Drömmen lever – Johansson avgjorde

Sverige var illa ute i VM i USA efter förlust mot Tyskland. I den andra gruppspelsmatchen blev det vinst mot Schweiz med 2-1 och Sveriges hopp om VM-kvartsfinal lever, tack vare Lisa Johansson.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:23, 2 april, 2017

Drömmen lever – Johansson avgjorde
Lisa Johansson jublar. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Damkronorna inledde VM i Plymouth i USA på sämsta tänkbara sätt när man förlorade mot Tyskland med 3-1. Natten till söndagen fick man chans att revanschera sig när Schweiz stod för motståndet.

Det var ett taggat Sverige som kom ut till den andra gruppspelsmatchen och kunde redan efter sex minuter dunka in 1-0 genom Hanna Olsson. Damkronorna hade bud på mer men istället kunde Schweiz kvittera i mitten på den andra perioden.

– Vi fullföljer vår plan och spelar bra både offensivt och defensivt och hjälper varandra över hela banan mycket bättre än vad vi gjorde mot Tyskland, säger Lisa Johansson till Radiosporten.

Matchen var på väg till förlängning när Sverige fick en drömchans att ta ledningen i matchen. I ett 5 mot 3-powerplay kunde Nybrotjejen Lisa Johansson skjuta in 2-1 målet vilket också blev slutresultatet.

– Jag stod på mållinjen och hade klubben utåt. När jag får pucken till mig, så ser jag att spelaren som ska markera mig har gått för högt upp. Det fanns mycket yta för mig att avancera på och sedan tjuvar målvakten lite, så jag chansade och la den i första stolpen, säger Johansson till Radiosporten.

Nu väntar Tjeckien i sista gruppspelsmatchen natten till tisdag. En match som Sverige måste vinna samtidigt som Schweiz förlorar mot Tyskland för att det ska bli svenskt i kvartsfinal.

– Vi ville självklart vinna förra matchen också men vi lyckades ladda om inför den här matchen och göra det bra. Nu väntar Tjeckien och där ska vi göra en riktigt bra match, avslutar Lisa Johansson till Radiosporten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Vikings till Allettan

Vimmerby tog poäng borta mot Tranås – vilket bäddade för Vikings plats i Allettan.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:34, 9 december, 2017

KLART: Vikings till Allettan
Foto: Faton Pasho

Vikings hade chansen att knyta ihop säcken redan på fredagskvällen hemma mot Halmstad, men efter 3-3 i ordinarie tid fattades det fortfarande poäng för Nybro att säkra Allettan-platsen.

Istället ordnade länskonkurrenten Vimmerby det efter en 3-2 förlust borta mot Tranås efter förlängning.

Smålänningarna Tranås behövde gå rent de sista två matcherna för att ha chans att komma ikapp de övriga lagen ovanför strecken och speciellt Vikings. När matchen slutade 2-2 hemma mot Vimmerby försvann den chansen. Vilket säkrade Nybro Vikings plats i Allettan.

Nybro åker på söndag till Grästorp innan man avslutar hemma på onsdag mot just Tranås, i två betydelselösa matcher.

 

 

Den 27:e december inleds allettan där de fem bästa lagen i söder-ettan och östra-ettan paras ihop.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – HALMSTAD HAMMERS 4-3 E.FÖRL.

Vikings missade att säkra Allettanplatsen

Vikings hade chans att säkra spel i Allettan vid vinst under ordinarie tid mot Halmstad. Istället blev det vinst efter förlängning.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.22:27, 8 december, 2017

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Nybro Vikings förutsättning inför hemmamatchen mot Halmstad var glasklar. Vinst hemma mot hallänningarna skulle säkra Allettan-platsen. 

Det började bra för hemmalaget. Redan efter 3 minuters spel lyckades Kim Runermark överlista Jacob Crespin i Halmstadsmålet och 1-0 till Nybro.

Nyförvärvet Samuli Kivimäki hittade fram till Martin Olsson som rundade sin försvarare och serverade Kim Runermark. Forwarden gjorde inga misstag utan la pucken mellan benen på Crespin i powerplay.

Vikings dominerade den första perioden stort men efter en indianare av Robin Wengdahl i egen zon kunde Gustaf Berling turligt nog skjuta pucken över Hugo Fagerblom i mål och kvittera till 1-1.

Just powerplay var hemmalagets signum under fredagskvällen. 2-1 kom efter att finländaren Samuli Kivimäki laddat bössan och skjutit in pucken bakom Crespin i mål, 49 sekunder in i den andra perioden.

– Fansen var magiska och det var bra atmosfär i hallen. Det bidrog med lite extra energi i spelet. Just första matchen brukar vara tuff men det gick ändå helt okej, säger Samuli Kivimäki. 

Drygt nio minuter senare friställdes Fabian Ilestedt i slottet. Forwarden överlistade målvakten och la pucken snyggt till höger om Jacob Crespin i mål. Sedan tog det stopp.

Halmstad reducerade i slutet av andra perioden genom Martin Pärna och Erik Åhlén kvitterade i mitten på tredje perioden till 3-3.

I slutet på tredje perioden fick Nybro Vikings chansen att avgöra matchen i ordinarie tid när domare André Hiljanen hittade en utvisning hos gästerna men Vikings kunde inte knyta ihop säcken. Istället kom avgörandet i förlängningen.

Exakt en minut in i förlängningen kunde Fabian Ilestedt snyggt lägga in pucken mellan benen på Crespin och skjuta upp Vikings till en andraplats i tabellen.

– Vi ville ha tre poäng med oss från den här matchen men vi får se det positivt. Vi vann trots allt två poäng. Det gäller att inte gräva ner oss för att vi missade att säkra Allettan-platsen utan vi får gå vidare efter det här, säger Ilestedt.

3-0 ledning borta mot Halmstad och 3-1 ledning ikväll. Båda gångerna tappade ni – vad beror det på?
– Jag vet inte. Det känns som att vi, så fort vi får press på oss så slänger vi iväg pucken alldeles för tidigt. Vi får ta lärdom av det här och jobba vidare, säger han.

– Jag vet inte, det är svårt när man leder med 3-1 och bortalaget har inget att förlora. Vi var nog lite nervösa när vi ledde men vi lyckades ändå knipa två poäng vilket är bättre än 0, säger Kivimäki.

4 mål totalt och alla kom i powerplay. Spelet i numerärt överläge stämde ikväll?
– Ja det gjorde det, vilket är helt sjukt. Det är nästan rekord för den här säsongen, säger Ilestedt och skrattar.

– Det är riktigt kul att det fungerar. Det är jätteviktigt att det gör det när vi går in i nästa serie i alla fall.

Även nyförvärvet Kivimäki var nöjd med powerplay-spelet.

– Jag tycker att vårt powerplay-spel fungerade väldigt bra ikväll, vilket gjorde det väldigt enkelt där ute. Det var första matchen med nya lagkamraterna så det var lite tufft i slutet men det kommer nog bli bättre med tiden, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Finländsk sniper ska hjälpa Vikings med målskyttet

Samuli Kivimäki gjorde sin första träning i Vikingströjan under måndagen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.21:10, 6 december, 2017

Finländsk sniper ska hjälpa Vikings med målskyttet
Samuli Kivimäki under sin första träning med laget. Foto: Faton Pasho

Den 188 centimeter store finländaren Samuli Kivimäki med meriter från högsta ligan i Finland, anlände under måndagen till Nybro och hans nya klubb Nybro Vikings. 

– Nybro Vikings visade intresse för mig och ställde frågan till Asplöven om det fanns möjlighet för Nybro att värva mig för resten av säsongen. Klubben hörde vad jag tyckte om intresset, vilket jag berättade att det var en bra lösning, säger Samuli Kivimäki.

Kivimäki med cirka 200 matcher i Finlands motsvarighet till SHL la i fjol av med hockeyn på grund av en knäskada. Där och då kändes det enligt Samuli att karriären var över som spelare – men den hårdskjutande forwarden hittade snabbt tillbaka.

– Jag skadade mitt knä och bestämde mig för att lägga av med hockeyn. Jag hade inget sug att fortsätta spela där och då. Med tiden växte en saknad inom mig allt mer och jag beslutade mig inför i år att spela i finska division 2, säger Samuli och fortsätter.

– Där blev det 15 mål och 9 assist på 6 matcher, vilket bäddade för ett kontrakt med Asplöven, så på den vägen är det.

Första dagen i Nybro, har du hunnit få dig en uppfattning om föreningen?
– Jag gillar det. Jag kan jämföra med den högsta ligan i Finland där jag har spelat många matcher. Här verkar allting fungera väldigt bra, från hallen till spelarna och ledarna verkar vara professionella, så den första dagen har varit väldigt bra.

Den 29-årige forwarden från Vaasa i Finland är inte återhållsam när han ska beskriva sig själv som hockeyspelare. Han vet varför han är han – huvuduppgiften är att göra mål.

– Jag är en offensiv spelare som skjuter väldigt mycket. Jag gillar att spela fysiskt och vill alltid hjälpa laget att vinna matcher, säger Kivimäki och avslutar.

– Min huvuduppgift i Nybro Vikings blir att göra så många mål som möjligt. Det är därför jag är värvad hit.

Kontraktet med Samuli Kivimäki är skrivet för resten av säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA:

Här är Vikings nya forward: ”Bra pusselbit för oss”

Nyförvärv till Nybroklubben

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.10:23, 3 december, 2017

Här är Vikings nya forward: ”Bra pusselbit för oss”
Foto: Asploven.com.

Nybro Vikings har värvat en ny forward till truppen. Det är finländska Samuli Kivimäki som nu skrivit på för Nybroklubben.

Samuli Kivimäki är 29 år gammal och kommer från Vaasa i Finland. På hans meritlista finns 176 matcher i Liiga, Finlands motsvarighet till SHL. Han är dessutom spelat 112 matcher i Mestis, Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan.

– Vi har under säsongen haft som mål att hitta en forward som förstärker vårt lag. Samuli Kivimäki känns som en bra pusselbit för oss och det är en spelare med näsa för målet. Han tar mycket skott under matcherna och har också ett riktigt bra skott. Han är bra på att skydda pucken och kommer att bidra med rutin. Ett mycket spännande nyförvärv helt enkelt, säger Andreas Holfelt i ett pressmeddelande.

Nybro vikings nya forward för sin första träning med laget under måndagseftermiddagen och kontraktet sträcker sig för resten av säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings bortabesegrade Vimmerby

Vann matchen efter straffläggning.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.22:23, 1 december, 2017

Vikings bortabesegrade Vimmerby
Foto: Faton Pasho.

Nybro Vikings bortaslog under fredagen Vimmerby HC efter straffar. Hjälte för dagen blev Fabian Ilestedt, som klev fram och stänkte in det matchavgörande målet under straffläggningen.

Matchen var annars jämn och det dröjde till slutet på den andra perioden innan Nybro gjorde sitt första mål för dagen sedan Johan Järlefelt kvitterat Vimmerbys ledning.

I den tredje perioden så var rollerna de omvända – Nybro tog ledningen via Alex Ek, men Vimmerby reste sig och fick in en kvitteringspuck.

Därefter krävdes det alltså straffar för att bataljen skulle avgöras. Nästa Nybro-match spelas den 8 december hemma mot Halmstad HF.

 

FaktaVimmerby HC - Nybro Vikings 2-3 efter straffläggning (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Mål Nybro: Johan Järlefelt (Sebastian Borg, Fabian Ilestedt), Alex Ek (Rasmus Johansson, Kim Runermark), Fabian Ilestedt

Skott: 33-22

Publik: 959

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng