-1.

– I första perioden blir det mycket spel fram och tillbaka där de får in en puck. I den andra perioden skapar de fler chanser än vad vi gör på grund av utvisningarna men jag tycker att vi har ett tålamod som gör att vi löser det, säger forwarden Emil Larsson. 

Inför den tredje perioden hade Nybro Vikings hela 32 skott på mål mot Tyringes 10, något som skulle visa sig vara avgörande. För nio minuter in i den tredje perioden vek sig Charlie Fredriksson i Tyringemålet när Emil Larsson serverades en perfekt passning av backen Erik Näslund. Forwarden gjorde inga misstag utan dunkade dit 2-1 pucken.

– Jag hann inte tänka så mycket utan såg att pucken kom upp och fick en fel träff helt enkelt, säger Emil och fortsätter.

– Jag har haft så många lägen under hela försäsongen som inte har suttit. I första perioden har jag två öppna mål som jag borde göra mål på, så det var en lättnad att se pucken gå in. Flera ton föll från axlarna efter målet.

Nybro vann tillslut matchen med hela 4-1 efter mål av Robin Wengdahl och Erik Lindström.

– Det var riktigt skönt att vi vann. Sedan att vi inte spelar bra hockey är väl en annan sak men vi vinner och det är viktigt, säger Emil Larsson som fick gåshud i inledningen av matchen.

– Det var riktigt mäktigt att åka ut på isen inför hemmapubliken ikväll. Jag fick gåshud när jag åkte in här under introt och under hela matchen var de igång. Jag hade stora förväntningar på supportrarna ikväll och de gjorde det dem skulle på läktaren, säger en nöjd Emil.

På söndag väntar en ny match när Vikings åker ner till Blekinge för att bärga ytterligare en trea.

– Vi måste fortsätta jobba. Vi får njuta ikväll och sedan fokusera på nästa match. På söndag gäller det igen, avslutar Emil.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Premiär för Vikings nya intro

Nybro Vikings introgrupp har under en tid arbetat med Vikings nya intro inför den nya säsongen. Se den här:

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:51, 20 september, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings-supportrarna laddade inför hemmapremiären

De åker land och rike runt för att stötta sitt Nybro Vikings. På onsdag planerar supportergruppen för ett tifo i samband med hemmamatchen: "Skönt att hockeysäsongen äntligen är igång".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:37, 20 september, 2017

Vikings-supportrarna laddade inför hemmapremiären
Foto: Faton Pasho

De har väntat på det här sedan 11 mars i våras, när Nybro Vikings säsong fick ett abrupt slut i Kristianstads Ishall. I söndags drog det igång igen och över 100 personer fanns på plats i Norrahammar för att heja fram laget i premiären mot HC Dalen.

För ett 20-tal personer betyder hockeysäsongen mer än allt när de åker land och rike runt för att stötta sitt Nybro Viking.

– Skönt att hockeysäsongen äntligen drar igång igen och ännu skönare att vi inledde med en bra start, säger ordförande för Vikings-support Jonas Johansson. 

Tillsammans med Tomas Jönsson, Oliver Persson och Adam Johansson laddar Jonas Johansson upp inför onsdagens hemmapremiär, där Vikings support har fixat med ett eget tifo.

– Den som kommer ner till hallen på onsdag får se vad vi har planerat. Det är inget vi vill avslöja i förväg, dock kan vi säga att hela sittplats kommer att vara involverade i tifot, säger Jonas.

Intresset för ishockey i Nybro har vuxit sedan förra årets succésäsong, något supportrarna är överens om.

– Det märktes under hela förra säsongen att intresset för hockey började växa. Det var fler och fler som åkte med till bortamatcherna och fler som pratade om Vikings. Redan i premiären syntes det när cirka 100 personer kom för att stötta laget på bortais, säger Oliver Persson.

Supportergruppen Vikings-support har inte missat många bortamatcher under åren. Den statistiken ska de försöka hålla levande.

– Vi har inte missat någon bortamatch sedan Kiruna för några säsonger sedan. Planen är att finnas där för laget i varje bortamatch även den här säsongen, säger Oliver.

Hur går det för Vikings i år?
– 
Allettan är ett måste, säger alla fyra samtidigt.

– Över Kristianstad, avslutar Tomas Jönsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO VIKINGS – TYRINGE

Magikern ska trolla bort Tyringe-spöket

På onsdagskvällen väntar hemmapremiär för Nybro Vikings när Skånelaget Tyringe kommer på besök.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:04, 20 september, 2017

2 bilder
 • Fabian Ilestedt kramar om målvakten Alexander Johansson. Foto: Faton Pasho
  Fabian Ilestedt kramar om målvakten Alexander Johansson. Foto: Faton Pasho
 • Fabian Ilestedt. Foto: Faton Pasho
  Fabian Ilestedt. Foto: Faton Pasho

Det blev seger i premiären för Nybro Vikings när man under söndagen bortaslog HC Dalen med klara 3-1 i Hockeyettan. På onsdagskvällen väntar hemmapremiär i Liljas Arena när Skånelaget från Hässleholms kommun, Tyringe kommer på besök.

– Det ska bli riktigt skoj att kliva ut på isen. Det är de här man har längtat till, hemmapremiär liksom, säger Fabian Ilestedt. 

Förra säsongen blev det två förluster i bagaget för Nybro Vikings mot Tyringe i grundserien, något som Ilestedt vill ändra på till onsdagens hemmapremiär.

– Vi ska ut och spela vårt spel, och följa den gameplanen som vi har pratat om. Tyringe har ett nytt lag så det ska bli kul att möta dem, säger forwarden.

Nybro Vikings trollkarl med nummer 23 på ryggen nätade i premiären, något han gärna gör om.

– Det har gått okej än så länge. Jag har lite småskavanker här och där men det är inget jag känner efter direkt.

Du satte spiken i kistan senast – något som du skulle vilja göra om? 

– Jag får göra det, skrattar Ilestedt och fortsätter.

– Jag ska i alla fall försöka.

Till onsdagens hemmamatch mot Tyringe kommer Nybro Vikings storsatsning, introt att ha premiär. Matchen drar igång 19.00 och ni kan följa live-rapporteringen via 24Nybro.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Ska få taket i Liljas Arena att lyfta”

En sex meter hög Viking, tjutraketer och brinnande facklor tar plats i Liljas Arena när Nybro Vikings storsatsar inför årets hemmamatcher.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:24, 18 september, 2017

2 bilder
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho

På onsdag är det dags för Nybro Vikings hemmapremiär i Liljas Arena när Tyringe kommer på besök. Till matchen har Nybro Vikings introgrupp ordnat till med något spektakulärt.

– Inför säsongen 2017/2018 har vi lagt ett stort fokus på att vår publik ska få en upplevelse när de går på hockey, säger Kim Ahlqvist, en av de ansvariga i introgruppen.

Tillsammans med Björn Hagblom, Björn Franzén och Lars Arweström har Kim Ahlqvist tagit fram en sex meter stor viking, tjutraketer, rök och brinnande facklor till årets hemmamatcher.

– En av frågorna jag fick när jag valdes in i styrelsen var om jag kunde ta tag i det där med introt. Nybro Vikings har sedan lång tid tillbaka haft ett intro men i år ska vi försöka överträffa allt Nybroborna tidigare skådat i Liljas Arena, säger Kim och fortsätter.

– Just den stora vikingen är faktiskt inspirationen hämtad från amerikansk fotboll. De används på många arenor där borta. Det blir även en återkomst för tjutraketerna i hallen då vi fått klartecken från räddningstjänsten och polisen. Dessutom kommer Nybro konståkning att involveras då de kommer att åka runt med facklor i mittcirkeln.

Varför gör ni det här?

– Vi vill göra hockeymatchen till en upplevelse. Kolla på Växjö Lakers till exempel, de erbjuder något mer än bara ishockey och det är det vi också vill göra. Det ska vara en upplevelse att gå på hockey. Vi vill göra något djävulskt för åskådarna och få taket i Liljas Arena att lyfta, avslutar Kim och avslöjar samtidigt att det populära puckkastet återkommer som en av pausunderhållningarna.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng