Kanadensaren lägger skridskorna på hyllan

Nybro Vikings kanadensiske forward Jordan Mayer har beslutat att lägga av med ishockey.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:59, 28 mars, 2017

Den 25-årige kanadensaren Jordan Mayer som kom till Vikings inför säsongen lägger skridskorna på hyllan och avslutar sin ishockeykarriär.

I Nybro Vikings hade Jordan Mayer svårt att komma upp i den nivån han befann sig på när han spelade i Kallinge-Ronneby säsongen innan. Kanadensaren har haft ett tufft år på många sätt i Nybro, först en krånglande höft och sedan en käkskada.

– Vi fick inte ut det som vi ville utav Jordan under säsongen. Men vi vill rikta ett stort tack till Jordan för hans tid här och önskar honom lycka till vidare i framtiden, säger Nybros tränare Andreas Holfelt på klubbens hemsida.

25-åringen kommer nu istället satsa på sin civila karriär. Totalt blev det 35 matcher i Nybrotröjan varav 6 mål och 6 assist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Premiär för Vikings nya intro

Nybro Vikings introgrupp har under en tid arbetat med Vikings nya intro inför den nya säsongen. Se den här:

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:51, 20 september, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vikings-supportrarna laddade inför hemmapremiären

De åker land och rike runt för att stötta sitt Nybro Vikings. På onsdag planerar supportergruppen för ett tifo i samband med hemmamatchen: "Skönt att hockeysäsongen äntligen är igång".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:37, 20 september, 2017

Vikings-supportrarna laddade inför hemmapremiären
Foto: Faton Pasho

De har väntat på det här sedan 11 mars i våras, när Nybro Vikings säsong fick ett abrupt slut i Kristianstads Ishall. I söndags drog det igång igen och över 100 personer fanns på plats i Norrahammar för att heja fram laget i premiären mot HC Dalen.

För ett 20-tal personer betyder hockeysäsongen mer än allt när de åker land och rike runt för att stötta sitt Nybro Viking.

– Skönt att hockeysäsongen äntligen drar igång igen och ännu skönare att vi inledde med en bra start, säger ordförande för Vikings-support Jonas Johansson. 

Tillsammans med Tomas Jönsson, Oliver Persson och Adam Johansson laddar Jonas Johansson upp inför onsdagens hemmapremiär, där Vikings support har fixat med ett eget tifo.

– Den som kommer ner till hallen på onsdag får se vad vi har planerat. Det är inget vi vill avslöja i förväg, dock kan vi säga att hela sittplats kommer att vara involverade i tifot, säger Jonas.

Intresset för ishockey i Nybro har vuxit sedan förra årets succésäsong, något supportrarna är överens om.

– Det märktes under hela förra säsongen att intresset för hockey började växa. Det var fler och fler som åkte med till bortamatcherna och fler som pratade om Vikings. Redan i premiären syntes det när cirka 100 personer kom för att stötta laget på bortais, säger Oliver Persson.

Supportergruppen Vikings-support har inte missat många bortamatcher under åren. Den statistiken ska de försöka hålla levande.

– Vi har inte missat någon bortamatch sedan Kiruna för några säsonger sedan. Planen är att finnas där för laget i varje bortamatch även den här säsongen, säger Oliver.

Hur går det för Vikings i år?
– 
Allettan är ett måste, säger alla fyra samtidigt.

– Över Kristianstad, avslutar Tomas Jönsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO VIKINGS – TYRINGE

Magikern ska trolla bort Tyringe-spöket

På onsdagskvällen väntar hemmapremiär för Nybro Vikings när Skånelaget Tyringe kommer på besök.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:04, 20 september, 2017

2 bilder
 • Fabian Ilestedt kramar om målvakten Alexander Johansson. Foto: Faton Pasho
  Fabian Ilestedt kramar om målvakten Alexander Johansson. Foto: Faton Pasho
 • Fabian Ilestedt. Foto: Faton Pasho
  Fabian Ilestedt. Foto: Faton Pasho

Det blev seger i premiären för Nybro Vikings när man under söndagen bortaslog HC Dalen med klara 3-1 i Hockeyettan. På onsdagskvällen väntar hemmapremiär i Liljas Arena när Skånelaget från Hässleholms kommun, Tyringe kommer på besök.

– Det ska bli riktigt skoj att kliva ut på isen. Det är de här man har längtat till, hemmapremiär liksom, säger Fabian Ilestedt. 

Förra säsongen blev det två förluster i bagaget för Nybro Vikings mot Tyringe i grundserien, något som Ilestedt vill ändra på till onsdagens hemmapremiär.

– Vi ska ut och spela vårt spel, och följa den gameplanen som vi har pratat om. Tyringe har ett nytt lag så det ska bli kul att möta dem, säger forwarden.

Nybro Vikings trollkarl med nummer 23 på ryggen nätade i premiären, något han gärna gör om.

– Det har gått okej än så länge. Jag har lite småskavanker här och där men det är inget jag känner efter direkt.

Du satte spiken i kistan senast – något som du skulle vilja göra om? 

– Jag får göra det, skrattar Ilestedt och fortsätter.

– Jag ska i alla fall försöka.

Till onsdagens hemmamatch mot Tyringe kommer Nybro Vikings storsatsning, introt att ha premiär. Matchen drar igång 19.00 och ni kan följa live-rapporteringen via 24Nybro.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybrosonen kan vinna åtråvärt pris

Med över 350 matcher för Helsingborgs IF är Christoffer Andersson med i omröstningen av alla tiders HIF-spelare.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:55, 19 september, 2017

Nybrosonen kan vinna åtråvärt pris
Christoffer Andersson. Foto: Pontus Ferneman / Bildbyrån

Nybrosonen och Helsingborgslegendaren Christoffer Andersson med över 350 matcher i bagaget för HIF har valts ut som en av elva spelare som kan vinna det åtråvärda priset – alla tiders HIF-spelare, som Helsingborgs Dagblad har tagit fram. 

Tillsammans med spelare som Henrik Larsson, Alvaro Santos och ”San Siro-Sven” har den 38-årige Nybrobekantingen tagit plats i tidningens lista.

Med ett förflutet i Nybro IF, norska klubben Lilleström och tyska klubben Hannover 96 är Christoffer Andersson mest känd för sin långa sejour i Skåneklubben Helsingborgs IF.

Det var i säsongsavslutningen 1997 som allting började när den då 19-årige Nybrosonen fick debutera i A-laget mot IFK Göteborg – samma klubb som han fick avsluta karriären mot, 19 år senare.

Det blev totalt 24 framträdanden i den svenska landslagströjan och över 350 matcher i Skåneklubben för Christoffer Andersson.

– Fylld med energi och en väldigt lojal spelare. Han gjorde få fel och löste mycket genom att han kunde spela på olika positioner. Det är något en modern spelare ska klara av tycker jag, säger Danmarks förbundskapten Åge Hareide om Christoffer Andersson till Helsingborgs Dagblad.

Röstningen pågår till den 21 september och man kan rösta här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Ska få taket i Liljas Arena att lyfta”

En sex meter hög Viking, tjutraketer och brinnande facklor tar plats i Liljas Arena när Nybro Vikings storsatsar inför årets hemmamatcher.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:24, 18 september, 2017

2 bilder
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho

På onsdag är det dags för Nybro Vikings hemmapremiär i Liljas Arena när Tyringe kommer på besök. Till matchen har Nybro Vikings introgrupp ordnat till med något spektakulärt.

– Inför säsongen 2017/2018 har vi lagt ett stort fokus på att vår publik ska få en upplevelse när de går på hockey, säger Kim Ahlqvist, en av de ansvariga i introgruppen.

Tillsammans med Björn Hagblom, Björn Franzén och Lars Arweström har Kim Ahlqvist tagit fram en sex meter stor viking, tjutraketer, rök och brinnande facklor till årets hemmamatcher.

– En av frågorna jag fick när jag valdes in i styrelsen var om jag kunde ta tag i det där med introt. Nybro Vikings har sedan lång tid tillbaka haft ett intro men i år ska vi försöka överträffa allt Nybroborna tidigare skådat i Liljas Arena, säger Kim och fortsätter.

– Just den stora vikingen är faktiskt inspirationen hämtad från amerikansk fotboll. De används på många arenor där borta. Det blir även en återkomst för tjutraketerna i hallen då vi fått klartecken från räddningstjänsten och polisen. Dessutom kommer Nybro konståkning att involveras då de kommer att åka runt med facklor i mittcirkeln.

Varför gör ni det här?

– Vi vill göra hockeymatchen till en upplevelse. Kolla på Växjö Lakers till exempel, de erbjuder något mer än bara ishockey och det är det vi också vill göra. Det ska vara en upplevelse att gå på hockey. Vi vill göra något djävulskt för åskådarna och få taket i Liljas Arena att lyfta, avslutar Kim och avslöjar samtidigt att det populära puckkastet återkommer som en av pausunderhållningarna.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng