Nybrosonen vann Grammis: ”Känns helt galet”

Sannex och Patrich Rundström vann kategorin Årets Dansband på Grammisgalan. "Det var en smärre chock".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.19:24, 28 februari, 2017

Nybrosonen vann Grammis: ”Känns helt galet”
Patrich Rundström visar upp statyetten som är gjord på Orrefors glasbruk. Foto: Privat.

På tisdagskvällen vann sångaren och pianisten Patrich Rundström, tillsammans med sitt dansbandet Sannex, utmärkelsen Årets DansbandGrammisgalan.

– Det känns helt galet och fantastiskt! Det fanns inte på kartan att vi skulle ta hem det i den konkurrensen. Det var en smärre chock, säger en euforisk Rundström direkt efter vinsten.

LÄS MER: Nybroson har chans på Grammis

I samma kategori var exempelvis BAO, Benny Anderssons Orkester, ett av de nominerade banden.

– De spelas i radio och tv hela tiden och syns överallt. Det kändes som att de var det största hotet och att vi inte skulle ha en chans. Detta har verkligen inte sjunkit in än.

Vad händer nu, hur firar ni?

– Kvällen ser ut så att vi sitter på galan i en timme till, sedan ska dra vi vidare till något Scandic-hotell. Jag vet inte vilket; det finns ju 7 000 sådana hotell i Stockholm. Där blir det efterfest och galafest hela natten.

Det spelar ingen roll att det är tisdagkväll, va?

– Det spelar verkligen ingen roll!, avslutar Rundström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort tryck efter biljetter till julkonsert: ”Vi vill slå Di Leva”

Förra årets julkonsert blev en stor succé. Nu följer Thomas Pettersson och Hanna Holmgren upp den med en julkonsert i Madesjö kyrka på måndag.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.15:59, 10 december, 2017

Stort tryck efter biljetter till julkonsert: ”Vi vill slå Di Leva”
Foto: Kim Ahlqivst

Förra årets succé i Madesjö kyrka lockade 301 personer – i år vill Thomas Pettersson och Hanna Holmgren slå det rekordet.

– Vi har höga förhoppningar om att slå förra årets publiksiffra. Just nu ligger vi cirka 40 biljetter bakom det men vi har märkt att under de senaste dagarna har det tagit ordentligt fart, så vi hoppas kunna slå det. Ska man ha en biljett så får man nog skynda sig, säger Thomas Pettersson och fortsätter.

– Jag såg att Tomas Di Leva var i Madesjö Kyrka för någon månad sen och att han hade 300 i publiken. När jag såg det minns jag att tävlingsinstinkten kickade in och jag tänkte att, honom ska vi allt slå, säger Thomas skämtsamt.

Den 11 december intar duon Thomas Pettersson och Hanna Holmgren tillsammans med Robin RösehagSara Axelsson, Pierre Hagman, Emelie Nordin, Johanna Håkansson och Nybro-kören Barbershopaholics ledd av Åsa CederholmMadesjö kyrka för att sjunga in julen.

– Det har gått bra. Vi är färdiga med alla repetitioner, säger Pettersson och fortsätter.

– För mig är det kul och häftigt att ta med mig mina vänner hem till min hemstad och visa vad Nybro går för. De ser fram emot att få träffa Nybropubliken.

Det är blott andra året som Julens toner arrangeras här i Nybro – trots det är idéerna och tankarna många.

– Vi vill satsa på Nybro. Vi vill att Nybro ska ha högkvalitativ underhållning. Det här är bara starten, säger Thomas och fortsätter.

– Vi har många tankar och idéer som vi vill förverkliga. Vi ser inget stopp i att utveckla konceptet och förverkliga våra drömmar med staden.

Känner du att det finns ett behov av högkvalitativ underhållning i Nybro?
– Självklart. Nybro som stad är värda att ha det. Som Nybrobo ska man inte känna sig tvungen att behöva åka till Kalmar eller Växjö för att få professionell underhållning, säger Thomas och fortsätter.

– Nybro har otroligt många eldsjälar som jobbar hårt för kulturen. Och det finns så otroligt mycket talang här, vilket är anmärkningsvärt. Det här är inte en jättestor stad men det finns många härifrån som håller på med det här, vilket är lite häftigt tycker jag.

Vad har du för hälsning till de som inte köpt biljett än?
– De som inte har sett oss innan, de vet kanske inte vad de ska förvänta sig. Vår uppmaning är att ta chansen och se oss nu, så får ni en uppfattning om vad vi gör. Vi känner oss trygga i att vi gör något bra, avslutar han

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”

Läs vår recensents utlåtande om kriminalkomedin.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.22:03, 8 december, 2017

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”
Foto: Pressbild

George Clooney är tillbaka för sjätte gången som regissör med kriminalkomedin “Suburbicon”, där han har tagit hjälp av bröderna Coen med manusförfattandet. Trots en intressant story fullspäckad med Coen-referenser och en bred rollista, med namn som Matt Damon, Julian Moore och Oscar Isaac, kommer filmen enbart att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”.  

George Clooney har som regissör blandat och gett. Karriären började lovade med kriminalkomedin Cofessions of a Dangerous Mind 2002, skriven av den legendariske manusförfattaren Charlie Kaufman. Tre år senare följde han upp succén med det politiska dramat Good Night, and Good Luck som blev sexfaldigt Oscarsnominerad, varav den gode Clooney blev nominerad för bästa regissör. Däremot floppade filmer som Leatherheads och The Monuments Men, och många kritiker såg framför sig en ojämn karriärutveckling. Hans senaste film Suburbicon förstärker den bilden och ger nytt bränsle åt hans belackare.

“Suburbicon” utspelar sig 1959 i det vita samhället med samma namn. Trygghet och glädje väntar alla familjer som flyttar dit för att sadla om från storstadsstressen. ”Vi har till och med vår egen kör”, konstateras stolt i början av en amerikansk reklamsnutt med syfte att locka till sig bosättare. Den harmoniska idyllen ser på förhand orubbad ut, men när den afroamerikanska familjen Mayers flyttar in grannskapet väller rasismen upp till ytan likt ett vulkanutbrott. Samtidigt drabbas grannfamiljen av ett inbrott som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

George Clooney har på senare tid blivit lite en favoritskådis hos Joel och Ethan Coen, mer kända som bröderna Coen, och har florerat i tre av deras filmer. I Suburbicon har den 56-årige skådespelaren tagit hjälp av bröderna och vapendragaren Grant Heslov i manusförfattandet. Coen-dramaturgin är uppenbar när storyn avhandlar vanliga medborgare som slår sig in på brottets bana med en – i alla fall vid första anblicken – kassaskåpssäker plan. Ett tränat Coen-öga kan dessutom hitta referenser i Suburbicon till klassiker som Blood SimpleThe Big LebowskiFargo, och Burn After Reading. Den nödigaste referensen är en stalkande Volkswagen bubbla, hämtad från brödernas första film Blood Simple från 1984, och som senare återanvändes i hyllningssyfte i The Big Lebowski.

George Clooney lyckas ingjuta en filmisk 50-tals känsla med lena och jazziga saxofonsolon, som varvas med dramatisk bombastisk musik i Hitchcock-anda. Storyn känns mångbottnad när Clooney lyfter främlingsfientlighet och otrygghet, och sänder samtidigt ut en påminnelse om att 50-talets samhällsproblem lever i högsta grad än i dag. Problemet är att han blir är för ivrig i sitt berättande och förutsägbarheten blir för stor, och filmen når tidigt sitt antiklimax. Många scener känns dessutom överflödiga och ogenomtänkta.

George Clooney-polaren Matt Damon försöker sig på en William H. Macy Fargo, men till skillnad från Macys tour de force som den patetiska och desperata billförsäljaren Jerry, är Damons porträtt stelt och mediokert. Det blir även smått ovärdigt när Oscar Isaac, som annars är en briljant skådespelare, dyker upp som gubben i lådan i ett så överdrivet tempo att en duracell-kanin hade kroknat redan efter några minuter.

Suburbicon, som nästan känns som en Coenfilm, hade mått bättre av att bröderna hade tagit över regissörrollen. Den kommer som bäst att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”. Om ens det.

ft_betyg_2

 

FaktaOriginaltitel: Suburbicon (2017)
Regissör: George Clooney
Manus: George Clooney, Joel Coen, Ethan Coen & Grant Heslov
Genre: Thriller, drama, komedi
Med: Matt Damon, Julian Moore, Oscar Isaac m.fl.
Speltid: 1 tim 45 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017

Lyssnarna har sagt sitt – de blir årets vinterpratare.

Mia Martelleur

Kl.13:36, 7 december, 2017

EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017
Foto: Pixabay

Under en direktsänd presskonferens i P1 på torsdagen presenterades årets vintervärdar. Åtta tidigare Sommarvärdar kommer att göra varsitt program, som sänds i P1 mellan juldagen och nyårsdagen.

Värdarna har röstats fram av Sveriges Radios lyssnare – som fått välja vilka av de tidigare sommarvärdarna som ska få ta plats igen i P1.

Här är årets vintervärdar:

Mia Skäringer Lázár – 25 december

Dagny Carlsson – 26 decemeber

William Spetz – 27 december

Tomas Sjödin – 28 december

Magda Gad – 29 december

Emil Jensen– 30 december

Olof Wretling – 31 december

Tommy Ivarsson – 1 januari

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skrällen – SVT presenterade två julvärdar

På måndagen avslöjade SVT vilka som blir årets julvärdar.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:04, 4 december, 2017

Skrällen – SVT presenterade två julvärdar
Foto: Pixabay

Erik Haag och Lotta Lundgren blir årets julvärdar i Sveriges television. Det avslöjades under en presskonferens på måndagen.

Duon får nu i uppdrag att guida tittarna mellan julaftons klassiska tv-program, som till exempel Kalle Anka och hans vänner önskar god jul och Karl-Bertil Jonssons julafton. Erik Haag och Lotta Lundgren är framför allt kända från programmet ”Historieätarna”.

skarmavbild-2017-12-04-kl-11-27-51 Erik Haag och Lotta Lundgren. Foto: Wikimedia Commons

Det här är första gången som två personer blir julvärdar. Sedan 2003 har det varit olika personer varje år som presenterat julaftonens tv-tablå. I faktarutan här nedanför hittar du vilka som varit julvärdar i SVT tidigare.

FaktaJulvärdar i SVT:

1959 – 1971 Bengt Feldreich 

1972 – 2002 Arne Weise (utom 1979, 1988, 1989 och 1990)

2003 Lotta Bromé 

2004 Ernst Kirchsteiger 

2005 Blossom Tainton 

2006 Ingvar Oldsberg 

2007 Anne Lundberg

2008 Lasse Kronér 

2009 Lisbeth Åkerman

2010 André Pops 

2011 Kalle Moraeus

2012 Sarah Dawn Finer

2013 Petra Mede 

2014 Henrik Dorsin

2015 Gina Dirawi 

2016 Sanna Nielsen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Julen invigd i Nybro

Julstämning på torget.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.20:10, 3 december, 2017

BILDEXTRA: Julen invigd i Nybro
Foto: Axel Brantemo

Under söndagen på första advent var det dags för Jul i Nybro– för första gången slogs de två populära julevenemangen Julskyltningen och julmarknaden ihop.

Och det var fullt drag på torget med knallar, livemusik och massor med Nybrobor som tog in julstämningen. Flera lokala föreningar som Nybro scoutkår och Nybro Vikings fanns också på plats dagen till ära. Och brandkåren hade portarna öppna för besökare.

LÄS MER: Jul i Nybro hämtar inspirationen från Tyskland

Se 24Nybros bildspel från dagen nedan:

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng