Powerforward lämnar Nybro Vikings – klar för allsvenskt lag

Forwarden stod för 15 poäng den gångna säsongen. Nu lämnar han Nybro Vikings och division 1 för spel i allsvenska Almtuna.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:42, 29 mars, 2017

Jesper Bärgård noterades för 10 mål och 5 assist på 32 matcher den gångna säsongen i Nybro Vikings.

24-åringen som funnits med i Linköpings SHL-trupp i två matcher under karriären, har skrivit på för allsvenska Almtuna, och lämnar därmed Nybro Vikings efter två säsonger. Det rapporterar MrMadhawk.se.

– Jag vet bara att han inte ska vara kvar. Givetvis är det tråkigt för oss, men så är det alltid att några kommer lämna och några nya kommer in. Om vi kan få ögonen på våra spelare att ta steget uppåt i seriesystemet är det givetvis kul och ett kvitto på att vi gör något bra, säger Nybro Vikings tränare Andreas Holfelt.

Nybro Vikings har fyra spelare under kontrakt till nästa säsong.

Hur ser lagbygget ut inför säsongen 2017/2018?
– Vi har suttit ner med en hel del av spelarna och ska ta resten nu här inom kort. Givetvis tittar vi på en del nyförvärv också. Det kommer bli en spännande tid framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Parkeringsfrågan långt ifrån avgjord: ”Visar att det tas på allvar”

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden tog beslut om ny parkering vid Liljas Arena.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:05, 22 november, 2017

2 bilder
 • Krister Engdahl och Rasmus Aro, Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
  Krister Engdahl och Rasmus Aro, Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
 • Foto: Nybro Kommun
  Foto: Nybro Kommun

24Nybro skrev i mitten på oktober att Nybro Vikings lämnat in ett förslag om fler parkeringar på en liten yta vid Joelskogen. 

LÄS MER: Efter publiksuccé – nu vill föreningen bygga ut

– Tidigare fanns det möjligheter till parkering mitt emot arenan. Nu är det hyresfastigheter där. Detta har gjort att besökarna i huvudsak får parkera på gatorna runt ishallen, skrev föreningen i en skrivelse till kommunen.

 

Behovet för parkeringar i närheten av Liljas Arena har sedan dess inte minskat. A-laget är med i toppstriden av hockeyettan och allt fler personer besöker hallen under hemmamatcher.

På tisdagens teknik- och samhällsbyggnadsnämndens möte togs ärendet upp. Något som gav två olika besked.

– I detta läget är beslutet nej men vi kommer skicka med förslaget vidare till Nybro stads fördjupade översiktsplan, Linnésjöområdets och Sport och fritidsprogrammet, säger Lennart Storm (S), vice ordförande i nämnden.

För Nybro Vikings ordförande Krister Engdahl var det dubbla beskedet positivt.

– Det visar ju bara att man inte har förkastat vårt förslag. Nu gäller det för oss att inkomma med flera argument varför Nybro största idrottsanläggning ska ha fler parkeringsplatser, säger han och fortsätter.

– Jag tycker det är jättebra att frågan tas på allvar av politikerna. Vi kommer inte ge upp bara för det här beslutet. Jag är hoppfull om att vi ska få till något i framtiden.

Nybro Vikings förslag kommer enligt nämnden att vara med i behandlingen av Nybro stads fördjupade detaljplan som ska vara färdig någon gång under nästa år.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – HELSINGBORG 4-0

Johansson spikade igen när Vikings vann

Vikings tog sin tredje raka seger när Helsingborg besegrades med 4-0.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:29, 19 november, 2017

2 bilder
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho

Söndagsmatchen i Liljas Arena fick en olycklig start när hemmalagets Marcus Mellström, i slutet på uppvärmningen sköt sönder ett utav glasen vid den gamla vippen. Matchen blev på grund av det försenad i 13 minuter.

LÄS MER: Vikings match försenad efter Mellströms slagskott HÄR!

När domare Kristoffer Folkstrand sedan släppte pucken inför 1 107 åskådare i Liljas Arena så blev glaskrosset inför matchen det mest intressanta de första 30 minuterna av matchen.

Det fick även tränarna Andreas Holfelt och Jerker Jonsson i hemmabåset att agera. Duon tog efter halva matchen spelad time-out, vilket blev startskottet på den annars mållösa matchen.

– Vi gör en bra förstaperiod, framförallt de första tio-tolv minuterna där vi har bra med fart under skridskorna. De första tio minuterna i den andra perioden är inte bra. Vi var tvungna att stämpla in helt enkelt efter att ha spela alldeles för naivt och tappat bort vårt tålamod, säger tränaren Andreas Holfelt.

När klockan gled sig mot 20 minuter i den andra perioden trodde många i Liljas Arena att även den skulle sluta mållös. Men efter att Helsingborgs Maximilian Nylander schabblat bort ett avslut lyckades hemmasonen Robin Wengdahl snyggt kontra in 1-0 ledningen bakom en storspelande Oliver Dackell i Helsingborgsmålet.

– Vi följer vår matchplan och gör det vi ska hela tiden. Vi ger aldrig upp även om inte målen trillar in. Vi spelar stabilt och tillslut lossnar det, säger Nybromålvakten Alexander Johansson. 

Den sista perioden blev aldrig den nagelbitaren som kan bli i en hockeymatch. Gästerna hade svårt att skapa några farliga lägen och hemmamålvakten Alexander Johansson spikade igen totalt.

Efter mål av Sebastian Borg och två i öppen kasse signerat Johan Järlefelt och Robin Wengdahl kunde hemmalaget tillslut vinna med 4-0.

– Det var skönt. Jag har väntat på det här länge. Det är enkelt att det slinker förbi en puck när vi är så mycket i anfallszon men det var skönt att hålla nollan idag och framförallt bra för självförtroendet, säger Alexander Johansson.

– I sista är vi inte strålande men vi gör en helt okej match, säger Andreas Holfelt.

Tredje raka vinsten och tio poäng ner till strecket. Hur viktig var den här segern?
– Läget är bra men man kan inte slå sig till ro för det. Nu slipper vi ha ett mentalt läge att förlorar vi så ligger vi under strecket så läget är gynnsamt, säger Holfelt och fortsätter.

– Men för det kan vi inte slappna av. Vi vill spela så länge som möjligt och då gäller det att fortsätta spela vårt spel, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings match försenad efter Mellströms slagskott

Nybro Vikings hemmamatch mot Helsingborg fick en olycklig start.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.16:01, 19 november, 2017

Vikings match försenad efter Mellströms slagskott
Foto: Kim Ahlqvist

Söndagens hockeymatch i Liljas Arena fick sig en olycklig start när hemmalagets lagkapten Marcus Mellström, i slutet på uppvärmningen lyckades träffa ett utav glasen över hemmamålet.

Med glassplitter över hela kortsidan fick söndagens heta match mellan Nybro Vikings och Helsingborg HC skjutas upp några minuter.

Vaktmästare och funktionärer hjälptes snabbt åt för att lösa problemet.

På grund av matchförseningen fick publiken i Liljas Arena inte se något intro, dagen till ära.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO VIKINGS – HELSINGBORG

Holfelt efterlyser mer skärpa framför mål

Nybro Vikings har läge att krypa närmare förstaplatsen i tabellen när Helsingborg kommer till Liljas Arena.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:58, 19 november, 2017

Holfelt efterlyser mer skärpa framför mål
Foto: Faton Pasho

Nybro Vikings har efter två förluster mot Tranås och Tyringe gått segrande ur de två senaste matcherna med 3-1, först hemma mot serieettan Kallinge/Ronneby och sedan borta mot Hanhals.

– Vi har gjort två bra matcher nu och det är viktigt för oss att vi fortsätter med det, säger tränaren Andreas Holfelt.

Nybro Vikings har sedan grundserien vände borta mot Dalen skjutit 111 skott mot mål men bara åtta av dem har gått in. Det är sju procent av alla skott på de tre senaste matcherna som Nybro har gjort mål på – något som tränare Andreas Holfelt vill ändra på.

– Vi har varit för blöta i vissa matcher och måste få upp vår lägsta nivå. Det räcker inte att bara spela okej i den här serien utan vi behöver stapp upp i våra avslut när målchanserna dyker upp, säger Holfelt.

Inför söndagens hemmamatch mot Helsingborg lämnar han dock positiva besked gällande forwarden Martin Olsson.

– Han är förmodligen tillbaka till matchen på söndag. Desto värre är det med Fabian Axelsson som missar matchen, avslutar Holfelt.

Övriga som missar matchen är Markus Palmberg, Simon Hellholm, Victor Bohman och Rasmus Djerf. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Back återvänder till Nybro Vikings

Kärt återseende i Liljas Arena.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:48, 17 november, 2017

Back återvänder till Nybro Vikings
Foto: Arkiv

25-åringen lämnade Nybro Vikings i början av november. Nu plockar laget tillbaka Viktor Jonsson i truppen.

– Det var inte på sportsliga grunder som Viktor lämnade oss. Vi har en budget som vi förhåller oss till och när vi tränar vid klockan 15 förlorar han pengar på sitt vanliga jobb, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

LÄS MER: Backtalangen lämnar: ”Tuff start på säsongen”

Kort därefter lämnade Fredrik Falk Vikings – och plötsligt stod laget med endast sex backar.

– Nu har det öppnats upp och nu har vi fått ihop en deal som gäller säsongen ut. Han var med och körde i dag och vi är glada att han är tillbaka. Det är en bra kille som alltid kommer in med en hundraprocentig inställning, säger ”Hola”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng