Från Syrien till Nybro: ”Jag ville göra gott för mig”

Från Syrien till Sverige och Nybro med drömmen om att få fortsätta inom frisörbranschen. Efter några månader startade han eget och nu är han supernöjd: "Det här är det bästa jag kunde göra".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.20:13, 1 april, 2017

Från Syrien till Nybro: ”Jag ville göra gott för mig”
Troy. Foto: Faton Pasho

Det hela började för 20 år sedan när den lille syriske pojken Troy fick sitt första arbete. På en frisörsalong arbetade han tillsammans med bröder och skapade sig ett snabbt tycke för yrket.

Fem år senare lämnade Troy tillsammans med sin äldre bror, sin familj i Syrien för att hitta lyckan i Libanon. Där startade de båda en frisörsalong som blev populär efter några månader.

– Vi lämnade familjen kvar i Syrien och åkte till Libanon med drömmen om ett bättre liv, säger den 30-årige Troy.

Efter oroligheter i landet så flydde Troy och kom till Sverige en sen och mörk septemberdag.

– Jag var tvungen att fly, situationen var ohållbar i slutändan. Jag kom till Sverige i september och beslutade mig ganska snabbt för att fortsätta inom frisörbranschen. Jag har väldigt svårt med att sitta hemma och uggla hela dagarna, och dessutom vill jag göra gott för mig, säger Troy.

Frisörsalongen på Storgatan 24D i Nybro har under ett par månader gjort sig ett namn bland stadens invånare.

– Det var aldrig ett snack om saken och jag tvekade aldrig med att öppna en egen frisörsalong. Från dag ett har det gått framåt och det fortsätter gå bra för salongen, säger 30-åringen.

I dag arbetar Troy tillsammans Ahmad på frisörsalongen och klipper allt från män till kvinnor samt barn.

– Jag har en gedigen erfarenhet av att klippa alla möjliga människor och därför kändes det mer än rätt att erbjuda klippning för alla. Dessutom så fixar vi och trådar skägg och ögonbryn, säger Troy.

Troy har stora framtidsplaner med sin frisörverksamhet.

– Det har gått jättebra här i Nybro och jag kommer fortsätta att vara verksam här. Nästa år är tanken att jag ska expandera verksamheten och öppna en till frisörsalong i Kalmar, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel